INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ANGLIA

Falimentul Angliei » Nici o echipă insulară în ”sferturi”. Man. City şi Chelsea eliminate încă din grupe!

"Tunarul" Arteta, prim-plan, în duel cu Muller, n-a putut evita dezastrul Angliei, deși Arsenal a cîștigat la Munchen (2-0) // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 martie 2013 21:27

Ziarele din Insulă consideră că fotbalul britanic a pierdut teren în plan tactic, dar mai ales în comportamentul defensiv.

Accidente se întîmplă. Iar cînd Anglia rămîne o dată la 17 ani fără reprezentantă în "sferturile" Ligii, cum e cazul acum, se poate înscrie în această categorie. Şi totuşi!

Deşi Man. United ar putea invoca neşansa în "optimea" cu Real, iar Arsenal acea evoluţie catastrofală din prima manşă cu Bayern (1-3), şochează dispariţia lui Man. City şi a lui Chelsea din faza grupelor! Şi vorbim aici despre campioana ţării, respectiv deţinătoarea Ligii.

Insularii înşişi recunosc că au o problemă. "Ce s-a întîmplat e o mare dezamăgire şi un imens semnal de alarmă pentru fotbalul englez. Restul Europei ne-a ajuns din urmă, trebuie să recunoaştem", a punctat miercuri managerul "tunarilor", Arsene Wenger.

Presa îl susţine. "Criza Angliei se vede nu doar în Champions League, ci şi în Premier League, unde s-au înmulţit meciurile de proastă calitate", observă tabloidul The Sun. Sky Sports, la rîndu-i, crede că echipele insulare au pierdut teren în plan tactic, dar mai ales defensiv: "În acest sezon, primele trei clasate, Man. United, Man. City şi Tottenham, au încasat în medie 1,07 goluri pe meci. În 2006-2007 erau 0,68!".

Spania, în frunte. Noi, deloc
Faptul că Anglia a pierdut teren se vede şi în ierarhia prezenţelor all-time în "sferturi". Premier League, 33 de prezenţe, a fost depăşită de Spania (34). Urmează Italia (26) şi Germania (22).

În clasament se regăsesc şi Scoţia, Croaţia, Polonia, Norvegia sau Cipru, cu cîte-o participare, dar nici urmă de România, ale cărei reprezentate s-au oprit mereu în grupe. La cluburi conduc Barcelona, Bayern şi Man. City, cu cîte 12 prezenţe.

7 finale de Ligă, din ultimele 8, s-au disputat cu cel puţin o echipă engleză pe teren. În 2008, la Moscova, a fost Man. United - Chelsea

3 semifinaliste a avut Premier League în Champions League în 2007, 2008 şi 2009

307 milioane de euro au investit în acest sezon în transferuri cele 4 reprezentante ale Angliei în Ligă

1996 a fost ultimul an în care Anglia n-a mai avut reprezentantă în "sferturile" Ligii

"Restul Europei ne-a prins din urmă, trebuie să recunoaştem. Absenţa din «sferturi» e un imens semnal de alarmă pentru fotbalul englez" (Arsene Wenger, manager Arsenal)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează