INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SEMIFINALĂ CHELSEA - FC LIVERPOOL 3-2, PREL. 1-1 (ÎN TUR)

Grant sau Ten Cate?

Articol de - Publicat vineri, 02 mai 2008 00:00

Cine conduce la Chelsea? Managerul sau antrenorul? Primul primeşte laudele, dar ultimul se pare că dirijează totul.

Pentru întîia oară în istorie, Chel­sea s-a calificat în finala Ligii Cam­pionilor, după un 3-2 de infarct în faţa lui Liverpool. Ce n-a reuşit Jose Mourinho, din trei încercări, a re­uşit Avram Grant, israelianul des­fiinţat de presa londoneză, la pri­ma tentativă!

Dar în culise se pune aceeaşi în­tre­bare, cu insistenţă. Cui i se da­to­rea­ză această performanţă? M­a­na­gerului Grant sau asistentului său, antrenorul Ten Cate? Pe Stam­ford Bridge se vorbeşte că o­lan­­dezul se ocupă de pregătirea şi de tactica albaştrilor. El ar fi omul din umbră, creierul secret care pune toate detaliile la punct . Aceeaşi teorie era şi la Barcelona. Că el ar fi condus echipa catalană din spatele lui Rijkaard spre Liga Campionilor, în 2006. Apoi, după plecarea sa, Rijkaard n-a mai cîştigat nimic.

În faţă e însă Avram Grant. Care l-a ironizat pe Mourinho, “Nu există decît un tip special”, şi care a afir­mat: “Am scris istorie la Chelsea şi sînt foarte mîndru că am făcut-o în stilul meu!”.

Miercuri, după victorie, Grant a îngenuncheat pe gazon. “Astăzi s-a săr­bă­to­rit Ziua Holocaustului în Israel. Nu-mi vine să cred că ne-am calificat tocmai acum!”.

Frank Lampard: “Pentru mama”

La şase zile după decesul mamei sale, Frank Lampard a jucat la Chel­sea şi a marcat un gol extrem de important. A transformat penaltyul de 2-1. Şi-a scos banderola neagră de pe braţul stîng şi a pupat-o. Cu ochii în lacrimi, a îngenuncheat. Apoi s-a ridicat, privind spre cer. În tribună, tatăl său, Frank sr, îl aplau­da mîndru. “Curajul lui m-a im­pre­si­o­nat”, a declarat Grant, completat de Terry: “A avut o săp­tă­mînă teribilă! Un caracter extraordinar”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
 •  02 Mai 2008, 19:38

deci cind nu merge la ajax devina sint jucatori nu antrenorul...cind merge la chelsey succesul apartine...asistentului.caraghios!!!

 •  02 Mai 2008, 16:08

Articolul asta vine dupa postarea mea de acum cateva zile :)) Cam acelasi lucru l-am scris si eu. P.S. Cred ca la Ajax n-a avut succes din cauza calitatii scazute a jucatorilor. Poate lucreaza mai bine cu jucatori foarte buni, cum sunt vreo 20 la Chelsea.

 •  02 Mai 2008, 14:21

am si eu o intrebare pt voi...ce s-ar fi intamplat oare dak lampard rata acel penalty la 6 zile dup ce i-a murit mama?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează