INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - STROMSGODSET 2-0 (ÎN TUR 1-0)

Fast forward » Steaua suferă, dar merge mai departe: 2-0 cu Stromsgodset. Urmează Aktobe

Tănase a făcut un meci excelent aseară. Pe lîngă pasa decisivă la golul lui Rîpă, a ratat cîteva ocazii pe care tot el și le-a creat
Tănase a făcut un meci excelent aseară. Pe lîngă pasa decisivă la golul lui Rîpă, a ratat cîteva ocazii pe care tot el și le-a creat

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 iulie 2014 23:50

Campioana României suferă, pare mai slabă decît în sezonul trecut, dar îşi păstrează propria tradiţie europeană de succes şi merge mai departe.

Steaua "reuşeşte" ceva nu tocmai simplu: anulează şi atacurile adversarului, şi pe ale ei! Într-o repriză întreagă, portarii nu apără nimic, fiindcă nu există nici măcar un şut decent. Spectatorii se reped în pauză la popcorn şi la sucuri, la jumătatea unui meci ca o reclamă la cafea. Chiar îţi trebuie ceva împotriva somnului ca să rezişti concentrat la un asemenea joc, oricît de stelist ai fi!

Somnifer!
Gâlcă a anunţat un stil bazat pe posesie, dar Steaua nu e capabilă să ţină mingea. Iar strategia ad-hoc de contraatac cedează la fiecare sprint în care Adi Popa aleargă mai repede şi decît norvegienii, şi decît mingea, pe care o uită în spate. Stelistul se întoarce să culeagă balonul şi atacul se transformă într-unul poziţional, eşuat în cîteva secunde. Campionii trebuie să se fi legat la ochi înainte să iasă din vestiar, altfel nu poate fi explicat felul în care joacă!

Tănase controlează excelent mingea, însă ritmul în care el gîndeşte şi joacă fazele cere teleportarea lui Dodel în fotbalul mai lent şi mai aerisit de acum patru decenii.

Ce noroc!
Stromsgodset împinge jocul, cum a făcut şi acum o săptămînă, în Norvegia. La fel ca la Drammen, scandinavii nu arată nici un strop de tehnică şi irosesc situaţiile pe care şi le creează. Fossum şi Storflor ratează în prima parte, Kastrati e de două ori aproape de gol în startul reprizei secunde. Steaua tremură!

Grupele Champions şi 20 de milioane de euro rămîn în palmă graţie centimetrilor dintre mingea şutată de nordicul cu origine albaneză şi bara lui Arlauskis.

Două ocazii, mereu Rîpă
Măcar Stromsgodset dezamorţeşte stadionul cu ocaziile ei. După o oră de adormire, oamenii din tribune se agită ca la un adevărat meci de Champions League, dar mai mult speriaţi şi ei de chinul echipei proprii decît încîntaţi de deblocarea meciului, pe care o izbutesc norvegienii, nu românii.

Pe o contră, Steaua ajunge şi ea să finalizeze, însă destinatarul ultimei pase e Rîpă şi fundaşul dreapta trage groaznic de prost pentru un triplu campion al României. Numărul 2 nu mai e Dan Petrescu. Cornel aduce cu Bursucul-golgeter doar datorită cifrei de pe tricoul lui. Totuşi, mai urcă o dată şi se comportă din nou precum vîrful de care Steaua ar avea nevoie.

Fundaşul dreapta apare excelent în centrul careului şi trimite cu latul în plasă mingea pasată perfect de Tănase. Nu e Petrescu, dar Inzaghi ar muri de invidie să vadă un gol de o asemenea simplitate ca al lui Rîpă!

Copy-paste
Aşa cum oricare italian l-ar admira, probabil, pe Gâlcă, antrenorul care începe o campanie din Champions League cîştigînd de două ori la zero. 2-0 aseară, cu un gol copy-paste după primul, de data asta cu Chipciu creator şi cu Stanciu marcator.

Sleită, Stromsgodset doar asistă în ultimele minute ale meciului la bucuria steliştilor, care se pregătesc de turul următor, împotriva kazahilor de la Aktobe. Norvegienii au părut aproape să marcheze şi să conducă în ambele manşe! Dar faima Stelei mai funcţionează şi mai sperie uneori şi în Europa. Brandul construit de generaţii, pînă la Tănase şi la Rîpă.

"Dacă mi-ar fi zis cineva că o s-o dominăm pe Steaua în ambele meciuri, n-aş fi crezut niciodată. Pînă la urmă, am pierdut fiindcă e diferenţă de calitate în ofensivă, ei au marcat cam tot ce au avut. Steaua va trece uşor de Aktobe, dar în play-off va avea dificultăţi" (David Nielsen, antrenor Stromsgodset)

"Chiar dacă n-am jucat spectaculos, am bătut, ne-am calificat, ne-am atins obiectivul şi sîntem pe drumul corect pentru a ne îndeplini obiectivul, acela de a juca din nou în grupe" (Cristi Tănase, mijlocaş Steaua)

"N-am intrat concentraţi, dar ne-am revenit şi am scos-o la capăt. Ar fi fost chiar un dezastru să nu ne calificăm. Urmează nu Aktobe, ci Rapid, în campionat, şi îi anunţ pe cei de acolo că sîmbătă vom cîştiga mai clar decît am făcut-o la meciul din Cupa Ligii" (Nicuşor Stanciu, mijlocaş Steaua)

"La primul gol trebuie să-i mulţumim antrenorului norvegienilor, care ia atacantul şi îl pune să joace fundaş dreapta. Normal că Tănase l-a driblat, n-avea cum să nu-l dribleze, iar pasa la Rîpă şi şutul au fost doar formalităţi" (Basarab Panduru, la DolceSport)

"Atenţie, Steaua! Dacă mai joci la fel cum ai făcut-o în prima repriză în cele două meciuri cu Stromsgodset şi dai peste nişte echipe bune, adversarul deja va avea 2-0 şi nu mai ai ce să faci. Dacă nu vei învăţa ce trebuie să înveţi după această calificare, data viitoare nu o să te mai califici" (Basarab Panduru, la DolceSport)

"Victoriile care sînt obţinute cu emoţie sînt cele mai plăcute. Începînd din acest moment, Steaua va deveni o echipă greu de bătut, avea nevoie de această calificare pentru a prinde curaj" (Daniel Prodan, fost jucător Steaua)

"Simt o satisfacţie imensă că am ajutat echipa să se desprindă. Am marcat într-un moment important, la 0-0 şi pe final de meci, dar pentru asta sîntem pe teren, să ne ajutăm între noi" (Cornel Rîpă, fundaş Steaua)

627560-steaua-stromsgodset-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Premieră negativă pentru RRA!
Pentru prima dată după 1990, postul naţional de radio, Radio România Actualităţi, nu a transmis în direct un meci important al unei echipe româneşti din cupele europene! Şi asta după ce Steaua a încredinţat drepturile de transmisie ale meciului unei firme care pentru a le revinde a cerut suma de 4.000 de euro postului public. "S-a încercat în mai multe rînduri negocierea cu reprezentanţii firmei respective, dar nu s-a ajuns la nici o înţelegere! Suma este de 4 ori mai mare decît pentru un meci din grupe!", au precizat ieri oficialii postului. Chiar şi aşa, Radio Româmia şi-a trimis comentatorii la stadion, pe Cătălin Cîrnu şi Adrian Soare.

Scandal înainte de meci
Oficialii stelişti au decis să închidă casele de bilete la ora 17:30, deşi iniţial anunţaseră că le vor ţine deschise pînă după startul partidei cu Stromsgodset. Decizia organizatorilor a picat perfect pentru bişniţarii din jurul stadionului, care vindeau tichetele la preţ dublu faţă de case. Cel mai ieftin bilet la peluze a ajuns să coste 40 de lei. Cei care vindeau bilete la case au precizat: "Nu mai erau tichete disponibile la inelul 1 şi 2, astfel că s-a decis închiderea caselor. Pentru deschiderea şi celui de-al treilea inel trebuiau anunţaţi reprezentanţii UEFA".

INBOX:
- La fotografia de grup din startul partidei, norvegienii s-au strîns regulamentar, dar nici unul dintre fotografii prezenţi la meci nu era în dreptul lor. După cîteva secunde, au abandonat momentul şi-au alergat în teren.
- Gazonul de pe Arena Naţională iar nu s-a prezentat în condiţii bune. Multe zone cu iarbă arsă, dar şi zone doar cu pămînt. Conform oficialilor ALPAB, din septembrie se va juca pe o nouă suprafaţă.
- Analiştii lui Stromsgodset au văzut meciul de la tribuna rezervată presei. Cei doi norvegieni au făcut monitorizarea în timp real a celor 22 de jucători, iar la pauză i-au prezentat lui David Nielsen cifrele primelor 45 de minute.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (38)
tbone
tbone  •  24 Iulie 2014, 18:27

nu o fi jucat Steaua cine stie ce, dar sa elimini cu scorul de 3-0 tur-retur campioana Norvegiei nu stiu daca e chiar la indemana oricui, echipa are forta sa intre in grupele UCL, acolo trebuie intariri clar, in caz ca nu intram in UCL sper sa intram macar in EL si nici nu mai ia gibonu multi bani, in EL am facut istorie in 2006 (semifinala) si in 2013 (locul 1 in grupa + sferturi) totusi, e un nivel mai aproape de cel roimanesc la banii investiti, chiar daca nici acolo nu putem emite pretentii mai sus de sferturi-semifinala probabil cel mult....

red77
red77  •  24 Iulie 2014, 18:05
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

valahule tu nu esti sclerozat. esti foarte sclerozat ! tu nu ai viata ? no woman , no life , no sex ?

khal_37
khal_37  •  24 Iulie 2014, 12:54
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

cocalarul/manelist72 este prostul site-ului....daca te iei de el face urat.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează