INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC SEVILLA - JUVENTUS

Înjunghiați și loviți cu bâte de baseball! Fanii bianconeri au luat o bătaie cruntă de la ultrașii Sevillei

+2   FOTO
"Taberna El Papelon" arăta ca după un atentat terorist: cioburi, mese rupte și urme de sânge

Articol de - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2016 00:00

Fanii bianconeri au luat o bătaie cruntă luni seară, în ”Taberna El Papelon”, după atacul ultrașilor andaluzi mascați. Cel mai grav rănit a fost operat și se află la terapie intensivă.

Corida fotbalistică de pe "Ramon Sanchez Pizjuan" a fost precedată luni de confruntarea violentă dintre fanii echipelor care-și disputau șefia grupei H. Ultrașii Sevillei i-au atacat, în stil barbar, pe rivalii juventini în "Taberna El Papelon" din centrul orașului, devastând-o și provocând trei răniți.

"M-am temut de moarte!"

"Au fost vreo 40-50 și toți mascați. Victimele, un grup de 20 de băieți, erau liniștite, mulți studenți Erasmus. Beau bere și mâncau tapas. Poliția a venit târziu, era sânge peste tot. Zburau mesele, zgomotul sticlelor sparte era infernal, o chelneriță urla disperată după ajutor. Au scos și bâtele de baseball. Mi-a fost teamă că o să mor", a povestit scenele o doamnă de 46 de ani, aflată în bar.

Lovit cu sticle și înjunghiat

Un italian rezident în Belgia a pățit-o rău. Atacat cu sticle și înjunghiat, suporterul de 25 de ani a ajuns la spital cu răni grave la torace și la coapsă. A fost operat și stabilizat la terapie intensivă. Ceilalți doi, un italian și un spaniol, au scăpat cu răni minore, poliția efectuând câteva arestări.

"Biris Norte", de temut!

Grupul responsabil de groaznicul atac nu e la primul episod. Nu mai departe de precedentul meci în Ligă, "Biris Norte" s-a bătut și cu fanii lui Dinamo Zagreb. Șifonați au mai plecat din Andaluzia suporterii lui Man. City în 2015, poliția consemnând în arhive și incidentele provocate de ultrași la meciul cu Slask Wroclaw acum 3 ani. În 2007, fanii lui Tottenham s-au bătut cu poliția în Sevilla.

800de agenți, între care 360 de polițiști, au asigurat securitatea celor 1.700 de tifosi torinezi aflați pe "Ramon Sanchez Pizjuan"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  23 Noiembrie 2016, 09:44

'Ultrașii Sevillei' fac parte dintr-un lant european ce se intinde de la vest la est. Sunt de cele mai multe ori tineri cu varsta cuprinsa intre 13 si 22 de ani. Pot fi suspectati ca facand parte din familii descompuse, parinti alcoolici, practicanti ai absenteismului scolar, neintegrati social. Multi dintre ei au probleme grave de comportament, sunt tintele preferate ale 'bastoanelor' si ale politiilor comunitare. TARGET-ul lumii contemporane ar trebui sa fie EDUCATIA fundamentala a omenirii. Incepand de la procreere si pana la moarte. Sportul sa fie un specatacol si atat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close