INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SEMIFINALĂ FC BARCELONA - MAN. UNITED 0-0

“Eu am ratat, vă calific!”

Articol de - Publicat vineri, 25 aprilie 2008 00:00

După ce a irosit un penalty, Ronaldo anunţă: “N-am înscris la Barcelona? Nici o problemă. Marchez în retur”.

A dat cu piciorul unui penalty care ar fi putut decide semifinala. Nu-şi face griji, e convins că se va revanşa săptă­mî­na viitoare. “Eu am ratat, eu vă cali­fic!”. Acesta este Cristiano Ronaldo.

După 0-0 pe Camp Nou, portu­ghezul se vede deja în finala de la Mos­cova: “N-am înscris la Barce­lona? Nici o problemă. Marchez în retur”. Şi îi sperie pe catalani: “Noi am rezistat pe Camp Nou. Ei vor ceda pe Old Trafford. Acasă sîntem irezistibili! Avem prima şansă”.

Atac şi replică
La fel, coechipierul său Evra ameninţă: “Spaniolii vor cunoaşte Infernul”. Dar Eto’o i-a replicat: “Poate ei sînt «diavoli», însă noi sîntem Barça şi nouă nu ne e frică de nimic!”.

Iar Rijkaard, antrenorul blau-grana, spune: “Acum, după ce am dominat-o clar pe Manchester, oamenii s-au convins ce putem face. Sînt şi mai mulţi care cred în calificarea noastră. Am depăşit momentul-cheie. Penaltyul a fost ca o palmă. Ne-a trezit şi vom rămîne vigilenţi”. Şi tot el are ultimul cuvînt: “La 0-0, Ferguson are o problemă. Ştie că, dacă vom da gol, noi vom fi în finală”.

“Să ai un penalty pe Camp Nou e OK. Să ceri două e prea mult. Nu sînt surprins că nu ni s-a mai dat unul”
Sir Alex Ferguson manager Manchester

De ce a lipsit Vidici
În mod normal, Vidici n-ar fi lipsit din defensiva lui Manchester. Marţi seară însă, fundaşul central al lui Manchester a acuzat dureri la stomac, fiind transportat la spital. La miezul nopţii s-a întors la hotel, dar nici în ziua jocului nu s-a simţit mai bine. “24 de ore n-a mîncat nimic”, a declarat Alex Ferguson, obligat să facă mai multe modificări în echipă.

Ce a pierdut Eto’o
La cinci minute de la reluare, Eto’o a pătruns decis în careul oaspeţilor. Rio Ferdinand n-a calculat bine, tacklin­gul său s-a oprit în piciorul adversarului. Totuşi, deşi dezechilibrat, atacantul Barcelonei a continuat faza. Nu s-a înscris. Dacă ar fi căzut, cu siguranţă ar fi obţinut un penalty. Şi încă un avantaj pierdut. Cum camerunezul era într-o situaţie iminentă de gol, Ferdinand ar fi fost eliminat.

Ferguson: “Vom ataca” - Rijkaard: “Vom înscrie”
Se schimbă tactica peste o săptămînă. După ce, miercuri, s-a apărat supranumeric în propria jumătate de teren, aşteptîndu-şi adversarii, Alex Ferguson a declarat că “pe Old Trafford va fi alt meci. Ca să jucăm finala trebuie s-o atacăm pe Barcelona”. Frank Rijkaard, antrenorul catalanilor, simte cum va fi returul: “Manchester se va deschide şi noi vom înscrie”.

Yaya Toure, perfect
“Închizătorul” Barcelonei a fost unul dintre cei mai buni de pe teren. În faţa lui United, Yaya Toure a recuperat o mulţime de mingi, a participat la construcţie, apărînd de cîteva ori şi la finalizare. Fratele mai mic al lui Kolo Toure (Arsenal) l-a avut antrenor pe Boloni la Monaco, dar cei doi nu s-au înţeles. “Făcea discriminări între jucători şi mă vorbea pe la spate”, l-a acuzat ivorianul. “Am fost fericit cînd a plecat de la echipă”.

Presa spaniolă
“Se poate” În sfîrşit, presa catalană e mulţumită de prestaţia Barcelonei. “N-am marcat, dar acesta a fost singurul punct negativ. Echipa a jucat foarte bine”, a scris Mundo Deportivo, care a titrat: “Se poate!”. Acelaşi cotidian a comentat: “Barca lui Messi merita să cîştige. Trebuie să marcheze în retur şi e posibil. Oricum, nu mai avem complexe în faţa lui Manchester. După ce au ratat penaltyul, adversarii doar s-au apărat”.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
 •  25 Aprilie 2008, 11:08

dau un 2-1 in retur pentru Manchester :) glory glory Man United!!! iar pentru maciucile din campionatu nostru sa se uite acolo cum se joaca fotbal nu mizeria asta care o practica ei...

 •  25 Aprilie 2008, 10:27

la cum au jucat englezii , daca se joaca tot asa ( DACA ) , nu au nicio sansa . cat despre Ronaldo . mai da-ti-l in masa ca se crede prea mare , vorbeste prea mult si sta mai mereu pe jos si cere ca milogu lovituri ... Daca nu ar avea atatea aere ar fi mai bine ..pentru el

 •  25 Aprilie 2008, 09:10

FILIP? IMI RUSINE CA NE CHEAMA LA FEL. STIAUA? BARCA? BAIETE TU ESTI SUPORTERUL ROMAN TIPIC .PROBABIL VINZI IN REAL. UNITED SE VA CALIFICA. SA NU UITAM CA SI MILAN A CLACAT PE OLD TRAFFORD. MILAN COPII NU BARCA.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează