INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UNGARIA

Furtună la Budapesta după „o rușine istorică” » Eliminați de electricieni! Cum a anunțat președintele lui Ferencvaros demiterea antrenorului

Ferencvaros, demolată de campioana Insulelor Feroe. Foto: Instagram @ftcofficial
Ferencvaros, demolată de campioana Insulelor Feroe. Foto: Instagram @ftcofficial

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 11:50 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 14:53

Umiliți de feroezii de la Klaksvik, care le-au eliminat campioana Ferencvaros din Liga Campionilor (0-0 și 0-3 în primul tur preliminar), maghiarii au reacționat furibund. Președintele clubului, Gabor Kubatov, n-a lăsat să treacă noaptea. A anunțat pe Facebook: „Nu mai lucrăm împreună cu Stanislav Cherchesov”. Rusului îi spusese: „Nu mai ești antrenorul echipei. Ai fost concediat”.

După un 0-3 acasă cu Klaksvik, campioana Insulelor Feroe, după eliminarea din turul 1 preliminar al Ligii, a pornit furtuna la Budapesta. Fanii lui Ferencvaros i-au cerut demisia antrenorului Stanislav Cherchesov, i-au cântat în germană „Auf wiedersehen” (La revedere) și i-au aplaudat pe adversari.

Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo
CSA STEAUA
Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo

Stanislav Cherchesov nu a plecat singur. A fost trimis acasă

Stupefiant, Cherchesov nu a demisionat, a dat vina pe jucători. Întrebat dacă renunță, rusul a răspuns la conferință: „Dacă nu ne concentrăm sută la sută, asta se poate întâmpla, o seară teribilă pentru noi. Trebuie să analizăm și să luăm decizii la rece, cu mintea limpede”.

Președintele clubului, Gabor Kubatov, nu a mai așteptat nicio analiză. Deja postase pe Facebook: „Mi-e rușine, Ferencvaros nu poate juca așa, consecințele se vor vedea în curând”.

Doar o jumătate de oră mai târziu, când de-abia se încheiase dialogul tehnicianului cu jurnaliștii unguri, același Kubatov a revenit pe social media. Hotărâse: „Rezultatul discuției mele cu Stanislav Cherchesov este că nu mai lucrăm împreună”. „Discuția” a fost foarte scurtă. Kubatov doar l-a informat: „Nu mai ești antrenorul echipei. Ai fost concediat”.

Stanislav Cherchesov, eliminat și de Qarabag din Ligă!

Rusul, 59 de ani, din 20 decembrie 2021 pe banca lui Ferencvaros, a cucerit două titluri de campion și Cupa Ungariei. 

Dar a fost de două ori eliminat în preliminariile Champions. O dată de Qarabag (Azerbaidjan, 2-4 tur-retur în turul 3, sezonul trecut), acum de Klaksvik (Feroe, 0-3). 

Furtună la Budapesta după „o rușine istorică” » Eliminați de electricieni! Cum a anunțat președintele lui Ferencvaros demiterea antrenorului
Președintele lui Ferencvaros l-a dat afară pe Stanislav Cherchesov pe social media. Foto: Instagram

Reacția presei maghiare: „Feroe ne-a umilit campioana”

Presa maghiară a dat de pământ cu Ferencvaros. „Rușine istorică. Incredibil, șocant! O echipă din Insulele Feroe, semiprofesionistă, dintr-un oraș cu cinci mii de locuitori, ne-a umilit campioana”, a comentat Nemzeti Sport, care întreabă: „Cum se poate ca jucători mult mai buni individual să nu ofere niciun sfert de calitatea lor? De ce campioana Ungariei nu are niciun stil?”. 

Cine a eliminat-o pe Ferencvaros: „Lucrez ca electrician, opt ore, de la 8 dimineața”

Cine i-a scurtcircuitat pe maghiari! René Joensen, 30 de ani, mijlocaș și internațional feroez de la Klaksvik, a declarat după 3-0 cu Ferencvaros: „Lucrez ca electrician, opt ore, de la 8 dimineața. Apoi, mă duc la antrenament”. 

Secretul echipei sale: „Mintal suntem foarte puternici”. Pe bancă e Magne Hoseth, 42 de ani, fost internațional norvegian. „Când băieții cred în ei, putem muta munții din loc. Sunt niște eroi, au atitudinea potrivită pentru miracol", a spus el, potrivit Nemzeti. A fost impresionat că fanii unguri i-au ovaționat pe jucătorii lui: „Aceasta este esența fotbalului”.

Citește și:

Respinsă în Ghencea, FCSB are o nouă problemă: „Nu suntem foarte proști!”

Contract semnat! Veste de ultim moment înainte de FCSB - Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
dobrin
dobrin  •  20 Iulie 2023, 15:52

Asa trebuia anuntata si demiterea lui Edi dupa retrogradarea din Liga Natiunilor.

mr90
mr90  •  20 Iulie 2023, 15:08

Farul a luat 3-0 dupa prelungiri deci, este bine !

tristan
tristan  •  20 Iulie 2023, 14:53

Ăștia au fost mai penibili decât Farul

Vezi toate comentariile (4)
Comentează