INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LEGIA, MIERCURI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Jucătorii Legiei strîng rîndurile: "Steliştii sînt oameni, nu roboţi! În plus, noi avem şi forţa să trecem de grupele Ligii"

Helio Pinto în duel cu Kaka, foto: sport.pl
Helio Pinto în duel cu Kaka, foto: sport.pl

Articol de - Publicat marti, 20 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 20 august 2013 10:05

Mijlocaşul Helio Pinto, 29 de ani, ajuns în această vară la Legia, a dezvăluit în presa din Polonia că s-ar mulţumi şi cu calificarea în grupele Europa League, dar îi anunţă pe ultaşii polonezi că vor lupta din toate puterile pentru un loc în grupele Ligii


Într-un interviu amplu acordat pentru cotidianul Polska Times, cel mai bine plătit jucător din lotul Legiei, Helio Pinto, a vorbit despre şansele pe care echipa sa le are în "dubla" contra campioanei României.

"Nu-i avem pe Ronaldo şi Messi"
- Helio, care este starea de spirit în cadrul echipei înaintea meciului contra Stelei?
- Sîntem conştienţi că vom avea un meci foarte greu la Bucureşti. În această etapă de Liga Campionilor nu mai există adversari uşori, iar Steaua este o echipă foarte bună, cu jucători de mare valoare şi cred că sînt favoriţi. Dar vom lupta împreună şi putem cîştiga doar dacă ne vom ajuta. Noi nu-i avem în lot pe Cristiano Ronaldo şi pe Leo Messi, care pot face totul de unii singuri într-un meci, iar restul jucătorilor doar să se uite la ei.

- Un rezultat de egalitate ar fi bun? Antrenorul vostru susţine că Steaua e favorită la calificarea în grupe.
- Meciurile din Liga Campionilor sînt total diferite faţă de cele din campionat, iar soarta calificării în grupe va fi decisă în totalitate după cele două meciuri pe care le vom avea cu Steaua. Există emoţii şi presiune, dar aceste lucruri se întîlnesc la toate echipele. Steaua ne va acorda multă atenţie, mai ales că acolo există jucători experimentaţi care se luptă la titlu şi în acest sezon. Dar, sincer să fiu, putem să visăm că vom ajunge în grupele Champions League. Ştii de ce zic asta? Pentru că jucătorii Stelei sînt oameni, nu roboţi! Iar noi trebuie să luptăm, să ne dăm viaţa pe teren pentru calificare!

" Europa League e un succes pentru noi"
- În cazul în care Steaua ajunge în Ligă, iar voi în grupele Europa League, ar fi o mare dezamăgire?
- Nici vorbă! Din ceea ce ştiu eu, în ultimele cîteva sezoane Legia a atins faza grupelor în cupele europene doar o singură dată, acum doi ani. E important pentru noi să jucăm regulat în Europa, dar sigur că Liga Campionilor este o competiţie mult mai prestigioasă. Obiectivul nostru acesta ar trebui să fie: calificare în grupele unei competiţii europene în fiecare sezon! Jucătorii ar aduna mai multă experienţă, ar avea de cîştigat şi clubul, dar şi fanii vor avea parte de deplasări interesante. Repet, ne dorim să ajungem în Ligă, dar şi faptul că oricum ne calificăm în Europa League e un succes pentru noi.

- Ai jucat în Liga Campionilor în carieră de două ori. Are Legia forţa de a trece de grupe?
- În fotbal nu este nimic imposibil şi zic asta pentru că în sezonul Ligii 2011-2012, cînd eu jucam la APOEL, am ajuns în sferturile de finală şi nimeni nu ne-a dat nici o şansă. Atunci a fost o experienţă fantastică, iar faptul că joc acum la Legia înseamnă o nouă provocare în cariera mea. Dacă muncim din greu, luptăm şi ne completăm pe teren, putem ajunge departe. Desigur, pentru acest lucru avem nevoie de un fotbal de calitate pe care să-l joace întreaga echipă. Revenind la întrebare, cred că Legia are forţa să treacă de grupele Ligii Campionilor, dacă nu credeam asta nu mai eram astăzi aici!

Dezamăgit de UEFA!
Comisia de Disciplină a UEFA a decis închiderea peluzei ultraşilor la partida cu Steaua, iar Pinto nu este deloc de acord cu decizia forului internaţional: "Fanii trebuie să ne susţină la fiecare meci şi ar fi o ruşine ca mulţi dintre ei să nu mai vină deloc la stadion într-un astfel de joc cu Steaua. Sper ca UEFA să schimbe decizia pe care a dictat-o şi să avem un stadion plin la returul de peste o săptămînă. Avem nişte suporteri minunaţi, care ne încurajează de fiecare dată, chiar dacă am şi pierdut un joc în campionat".

"Se întîmplă să nu jucăm mereu bine, am avut şi meciuri mai proaste, dar nimeni nu-şi doreşte asta. Vrem să cîştigăm mereu, să nu fim criticaţi şi să-i facem fericiţi pe fani"

"Sînt un luptător care-şi dă sufletul pentru echipă. Vreau să joc cît mai bine la Legia şi să cîştig trofee!"

350.000 de euro ia Helio Pinto la Legia, nici un jucător din lotul Stelei nu cîştigă cît mijlocaşul portughez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (64)
speedy73
speedy73  •  20 August 2013, 14:14
Postat de harry_porker pe 20 August 2013, 13:50

stai linistit ca mai sunt si dinamovisti care stiu sa citeasca ;) ......cum mah sa te duci si sa-i sustii pe aia care te fac gypsies :) asta arata cat respect de sine au unii "baetii" de pe aici sau aia care au facut lucrul asta pe pagina legiei

pot intelege ca unii romani sa tina cu legia (desi nu mi se pare normal), dar ok, daca urasc atat de mult steaua, e dreptul lor ca dpdv fotbalistic sa sustina legia. dar sa ii ridice in slavi pe aia care au zis ca "romanii" (atentie: romanii, nu stelistii) sunt gypsies...asta deja inseamna, in mod implicit, acceptarea statutului :)))))))))))))

harry_porker
harry_porker  •  20 August 2013, 13:56
Postat de iceblu pe 20 August 2013, 13:43

bannerul legiei cand a jucat cu rapid :)) ://img834.imageshack.us/img834/8052/va2a.jpg

lol, il stiam, tocmai de aceea ziceam, cum pana mea sa ii sustii pe astia ca roman indiferent de echipa cu care tii, daca jucam cu olandezi, englezi, spanioli intelegeam dar cu tristii astia?

harry_porker
harry_porker  •  20 August 2013, 13:50
Postat de onethatcomes pe 20 August 2013, 12:41

Care Romania? Romania este Steaua potaie raioasa ce esti. Cei care sunt cu Legia, nu sunt romani. Sunt 300 de spartani drogati cu seringile in vena, adepti ai MISA cu sloganul: "Hai sa ne-o tragem pe la spate, ca intre noi cainii"

stai linistit ca mai sunt si dinamovisti care stiu sa citeasca ;) ......cum mah sa te duci si sa-i sustii pe aia care te fac gypsies :) asta arata cat respect de sine au unii "baetii" de pe aici sau aia care au facut lucrul asta pe pagina legiei

Vezi toate comentariile (64)
Comentează