INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR

FOTO Cucerirea Londrei » 180.000 de nemţi au luat cu asalt capitala Angliei!

El e +5   FOTO
El e "împăratul Franck", fanul bavarez al lui Ribery // Reuters

Articol de - Publicat duminica, 26 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 25 mai 2013 22:18

Liniştea localnicilor n-a fost perturbată doar de fanii Borussiei şi ai lui Bayern, care s-au înfruntat într-o parcare de lîngă stadion, ci şi de un grup de rromi români.

Nemţi şi rromi români. Exact ce-şi doreau mai puţin să vadă londonezii pe străzile lor de asta au avut parte ieri. Suporterii lui Bayern şi ai Borussiei au luat în stăpînire marea metropolă încă de la primele ore ale dimineţii. Circa 180.000, dintre care doar 50.000 cu bilete la finală!, s-au răspîndit rapid prin oraş. Mai ales în zonele turistice, la Trafalgar Square, în jurul Big-Ben-ului şi la London Eye, faimoasa roată de pe malul Tamisei.

Înfruntarea din parcare
Dar dacă în centru, supervizate şi de poliţiştii aflaţi la tot pasul, grupurile rivale s-au evitat, în Wembley Park, într-o parcare din apropierea stadionului, s-a ajuns la confruntări deschise. Mai întîi au aruncat unii în alţii cu tot ce le-a picat în mînă, apoi s-au luat la bătaie. N-a durat însă prea mult. Poliţia a apărut repede în zonă şi a restabilit prompt ordinea.

"Să ne ajute Regina"
Acesta avea să rămînă şi singurul incident provocat de nemţi pînă la startul finalei. Mai multă bătaie de cap au avut londonezii cu un grup de 30 de rromi care se instalaseră bine-mersi într-o zonă exclusivistă a oraşului.

"Regina are grijă de poporul ei - toată lumea ştie acest lucru. De aceea venim din România, ca să ne ajute şi pe noi", le-a spus bulibaşa Vasile jurnaliştilor de la Daily Mail.

Dar liderul consiliului local din Westminster City, Phillipa Roe, nu e de aceeaşi părere: "Există un aflux de astfel de români în fiecare an şi este o sursă de frustrare totală. Guvernul trebuie să facă mai mult".

"Mulţi germani m-au întrebat cine va cîştiga la Londra. Celor în galben le-am spus: Dortmund. Iar celor în roşu le-am zis: Munchen" ( Gary Lineker, fost international englez)

2 fani germani au fost arestaţi ieri în timpul confruntărilor dintre galeriile lui Bayern şi a lui BVB din Wembley Park

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
djamorphis
djamorphis  •  26 Mai 2013, 14:48
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

*180.000 de nemti! Mi-as dori sa dispara din Romania si sa se mute definitiv 180.000 de "Zigeuner" la Londra. Sa le fure englezilor portofelele cum mi l-au furat ei mie. :)))

cata_buc
cata_buc  •  26 Mai 2013, 08:30

jurnalisti de tot kaka , nu sunt bah romi sunt tzigani sau baragladine sau balauri sau garoi .......

Vezi toate comentariile (2)
Comentează