INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - CHELSEA 0-4

Imaginea bombardamentului » Cifrele UEFA indică cel mai bine asediul la care a fost supus careul Stelei cu Chelsea

Articol de - Publicat joi, 03 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2013 22:44

Chelsea a intrat de 14 ori cu mingea în careul lui Tătăruşanu, în vreme ce românii au avut numai două acţiuni în suprafaţa dinaintea lui Cech.

Steaua a alergat mai mult decît Chelsea, raportul ocaziilor a fost 8-14, cifre care nu demonstrează dezechilibrul aşa cum o face scorul final, 0-4. Există însă o statistică mai apropiată de diferenţa reală de joc: UEFA a publicat cîteva date monitorizate pe parcursul partidei, printre care şi numărul acţiunilor desfăşurate în careu de fiecare formaţie în parte.

Chelsea - Stanciu 14-2
Pe teren, ocaziile din careul lui Tătăruşanu sînt colorate cu alb, iar cele ale Stelei la poarta lui Ceh cu roşu. Punctele albe, atacuri ale englezilor, acoperă aproape integral jumătatea stelistă, în vreme ce punctele cu roşu sînt mult mai puţine. Punctele mărite strîng două sau trei acţiuni purtate în aceeaşi zonă, iar cele mici, cîte o singură acţiune.

Schurrle şi colegii lui au intrat în careul românilor de 14 ori de-a lungul celor 90 de minute, iar Steaua a călcat în suprafaţa de pedeapsă din faţa lui Petr Cech numai de două ori! Nicolae Stanciu a fost implicat în ambele tentative din careul goalkeeperului oaspeţilor.

Popa şi Piovaccari nu au jucat!
Încă o imagine a prestaţiei dezastruoase a campionilor României: Adi Popa şi Piovaccari, doi dintre cei mai importanţi oameni ofensivi ai lui Reghe, nu au fost implicaţi în nici o acţiune! Nici un fotbalist de atac al lui Mourinho nu s-a găsit într-o asemenea situaţie.

Popa şi Piovaccari sînt excepţii inclusiv în formaţia lor. Chiar şi jucătorii din apărare au participat mai des la faze! Un caz special e al lui Georgievski, care "s-a afirmat" cu o acţiune, dar e vorba despre aceea în care şi-a înscris un autogol.

Schurrle, peste toată Steaua
Andre Schurrle, pe care UEFA l-a desemnat cel mai bun jucător din Steaua - Chelsea 0-4, a participat singur la mai multe evenimente în careul lui Tătăruşanu decît au avut toţi roş-albaştrii în careul lui Cech! Germanul, adversarul direct al lui Georgievski, a păstruns de trei ori în limita de 16 metri din faţa lui Tătăruşanu.

Reghe numără dezastrele
Steaua se obişnuieşte să piardă la scor mare în Europa. Eşecul cu Chelsea vine după 1-5 acasă cu Stuttgart şi 0-3 la Gelsenkirchen cu Schalke. Cea mai drastică înfrîngere pe teren propriu în cupele europene, în istorie, a fost cu Stuttgart, iar împotriva lui Chelsea s-a consemnat eşecul-record suferit în grupele Champions League de cînd participă roş-albaştrii în această competiţie.

"Nu a apreciat corect adversarul"
Valeriu Răchită e de părere că Steaua a pierdut la diferenţă mare fiindcă a subestimat formaţia lui Mourinho. "Trebuia trimis un profesionist la Londra să-i vadă pe englezi, nu unul care a mers acolo doar pentru breakfast!", a zis fostul apărător referindu-se la scoutingul lui Mihai Stoica. Managerul a asistat la Tottenham - Chelsea 1-1, ultimul joc pe care-l avuseseră albaştrii înaintea întîlnirii cu Steaua.

Glumă de pe kmkz.ro: "Ce se dă în careul lui Tătăruşanu de e aşa de mare aglomeraţie acolo?!"

3 ocazii a avut Steaua, cele două create de Stanciu în careu plus una a lui Tănase. Chelsea a bifat 8 ocazii de gol, deci a reuşit să marcheze în jumătate dintre şansele de care a beneficiat

"Nu trebuie să fii filosof ca să-ţi dai seama că Georgievski nu face faţă, putea fi înlocuit mai devreme, nu după 70 de minute" (Anghel Iordănescu)

"Adi Popa nu mai pune probleme nimănui, nu-şi mai poate surprinde nici un adversar. Steaua a jucat cu pană pe dreapta, unde Popa cu Georgievski au fost cei mai slabi" (Sorin Cîrţu)

Punctele albe colorează terenul Stelei, cele roşii sînt mult mai rare în jumătatea trupei lui Mourinho

589425-steaua-chelsea.jpg

Cu roşu ar trebui să apară acţiunile lui Adi Popa, dar pe teren nu e nici un punct fiindcă stelistul n-a întreprins nimic

589424-adi-popa.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Cea mai slabă echipă"
Victoria trupei lui Mourinho la Bucureşti a fost pe placul jurnaliştilor din Albion. "Floare la ureche pentru Chelsea, care nu a părut să fie nici o clipă în pericol în România", au notat ziariştii de la Daily Mirror, în timp ce cei de la BBC au scris: "Chelsea a zdrobit Steaua Bucureşti avînd o prestaţie adecvată în faţa unei adversare slabe". Antrenorul portughez a fost şi el elogiat în The Telegraph: "Mourinho din nou în control, după victoria facilă a lui Chelsea", dar şi în The Independent: "Prestaţia din România i-a îmbunătăţit starea tehnicianului".

2,2 milioane de telespectatori
Meciul dintre Steaua şi Chelsea a fost transmis în România de trei posturi de televiziune, TVR, Dolce şi Digi. Postul public de televiziune a fost lider de audienţă pe toată durata partidei la nivel naţional, aproximativ 1,9 milioane de telespectatori urmărind meciul. Minutul de aur la TVR a fost în minutul 44, imediat după autogolul lui Georgievski, cînd 2,6 milioane de români se uitau la meci. Televiziunea deţinută de Romtelecom, DolceSport, a avut o medie de 350.000 de telespectatori pe minut în faţa micilor ecrane. DigiSport nu e monitorizat ca audienţă.

Supărat pe gazon
Latovlevici a fost extrem de nemulţumit, la finalul partidei cu Chelsea, de starea terenului de pe Arena Naţională. Fundaşul i-a atacat pe cei care s-au ocupat de organizarea partidei: "Gazonul a fost foarte prost, nici nu ştiu de ce îl mai schimbă de atîtea ori! Banii pe care-i dau pe teren de fiecare dată mai bine i-ar oferi unor copii săraci!". Actualul gazon a fost schimbat în urmă cu o lună, a fost adus din Ungaria şi a costat 500.000 de euro.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (72)
wwerko80
wwerko80  •  03 Octombrie 2013, 18:12
Postat de stelbz pe 03 Octombrie 2013, 10:59

“Steaua a demonstrat că nu are ce căuta în Champions League”.- spune dinamovistul I. Lupescu. Dupa opinia acestui dinamovist frustrat, in ULC nu ar trebui sa ajunga decat Dinamo… Mai sunt echipe in UCL care au pierdut si vor mai pierde chiar si la scor. Si ? Uite de ex. Galatasaray a pierdut in prima partida din grupa cu 5-0. Copenhaga a pierdut si ea aseara cu 4-0 , Anderlecht cu 0-3…..Desigur ca scorurile de acest fel sunt dureroase dar de aici si pana la…… “nu are ce sa caute” e o frustrare enorma….Inseamna ca in UCL ar trebui sa nu fie decat 6-8 echipe, restul….. “ nu are ce sa caute”

Asta ma intreb oare. Champions League este Liga campionilor sau doar Liga cativa campioni si "restu"? Trebuie sa fie o competitie echilibrata, intre "campioni". Nu mai e champions league daca o echipa pierde cu 5-0. Atunci este campion vs retrogradat c p*l*m

wwerko80
wwerko80  •  03 Octombrie 2013, 18:08
Postat de alpin pe 03 Octombrie 2013, 09:56

In ultimii 17 ani, in grupele C.L.: Steaua : 20 - 1 - 4 - 15 ... 14-40 ... 7 puncte Urziceni : 6 - 2 - 2 - 2 ... 8- 8 ... 8 puncte CFR Cluj : 18 - 5 - 3 - 10 ... 20-28 ... 18 puncte Vezi ca exista echipe care nu se fac (si ne fac!) de rusine prin Europa?! Chiar daca Steaua a reusit sa desfiinteze una si lupta cu toate armele NESPORTIVE impotriva celeilalte!!!

Ai uitat de otelu? Si ei au avut performante notabile. Au spart pe toti, mai ales geamurile elvetiene :))

iulian099
iulian099  •  03 Octombrie 2013, 17:05

Steaua a jucat f slab cu Chelsea, a fost doar un antrenament. La noi s-a vazut lipsa a 4 jucatori esentiali prezenti la meciul de anul trecut, Chipciu, Chiriches, Rusescu si Pintilii. Practic toate compartimentele au fost stirbe fara ei... Problema fundasului dreapta nu e rezolvata, Georgievski e bun pt liga1 dar in champions league se vede daca nu ai valoare mare...

Vezi toate comentariile (72)
Comentează