INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DOI DINTRE EROII FINALEI NE VOR FI ADVERSARI LA EURO 2008

Îngerul Van der Sar!

Articol de - Publicat joi, 22 mai 2008 00:00

Van der Sar a salvat un penalty decisiv, oferind trofeul lui Man. United. Jocul excelent al olandezului ne sperie înainte de Euro.

Un final de carieră glorios. La 37 de ani, Van der Sar a cîştigat pentru a doua oară Liga Campionilor, iar acum el a fost eroul, apărînd ultimul penalty şi hotărînd finala. Olandezul mai are o dorinţă: “Visez la un Euro fără greşeală”. Ar fi rău pentru noi, sîntem în aceeaşi grupă!

Acest portar extraordinar, cu 19 trofee în palmares, a trăit însă şi clipe de coşmar. La Juventus, după anii de fericire de la Ajax, transferul său a fost considerat un faliment de italieni. Apoi a căzut la Ful­ham, unde a stat patru sezoane în subsolul Angliei. “Mă întrebam ce se va întîmpla cu mine”, îşi amin­teşte Edwin. L-a salvat Alex Fer­guson, în 2005, cînd l-a adus la Man. United. Şi a apărut lumina. Şi mier­curi, penaltyurile cu Chelsea.

Povesteşte: “Ştiam unde va trage Anelka. Îl simţeam. M-am întins şi am văzut mingea apro­piin­du-se. Îmi venea să urlu de bucurie. A urmat cel mai frumos sentiment, cînd balonul mi-a atins mănuşile. Fantastic”. N-a uitat că, în 1996, tot în ultimul act al Ligii, la Ajax, a pierdut duelul cu atacanţii lui Ju­ventus la penaltyuri. “A fost ca o revanşă acum, spre sfîrşitul carierei”.

Mai are un an de contract cu Manchester. Încă 5 milioane de euro, cît e salariul său, şi alte titluri. Pentru un final perfect.

37 de ani are Van der Sar, recordmanul de selecţii în “naţionala” Olandei, cu 123 de meciuri

Se retrage după Euro
Anul trecut, în octombrie, Van der Sar anunţase că se va retrage din “na­ţională” după Euro. Miercuri, după finală, goalkeeperul s-a jucat cu nervii ziariştilor olandezi. “Euro? Gata, acum mă opresc. Sînt foarte serios”, a spus el. Apoi, văzînd reac­ţiile speriate, a zîmbit: “Dar i-am pro­mis lui Van Basten că voi fi luni, la Hoenderloo, pentru canto­na­ment”.

Omul finalei
Miercuri, UEFA l-a declarat pe Van der Sar omul finalei! Jocul excelent, dar mai ales penaltyul decisiv a­pă­rat în faţa lui Anelka l-au evidenţiat în ochii oficialilor forului conti­nen­tal, care au considerat că portarul olandez a decis meciul de la Mosco­va. Totuşi, pe pagina de internet a UEFA, Cristiano Ronaldo a ieşit “Omul finalei” în sondajul realizat printre fani imediat după joc.

Exemplul
În 1988, cînd avea 17 ani, Van der Sar se uita la finala Cupei Campionilor. Atunci, Van Breukelen apăra un 11 metri decisiv şi PSV Eindhoven cu­ce­rea trofeul, la penaltyuri, în faţa Be­nficăi. “Am vrut să trăiesc şi eu acele momente, asta am urmărit întreaga carieră. Acum, drumul meu în fotbal este complet”, a povestit portarul batav.

“Van der Sar? O experienţă imensă, calm, prezenţă de spirit, atitudine, toate aceste calităţi îl transformă într-un jucător vital”
Alex Ferguson manager Man. United

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  23 Mai 2008, 15:44

......a dat tot ce-a avut mai bun in aceasta finala....la EURO..va fi de batut...sper asta!

 •  23 Mai 2008, 09:27

stati linistiti, inscrie Banel. Problema e in care poarta...

 •  23 Mai 2008, 08:12

Alternativa serioasa si legala de a castiga bani! * Aceasta informatie nu se gaseste pe internet in forma completa prezentata pe site-ul de mai jos. * Ea este cu titlu informativ si depinde numai de dumneavoastra daca o veti folosi sau nu. * Mai multe detalii pe: www.jobpunctifastnetpunctcom

Vezi toate comentariile (4)
Comentează