INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC BARCELONA - INTERNAZIONALE MILANO, MIERCURI, ORA 21:45

Johan Cruyff: "Presiune totală contra Interului!"

Articol de GSP - Publicat luni, 26 aprilie 2010 00:00

Johan Cruyff crede că Barcelona poate întoarce rezultatul din meciul tur, cu Inter (3-1 pentru echipa lui Mourinho) şi se poate califica în finala Ligii Campionilor. Preşedintele de onoare al formaţiei catalane ştie cum poate fi eliminată echipa italiană.

"Cheia pentru a elimina echipa italiană e ca nici un jucător de-ai lor să nu poată controla mingea cu calm şi să simtă teama de a nu greşi. Personal, prefer să "răstorn" un 3-1 decît un 2-1. Aşa că trebuie să dăm totul.

Sînt afectaţi jucătorii după 3-1 din tur şi pentru felul în care au fost învinşi? Eu prefer să pierd cu 1-3, decît cu 1-2 şi cu senzaţia că te vei califica fără prea mult efort. În felul ăsta ştii că trebuie să dai totul, iar asta contează.

Cum ar trebui să abordeze Barca meciul? Cu o presiune totală, astfel încît nici un adversar să nu poată controla mingea liniştit. Să fie presat să paseze. Să îi fie frică să nu greşească. Toate astea le obţii doar dacă toţi îşi îndeplinesc responsabilităţile, dacă presează şi îşi respectă sarcinile tactice.

Binenţeles, nu există arbitru şi arbitraj care să conteze dacă tu nu-ţi faci bine treaba. Plecînd de la ideea că se pot face greşeli în favoarea unuia sau a altuia, Barca trebuie să facă un meci foarte bun pentru a se califica în finală", avertizează fostul jucător şi antrenor al formaţiei blau-grana.

Cruyff se declară dezamăgit de prestaţia brigăzii de arbitri din meciul tur şi e de părere că cei de la Inter se tem ca rolurile să nu se inverseze în retur. "Întotdeauna îi voi apăra pe arbitri, dar sînt greşeli şi greşeli. Iar cea comisă de tuşier, care n-a văzut ceea ce era imposibil să nu vezi, lasă o senzaţie neplăcută. Scorul a fost exagerat şi injust. Iar în faţa nedreptăţilor unii încearcă să se răzvrătească (Barca şi fanii săi). În acest moment, toţi cei de la Inter se tem de arbitrajul din retur.

Şi se tem pentru că ştiu că rezultatul din tur a fost nedrept. O ştiu şi ei, o ştie şi brigada de arbitri care va conduce meciul retur de miercuri. Pentru că toată lumea a văzut. Şi ei la fel", spune Cruyff în elperiodico.com.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  27 Aprilie 2010, 15:05

Si anu trecut toata lumea a vazut pe Ovrebo care a tras cu Barca si pur si simpu i-a calificat in finala. Barca nu merita anu trecut sa joace finala. Acum li s-a intors roata. Sper sa piarda...prea multe vedete pe metru patrat....care la 1-0 pe SanSiro s-au vazut deja finalisti si nu au mai alergat.

 •  26 Aprilie 2010, 20:24

rau cruif asta...sincer nu are nicio treaba arbitrul cu rezultatul, mai degraba un offside si un fault inexistent au oprit-o pe inter de la 2 goluri ca si facute

 •  26 Aprilie 2010, 13:40

In cate meciuri a trebui Barca sa revina sezonul asta? Nu multe, nu? In schimb, Inter au jucat de multe ori cu scopul sa apere rezultatul si le-a iesit... Va fi un meci interesant!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează