INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - ATLETICO MADRID, SÎMBĂTĂ, 24 MAI, 21:45, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI TVR 1

El Lider Maximo » La 10 ani, Diego Simeone era dirijor în orchestra şcolii. La 44 de ani, conduce revelaţia sezonului: Atletico poate cuceri Spania şi Europa

Cinci trofee ar putea avea Simeone la Atletico după acest sezon: are deja 3, lipsesc titlul şi Liga
Cinci trofee ar putea avea Simeone la Atletico după acest sezon: are deja 3, lipsesc titlul şi Liga

Articol de - Publicat sambata, 03 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 02 mai 2014 21:37

Din decembrie 2011, antrenorul argentinian a cheltuit doar 7 milioane pentru transferuri. Şi a schimbat numai un singur jucător: Falcao cu Diego Costa

Pentru Atletico, acesta poate fi ANUL. Dacă va cîştiga şi titlul în Spania (după 18 ani), şi finala Champions (ca niciodată), va fi cel mai bun sezon din istorie. Şi numai datorită lui. Diego Simeone, El Lider Maximo.

"M-am născut să conduc"
Cînd era mic, avea doar 10 ani, profesorul de muzică l-a ales pe el dirijorul orchestrei şcolii. Iar copiii mult mai mari ca vîrstă îl ascultau orbeşte, a dezvăluit de curînd Gazzetta dello Sport. 34 de ani mai tîrziu, continuă să dirijeze. "Am fost mereu căpitan cînd jucam, aşa sînt şi acum, un lider, m-am născut să conduc", afirmă argentinianul.

În decembrie 2011, la momentul sosirii lui Simeone, Atletico era mai aproape de retrogradare decît de Europa. De atunci, a cheltuit doar 7 milioane de euro pentru transferuri şi a schimbat un singur jucător printre titulari: a plecat Falcao (60 de milioane), a venit Diego Costa, chemat înapoi după împrumutul la Rayo.

Pariul lui Diego
Cu aceeaşi echipă, regenerată, căreia i-a transmis spiritul său, mîndru, luptător, a cucerit de atunci Europa League, Supercupa Europei şi Copa del Rey. Şi e unicul neînvins în acest an de Ligă: 9 victorii, 3 egaluri, 23 de goluri marcate, 6 primite.

Într-o zi, Diego a spus: "Dacă fanii lui Atletico mi-ar propune să nu cîştig ani la rînd derbyul cu Real în schimbul unei victorii într-o finală, în prelungiri, după ce eşti condus, după ce adversarii au 3 bare şi tu scoţi mingea de pe linia porţii... aş accepta instantaneu".
Aşa a fost în finala Cupei Spaniei din 2013, 2-1 cu Real.
Pe 24 mai, la Lisabona, tot Madridul blanco îi va fi rival.


"Ştiam că Simeone va deveni un mare antrenor. A construit o echipă foarte bine organizată, bazată pe principiile fotbalului italian. Atletico seamănă cu el, are personalitate"
Mircea Lucescu, pentru DigiSport

"Îl cunosc bine pe Simeone. A debutat cu mine în fotbalul european, la Pisa, în 1990-'91. Nu era talentat, trăgea la poartă cu latul. Dar avea un stil de luptă extraordinar"
Mircea Lucescu, pentru DigiSport


Poate cîştiga o treime din buget!
Dacă bate pe 24 mai, Atletico va avea un premiu final de la UEFA de 41,9 milioane de euro, o treime din bugetul său anual (125 milioane). Pe stadionul "Da Luz", echipa lui Simeone va fi susţinută doar de 17.000 de fani (Real, la fel), pentru că UEFA şi-a rezervat 27.000 de locuri. La Lisabona, preţul unei nopţi de cazare la un hotel de două stele a ajuns la 1.500 de euro în perioada finalei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ortega
ortega  •  03 Mai 2014, 10:37
Postat de baruch pe 03 Mai 2014, 09:47

ma, nu stiu cat de bun antrenor este (adica este, dar nu la nivelul mourinho, spalletti, lippi) dar stie sa-i motiveze pe jucatori, asta e clar.

Da' Mourinho ce mare balegă de antrenor e ? Un fel de Pârțu portughez ... autobaza în careu , buf , și ce-o ieși ... Diferența dintre Pârțu autohton și pârțu portughez e că ăla a avut material mai bun la dispoziție ...

baruch
baruch  •  03 Mai 2014, 09:47

ma, nu stiu cat de bun antrenor este (adica este, dar nu la nivelul mourinho, spalletti, lippi) dar stie sa-i motiveze pe jucatori, asta e clar.

rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  03 Mai 2014, 09:43
Postat de cneius pe 03 Mai 2014, 09:17

fANTASTIC! Titlurile voaste de senzatie! Si inainte de venirea lui nu se pune, nu s-a cumparat nimic?

N-ai inteles nimic! 7 milioane e o suma infima pentru campionatul spaniol.Pana si Steaua ar cheltui mai multi bani pe transferuri in 2 ani si jumatate!Nu stiu daca va avea performante in viitor la alta echipa,dar ce a realizat la Atletico e fabulos!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează