INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO - BARCELONA 2-0 (ÎN TUR 1-2)

Jolly-joker » Griezmann a făcut diferența în Atletico - Barcelona 2-0. La Euro, el e pericolul!

Șpagatul
Șpagatul "balerinilor" Mascherano și Pique nu-i mai ajută. Griezmann e mult prea rapid pentru ei // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2016 00:00

Griezmann e acel plus care face mereu diferența. Atletico și Franța zboară datorită lui. La Euro, el e pericolul!

La 25 de ani, Antoine Griezmann e deja în vârful carierei sale. O combinație rar văzută de forță și eleganță, tehnic, vitezist și exploziv, foarte bun pasator și extraordinar finalizator, cu un picior stâng de artist. Un all-around player ideal pentru orice echipă.

Aripă dreapta, mezzapunta, vârf clasic, la fel de inspirat și de eficace. Un jolly-joker decisiv întotdeauna, inclusiv la fazele fixe (vinclul e al lui!).

Franța îl eliberează

El e plusul. Și, o imensă calitate, se adaptează la orice stil, la orice formație. E esențial și pentru pragmatismul lui Atletico (mortal pe contraatac), cu un joc hipertacticizat (inteligența îl ajută să înțeleagă rapid ideile lui Simeone), și pentru exuberanta "națională" a Franței, care-i oferă libertatea atât de dorită. Am scăpat de Benzema, dar primejdia se numește Griezmann la Euro!

Miercuri, acest blond de 1,76 m a fost scânteia lui Simeone împotriva Barcelonei. Vârf, în absența lui Torres, l-a indus în eroare pe Pique și a apărut nemarcat în mijlocul careului catalan, înscriind cu capul (periculos și la jocul aerian) pentru 1-0 la centrarea lui Saul. Apoi, Antoine a fost săgeata contrelor madrilene. Încheind cu penaltyul de 2-0.

"Datorită lui sunt azi mai bun"

Griezmann se înclină în fața lui Simeone, omul care a transformat-o pe Atletico într-o putere europeană: "Datorită lui sunt azi mai bun. Fizic și tactic am crescut foarte mult ascultând sfaturile sale".

Gafă după gafă

Italianul Nicola Rizzoli, arbitrul finalei CM 2014 și al finalei CL 2013, a avut o prestație jalnică miercuri. În minutul 87, i-a dat penalty lui Atletico, dar numai "galben" lui Iniesta, deși "mâna" acestuia îl privase pe Griezmann de o poziție clară de gol.

În final (90), i-a refuzat Barcei un 11 metri evident, la hențul lui Gabi. În plus, ar fi trebuit să-i elimine pe Neymar (șut în Juanfran) și Suarez (cot în figura lui Godin). Și a acceptat jocul agresiv al gazdelor.

TeribiLeo și fair Iniesta

Cel mai dificil moment al carierei lui Messi. În ultimele 5 meciuri, 0 goluri, 0 assisturi. Miercuri, a fost o umbră, primind nota 3 în L'Equipe (de la 1 la 10). Marca susține că argentinianul ar fi evoluat cu dureri musculare.

"Nu are niciun sens să discutăm despre decizia din final a arbitrului. Nu e corect să ne ascundem în spatele unei erori. Nu ajută să ne plângem și să arătăm cu degetul pe cineva", a declarat Iniesta, recunoscând: "Trecem printr-o perioadă grea. Când ai o asemenea serie îți pierzi încrederea".

Barca are 3 eșecuri și un egal în ultimele 5 partide.

8a fost nota lui Griezmann (MVP) în L'Equipe și Marca după Atletico - Barca; Messi, 3 și 3,5 (de la 1 la 10)

44%dintre francezii care au participat la sondajul realizat ieri de L'Equipe (peste 130.000) îl vor pe Griezmann vârf la Euro

29de goluri și 6 assisturi are Griezmann în acest sezon la Atletico în toate competițiile (45 de meciuri)

7goluri a marcat Griezmann în 26 de partide jucate la "naționala" Franței; a debutat târziu, în 2014

ATLETICO - BARCELONA    2-0 (în tur 1-2)

(Griezmann 36, 88 penalty)

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Godin, Lucas Hernandez, Filipe Luis - Saul, Gabi, Augusto Fernandez (90+3 Savici), Koke - Griezmann (90 Correa), Carrasco (74 Partey). Antrenor: D. Simeone

BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves (64 Sergi Roberto), Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitici (74 Arda), Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar. Antrenor: L. Enrique

A arbitrat Nicola Rizzoli

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează