INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPORTING, AZI, 21:45, GSP.RO, DOLCE, PROTV

FCSB - Sporting // Gazeta prezintă: 7 calificări fabuloase reușite de Steaua pe propriul teren

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 august 2017 09:36

Despre Steaua s-a spus mereu că are ceva special atunci când evoluează în Europa. Că niciodată nu s-a făcut de ruşine: n-a fost eliminată de vreun no-name. În schimb, sunt multe cazuri în care echipa a reuşit calificări spectaculoase.

Ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de miercuri rememorează în ziua marelui meci cu Sporting 7 astfel de calificări, toate obţinute pe teren propriu. Şi toate obţinute după rezultate în tur, în deplasare, în care nu neapărat Steaua pornea ca favorită.

Pe lista celor 7 partide selectate de GSP, Steaua a făcut victime de lux:

1. 1971-1972, CUPA CUPELOR - "Optimi"
Steaua - FC Barcelona 2-1, în tur a fost 1-0
Au marcat: V. Năstase (53-pen., 60) / Asensi (50)

STEAUA: Haidu - Sătmăreanu, Smărăndache, Negrea, Vigu - Cristache, Naom - N. Pantea (68 C. Ştefănescu), A. Iordănescu, V. Năstase, D. Marcu
Antrenor: Valentin Stănescu

Calificarea lui Viorel Năstase

Steaua câştigase pe Nou Camp cu 1-0, gol marcat în startul meciului de Viorel Năstase. Returul s-a jucat pe fostul "23 August", dar la meci au venit numai 5.000 de spectatori. Barcelona, antrenată de Rinus Michel, a deschis scorul, imediat după pauză, însă acelaşi Năstase a întors scorul şi practic a decis aproape de unul singur calificarea mai departe. Steaua ajungea în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, de unde era eliminată de Bayern Munchen, 1-1 la Bucureşti, 0-0 în Germania.

2. 1985-1986, CUPA CAMPIONILOR EUROPENI - Semifinale
Steaua - Anderlecht 3-0, în tur a fost 0-1
Au marcat: Piţurcă (4, 71), Balint (23)

STEAUA: Duckadam - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu (89 Weissenbacher) - L. Bălan, T. Stoica, Boloni, Balint (87 M. Radu II) - Lăcătuş, Piţurcă
Antrenor: Emeric Ienei

Cel mai bun meci din istorie

Căpitanul Stelei în acel moment a fost Tudorel Stoica. El a făcut în urmă cu câţiva ani o caracterizare prestaţiei roş-albaştrilor la returul cu belgienii: "Aşa arată un meci perfect!". Steaua a făcut un meci colosal, cu 3 goluri marcate plus alte ocazii singur cu portarul, iar viteza acţiunilor de atac şi un-doi-urile steliştilor i-au determinat pe jucătorii lui Anderlecht să spună la final: "N-am avut nicio şansă, dar nicio echipă din lume nu i-ar fi putut sta în cale Stelei azi". La Anderlecht evoluau câţiva jucători de mare anvergură: Enzo Scifo, Morten Olsen, Frank Vercauteren.

3. 1988-1989, CUPA CAMPIONILOR EUROPENI - "Sferturi"
Steaua - IFK Goteborg 5-1, în tur a fost 0-1
Au marcat: Lăcătuş (6, 17, 65), I. Dumitrescu (39), Balint (89) / Zetterlund (54)

STEAUA: S. Lung - D. Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu - Hagi, T. Stoica, I. Rotariu, I. Dumitrescu (85 Balint) - Lăcătuş, Piţurcă (72 Negrău).
Antrenor: Anghel Iordănescu

Uite acuş-acuş-acuş, este Marius Lăcătuş!

Steaua avea de întors înfrângerea din tur, din Suedia. Întâlnea o echipă bună a cupelor europene din acea perioadă, IFK disputase "sfert" în CCE şi în ediţia precedentă, iar în '86-'87 avea să câştige Cupa UEFA. Debutul de meci a fost unul formidabil: Lăcătuş a marcat de două ori după aproape un sfert de oră.

Tot el avea să fie şi în continuare jucătorul-cheie, iar Steaua spulbera campioana Suediei cu 5-1 şi mergea în semifinale, unde avea să treacă şi de Galatasaray, 5-1 la general. De fapt, a fost campania în care echipa a produs cel mai ofensiv fotbal. Până la finală, adică în 8 meciuri, Steaua a marcat nu mai puţin de 22 de goluri, cu 9 mai mult decât reuşise în '85-'86.

În ediția tipărită de astăzi, poți citi toate cele 7 calificări magice care le-au adus bucurie fanilor steliști. Poți răsfoi Gazeta și în varianta online, aici!

ALTE ARTICOLE DIN NUMĂRUL DE ASTĂZI

√ Condamnat pentru contrabandă cu țigări, președinte cu firmă de pariuri!

√ Ghidul suporterilor la meci » TOTUL despre bilete, parcare, marketing, catering și despre lucrurile interzise pe stadion

√ Care ar putea fi cea mai mare surpriză a lui Dică în fața lui Sporting

√  Nu rata ponturile din pagina dedicată pariorilor!

  • FCSB - Sporting Lisabona, meciul retur din play-off-ul Ligii Campionilor, se joacă azi, de la ora 21:45. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV Digi Sport, TV Dolce Sport și Look TV. 

Click pe imagine pentru zoom

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
1148214141895445
Pentelescu Cristian  •  23 August 2017, 16:44

Nush de ce da yo prefer sa se faca de ras fcsb in chl decat impotriva lu ceahlaul sau foresta hahah Se infiinteaza ceahlaul iar si dinamo tot nu ajunge in chl

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  23 August 2017, 13:32
Postat de catalynn pe 23 August 2017, 11:55

Si pana la urma care e legătura cu Steaua?! Asa e, Steaua NU s-a facut de ras niciodata in Europa, fcsb insa de nenumărate ori. Desi se lauda ca s-au calificat in grupele CL de multe ori, de fiecare se lasa o liniște penibila daca ii intrebi ce a urma dupa calificare, cate meciuri au castigat, cate puncte au facut etc. Asa ca bai tolontanilor lăsați Steaua in pace, de ieri e OFICIAL in L4 (da stiu ca nu va convine si fugiți de subiect ca Becali de pușcărie) respectați legile tării si spuneti-i echipei becaliste excat cum a denumit-o tăticul ei iubit (de voi!): FC fcsb! Pana si UEFA ii zice tot asa, vouă va e rusine, sau cum?! Pe cand un interviu cu Burleanu in privința Palmaresului Stelei?! Buhahaha! :-)))

Steaua care joaca deseara cu Sporting este SINGURA echipa romaneasca de dupa Revolutie care a facut performate europene, are zeci si sute de meciuri castigate in Europa, meciuri castigate in urma carora are 11 calificari in Europa ( 8 in Europa League, si 3 in Champions League ) , uite ce zice www.uefa.com despre FCSB : " Ten-year European record, consecutive qualifications ! " adica pentru afoni, inseamna ca detine recordul european de calificari consecutive dupa meciuri de baraj castigate ! Adica e SINGURA ECHIPA DIN EUROPA CARE A REUSIT ASTA ! Nu mai aduc aminte si de sferturile de EL jucate de FCSB = Steaua acum cativa ani, de faptul ca a eliminat Valencia ( detinatoarea Cupei UEFA in acel an ), a eliminat Galatasaray, Ajax, etc.... Muhahaaaaaaaaaaa :)

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  23 August 2017, 13:23
Postat de Razvan Claudiu pe 23 August 2017, 12:03

Atat doar ca diseara joaca FC FCSB nu Steaua care evolueaza in Liga 4.

Pentru o secunda te-am crezut, si ca sa ma dumiresc am intrat pe www.uefa.com, si m-am linistit, ca scrie tot ca ieri, ca "FCSB - Fotbal Club FCSB - Club Founded in 1947 , has 1 UEFA Champions League Title, 1 UEFA Supercup Title " .... Pentru moment am avut emotii, dar acum ca am citit pe www.uefa.com, e totul in regula. By the way, Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu exista in nici o evidenta a UEFA, esti sigur ca clubul asta de care vorbesti , din Liga a 4-a, chiar exista ? Esti sigur ? Muhahaaaaaaaaaa :)

Vezi toate comentariile (31)
Comentează