INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OPTIMI/ŞAHTIOR DONEŢK - AS ROMA, 21:45, TVR1

Interes enorm în jurul partidei în urma căreia Mircea Lucescu şi Raţ pot ajunge în "sferturile" Ligii » Doneţk sub sărutul fotbalului

Luiz Adriano plasează mingea pe lîngă Doni. Era 3-1 pentru Şahtior pe Olimpico. S-a terminat 3-2
Foto: Reuters
Luiz Adriano plasează mingea pe lîngă Doni. Era 3-1 pentru Şahtior pe Olimpico. S-a terminat 3-2 Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 martie 2011 12:14

Toate cele 50.000 de bilete s-au epuizat acum o lună. Iar în Doneţk nu mai există nici un loc de cazare de 3 săptămîni, nici măcar la "particulari"!

Pentru reporter, Europa se rupe în două la Viena. Terminalul D al aeroportului austriac e destinat exclusiv curselor care brăzdează spaţiul fostelor ţări comuniste. Krasnodar, Sarajevo, Belgrad, Kiev, Doneţk. Noi avem treabă în cel din urmă.

"Liuciescu, ză biest"
Am ajuns! Doamnele corpolente care au cumpărat jumătate din căruciorul gen duty free al fetelor de la Austrian Airlines ne aud pronunţînd des " Mircea Lucescu" şi "Şahtior". La coborîre ne salută voioase. "Liuciescu, ză biest!". Dacă ziceţi...

Oraşul e rece din cauza celor cel puţin 5 grade sub zero. La ora meciului vor fi -10 grade Celsius! Dar chiar şi înfofolite, fetele par coborîte din revistele de modă. Într-una din vitrine, steagurile negru-portocalii ale lui Şahtior. În urmă cu 28 de ani, Craiova tremura la fel. Atunci era 16 martie, iar oltenii se pregăteau să o răstignească pe Kaiserslautern în "sferturile" Cupei UEFA. Bănia a fost atunci un oraş în stare de asediu. Cine avea rude în capitala Olteniei era fericit. Avea rezolvată cazarea. Cine avea de închiriat o cameră iarăşi era fericit. Zburau sutele cu chipul lui Bălcescu! "Craiova sub sărutul fotbalului" a titrat atunci "Sportul", superb, avancronica meciului care avea să ducă Universitatea la o palmă de finală.

"Shakhtar Travel"
Doneţk, azi, e cam la fel. Cele 50.000 de bilete s-au epuizat de acum o lună. În oraş nu există spaţii de cazare, indiferent că e vorba de hotel ori de locuinţe de închiriat. Căutarea pe site-urile specializate îţi oferă acelaşi răspuns enervant: "Ne pare rău, cererea dumneavoastră nu poate fi onorată. Încercaţi mai tîrziu". Lucescu, Raţ, masorul Victor Hexan ori Marian Ioniţă, antrenorul cu portarii, au fost bombardaţi de telefoane prin care rude şi prieteni le cereau ajutor pentru cazare şi bilete de meci. Dacă ar fi fost mai inspiraţi, şi-ar fi putut face o firmă, "Shakhtar Travel".

Constantin Anghelache, unul dintre cei mai buni şi mai vechi prieteni ai lui Lucescu, e fericit. El şi încă vreo 3 tovarăşi au găsit hotel liber. "La Mariupol", adaugă tehnicianul lui Şahtior. Mariupol, adică la vreo 100 de kilomteri de Doneţk, nea Mircea! "Asta e situaţia. Eu ce vină am?".

"Poate nepotul lui Lucescu..."
Antrenamentul oficial al lui Şahtior e plin de jurnalişti şi de bodyguarzi. Multimiliardarul Rinat Ahmetov asistă la mişcarea băieţilor lui Lucescu. Şi ai săi. "Credeţi că după ce Mircea Lucescu va pleca de aici, locul său va fi luat de fiul său, Răzvan?", întreabă Alexandru Săbău, trimisul Dolce. Răzvan e la stretching pe marginea terenului şi ne face cu ochiul. Un jurnalist ucrainean traduce. Din engleză în ucraineană şi invers. Ahmetov rîde. "La cum antrenează Mister Lucescu şi la cît va mai sta el aici, nu cred că Răzvan îl poate înlocui, mai degrabă fiul lui Răzvan, adică nepotul lui Mircea Lucescu".

Cine ştie însă dacă Matei se va face antrenor? Doi în aceeaşi familie poate că ajunge. Pînă atunci însă, astă-seară, Mircea Lucescu, Raţ şi ceilalţi români vor lupta contra Romei să o ducă pe Şahtior Doneţk în primele 8 echipe ale Europei. Pe "Donbass Arena", stadionul de 300 de milioane de euro cu care, din acest punct de vedere, echipa lui Ahmetov ar cîştiga lejer Champions League!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (23)
lateral
lateral  •  08 Martie 2011, 19:34

@ STAR01 Cunosc si eu vecinii Romaniei. Daca era vreo echipa de prin Turkmenistan, Kyrgystan, Tadjikistan sau alte state ex-sovietice le-as fi numit dar pentru mine Ucraina = Rusia.

star01
star01  •  08 Martie 2011, 13:13
Postat de sabinalin pe 08 Martie 2011, 11:25

Mult succes nea Mircea! Bravo TVR!

potaie,asta nu era mecide transmis....Barca -Arsenal DA...dar,tvr-ul pe langa faptul ca ne ia banii pe abonamente(naiba se uita peposturile publice ),ne mai si "indoapa" cu optimismul ciumatilor portocalii(piticania poc ,piratul chior..)

star01
star01  •  08 Martie 2011, 13:09
Postat de lateral pe 08 Martie 2011, 01:46

Sper sa pierda rusii astia obositi in frunte cu rromanul de lucescu sa vedem si noi cea mai buna echipa de fotbal din lume jucand, adica Barcelona. Maine la ora meciului, in semn de protest pentru mizeriile pe care ni le "ofera" televiziunea publica, pe tv-ul meu nu va fi Tractorul cu Roma.

faci o mare confuzie....astia sunt ucrainieni......tot slavi dar NU RUSI!!!!cat despre rezultatuyl final...Roma va ramane "acasa"!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează