INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC VASLUI - FENERBAHCE 1-4

Imperiul Feneriot » Vaslui a fost eliminată din Liga Campionilor după 1-4 cu Fenerbahce

Sînmărtean a fost iar în formă, însă n-a fost de ajuns pentru a trece mai departe // Foto: Gabriel Tănasă (Piatra-Neamţ)
Sînmărtean a fost iar în formă, însă n-a fost de ajuns pentru a trece mai departe // Foto: Gabriel Tănasă (Piatra-Neamţ)

Articol de - Publicat joi, 09 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 09 august 2012 01:13

Turcii au învins clar la Piatra-Neamţ şi au avansat în play-off-ul Ligii. Moldovenii au ratat un penalty la scorul de 1-1, prin N'Doye, şi se vor lupta în play-off-ul Europa League.

La mai mult de 5 secole după confruntările cu Ştefan cel Mare, turcii au năvălit din nou în Moldova. Nu e o figură de stil: la îndîrjire şi organizare, fanii lui Fener au arătat cel puţin ca vechii ieniceri! Totuşi, vizitatorii nu şi-au putut lua revanşa pentru bătălia pierdută la Vaslui chiar la locul faptei. Şi-au încercat norocul în apropiere, pe teren necunoscut, la Piatra-Neamţ.

Start nebun
Şi au început tăios. Tactica defensivă, atît de eficientă pe vremea domnitorilor din evul mediu, a dat greş, iar Caner l-a taxat pe Şumudică. Reluare imparabilă după centrarea lui Gonul, invitaţie la luptă pentru vasluienii atraşi de noncombat (12). Însă urmaşii urmaşilor lui Ştefan n-au capitulat! Sînmărtean a luat o acţiune pe cont propriu, n-a centrat grozav, dar Bekir şi Gonul au trădat: n-au îndepărtat o minge uşoară, iar Marius Niculae a "rupt" colţul lung: 1-1 (15)!

Ocazii şi torţe
Egalitatea nu a mulţumit cele două tabere. Turcii s-au avîntat din nou, Baroni le-a dat emoţii gazdelor (27), iar răzeşii au replicat imediat. Sînmărtean, Antal şi Milanov au ţesut o fază demnă de Ligă, ultimul a "ciupit" balonul pentru Stanciu, iar "decarul" a şutat puternic, dar pe centru (31). A urmat avîntul finalului de repriză pentru Vaslui, asortat cu ţipetele lui Şumudică şi torţele aruncate de turci. Notabilă a fost doar ultima şansă, a adversarilor: Şahin a trimis peste, din 6 metri (45).

Calificare made in Liverpool
La revenire, Sînmărtean i-a pedepsit pe cei care au lucrat primul gol pentru Fener. L-a umilit de două ori pe Gonul, care a faultat la marginea careului, după care a executat lovitura în cotul lui Caner. Penalty! N-a bătut tot Lucian, a tras N'Doye. A rămas cu execuţia: Volkan a parat, scorul a rămas la fel (54).

Kuyt i-a arătat cum se face: în doar cinci minute (71, 76), fostul "cormoran" a rezolvat de unul singur calificarea. Golul lui Sow (90Ă2) a contat doar prentru spectacol. Fener a arătat că Europa e mult mai aproape de graniţa cu Asia decît visul vasluian.

"Lui N'Doye pur şi simplu i-a stat mintea la penalty. Nu ştiu de ce nu l-a lăsat pe Niculae sau pe Sînmărtean" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Sînt dezamăgit de jucătorii cu experienţă, mai ales de N'Doye! Cum să mergi la penalty ca la nuntă?!" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

"În seara asta n-am avut deloc poartă şi am dat bani grei pentru asta. M-au dezamăgit mulţi, însă N'Doye şi Antal au fost marile mele deziluzii" (Adrian Porumboiu, finanţator Vaslui)

"E posibil ca marele portar Coman să nu iasă pe o centrare?! Iar N'Doye e fotbalist de cabaret, s-a terminat cu viaţa dulce la Vaslui!" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

511423-caseta-vaslui-fener.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Mari şanse să fie capi de serie
FC Vaslui va continua în play-off-ul Europa League, acolo unde aproape sigur va fi cap de serie şi va evita adversari de genul Inter Milano, Marseille sau Liverpool. Galben-verzii au nevoie ca un singur cap de serie să nu reuşească calificarea în play-off. Acesta ar putea fi Lech Poznan, echipă ce a pierdut în prima manşă cu 0-3 în faţa lui AIK Stockholm. Alţi capi de serie ce nu stau prea bine după partida tur sînt Steaua (0-1 cu Spartak Trnava) şi Young Boys (0-1 cu Kalmar). Printre posibilii adversari ai vasluienilor se numără Atromitos, Hearts sau Lokeren. Tragerea la sorţi va avea loc mîine, la ora 14:30.

Ciocniri în oraş
În timp ce se îndreptau spre stadion, fanii lui Fener s-au răfuit cu forţele de ordine în Piatra-Neamţ. Circa 40 de fani turci au ieşit din coloană şi au avut ceva de împărţit cu jandarmii. În plus, chiar înainte de a ajunge la arenă, oaspeţii s-au ciocnit şi cu susţinătorii Vasluiului, însă spiritele s-au potolit repede.

Yildirim a fost la meci!
Preşedintele echipei Fenerbahce, Aziz Yildirim, a fost prezent pe stadionul din Piatra-Neamţ. Decizia i-a surprins pe oficialii vasluieni, deoarece aceştia aflaseră că turcul are interdicţie de a părăsi ţara natală. Yildirim a fost arestat în 2011, alături de alte persoane, într-un dosar legat de meciuri trucate. Ca urmare a reţinerii acestuia, Fener a fost exclusă din ediţia trecută a cupelor europene.

Torţe de la 1.000 de turci
În tribunele stadionului de la poalele Pietricicăi au fost prezenţi şi 1.000 de suporteri turci, mulţi veniţi chiar din Bucureşti. Începînd cu minutul 35, aceştia au aprins torţe şi fumigene, pe care le-au aruncat înspre pista de atletism care înconjoară terenul. Cei 250 de jandarmi au intervenit în forţă, determinîndu-i pe turci să renunţe la spectacolul pirotehnic.

Inspiraţie pe bancă
Sosit în această vară de la Valencia, Mehmet Topal a luat loc doar pe banca de rezerve a lui Fenerbahce. Titular în meciul tur şi schimbat de Sow în minutul 79, mijlocaşul a fost menajat, acesta resimţindu-se după o accidentare. Înlocuitorul său, Caner, l-a suplinit cu succes: introdus de Kocaman din primul minut, el a deschis scorul în minutul 12.

Armată de ziarişti
Presa din Turcia a fost extrem de interesată de partida de aseară. Nu mai puţin de 100 de ziarişti turci au fost acreditaţi la meciul de la Piatra-Neamţ. Jurnaliştii nu au sosit doar din Istanbul, ci şi din capitala Ankara sau alte oraşe. Televiziunile oaspeţilor au transmis în direct inclusiv antrenamentul oficial al lui Fenerbahce!

Tragerea la sorţi pentru play-off-ul Europa League va fi pe 10 august la ora 13:30, liveTEXT pe GSP.ro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (61)
marelestefan
marelestefan  •  09 August 2012, 14:49

Dezamagire mare , toata lumea se astepta sa mearga mai departe FC VASLUI ! Mare pacat de visele spulberate ale romanilor, indiferent din ce colt al tarii ! Dar nu este totul pierdut, inca mai au timp sa dovedeasca ca sunt luptatori si nu lasa corabia sa se scufunde ! Toata stima pentru Porumboiu care se abtine sa aduca injurii altor echipe ! Felicitari CLUJULUI , au luptat pana in ultimul minut si rezultatul s-a vazut ! Au invatat ceva din fotbalul european ! Bafta multa stelutei lu nea Jiji ..Rapidului si desigur Dinamo ! "SCULATI VOI OROPSITI AI VIETII ..!" HAI VASLUI, NU AI TIMP DE JELIT , CAPUL SUS SI NU UITA CA MECIUL SE DISPUTA PE TEREN PANA IN ULTIMA CLIPA DE PRELUNGI

costelmarcoo
costelmarcoo  •  09 August 2012, 14:35

Ce revelatii si pe nen-tu Porumboiu: pai cand l-ai vazut tu pe Coman iesind pe vreo centrare in viata lui, de te miri acu'? El e portar de linia portii..si-asta un meci din doua, ca-n rest, vai mama lui!

max_24
max_24  •  09 August 2012, 13:19

pacat de proasta pregatire fizica pe care o avem ,si aici vorbesc de toate echipele romanesti, inclusiv echipa nationala, momentan putem duce doar 60 de minute intr-un astfel de meci . Mare pacat fortza vaslui fortza vaslui fortza vaslui

Vezi toate comentariile (61)
Comentează