INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARSENAL - BAYERN 1-5 (ÎN TUR 1-5)

Jurnaliștii englezi nu au nicio îndoială » Wenger are zilele numărate: ”Jucătorii i-au scris demisia”

Al 21-lea an la Arsenal e un coșmar pentru Arsene Wenger // FOTO Reuters
Al 21-lea an la Arsenal e un coșmar pentru Arsene Wenger // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2017 00:00

Arsène Wenger a fost trădat de propriii oameni în ceea ce pare să fi fost ultimul său meci internațional pe banca ”tunarilor”.

Hulit de fani. Părăsit de propriii jucători. Umilit de Bayern (1-5). Când a apărut în fața jurnaliștilor, după fluierul final al grecului Tasos Sidiropoulos, Arsène Wenger părea un leu rănit de moarte în fața hienelor care-i dau târcoale pregătite să-l sfâșie.

Toată lumea îi aștepta demisia. Sau măcar recunoașterea faptului că a eșuat la Arsenal, iar la finele sezonului va părăsi scena. Degeaba. Însângerat și istovit, bătrânul leu și-a mai arătat colții o dată.

"E scandalos!"

"Arbitrul a avantajat-o pe Bayern. N-a fost penalty la Lewandowski, iar polonezul era în ofsaid. Mai mult, i-a dat «galben» lui Koscielny și apoi tipul din spatele liniei de poartă a reclamat unul roșu! Sunt frustrat și furios. E scandalos! Nu jucătorii m-au lăsat baltă, ci Sidiropoulos a ucis meciul", a comentat Wenger faza din minutul 53, în urma căreia nemții au egalat la unu, pentru ca apoi să facă scor.

Tentativă eșuată

Numai că, în fața ziariștilor englezi, tentativa sa de a-l face pe arbitru responsabil de dezastru n-a ținut. "Singura greșeală a «centralului» a fost să-i arate lui Koscielny «galben» la faultul asupra lui Lewandowski, pentru ca apoi să-l corecteze înlocuindu-l cu unul «roșu» la sesizarea adiționalului", i-a atras atenția tabloidul Daily Mail.

"O prostie să n-o fi citit-o!"

Concluzia jurnaliștilor: "Wenger a folosit cuvântul «scandalos» la adresa arbitrilor. E adjectivul perfect, într-adevăr, dar el știe foarte bine că e îndreptat eronat împotriva lor. Aseară, jucătorii i-au scris demisia managerului. Ar fi o mare prostie să n-o fi citit-o!".

Lewa e în ofsaid

Faultul lui Koscielny asupra lui Lewandowski, la penalty-ul din minutul 53, este clar. La fel și "roșul" arătat căpitanului "tunarilor". Francezul își împinge adversarul, n-are intenția de a juca mingea, iar Lewa e într-o situație iminentă de gol.

Însă la aceste momente nu s-ar fi ajuns dacă asistentul sancționa ofsaid-ul în care se afla polonezul când balonul a plecat din piciorul lui Ribery. În prima repriză, Walcott a reclamat și el un penalty, la un duel cu Xabi Alonso. Eronat.

Înaintea contactului, mijlocașul lui Bayern joacă mingea. "Dacă arbitrul îl dădea, eu să fi fost în locul lui Xabi eram la ușa lui a doua zi", a comentat fostul internațional englez Rio Ferdinand.

"Spiritul de echipă arată altfel"

Alexis Sanchez a alimentat marți zvonurile potrivit cărora va pleca în vară de la Arsenal. Înlocuit la 4 minute după ce-a greșit la golul doi al oaspeților (68), Alexis Sanchez le-a făcut semne de adio fanilor, cu mâna.

Apoi s-a așezat pe bancă, alături de Cech, iar la un moment dat, când scorul ajunsese la 1-4, chilianul a început să râdă. "Nu e o crimă, dar nicio imagine fericită. Spiritul de echipă arată altfel", l-a sancționat Daily Mail.

"Nu unui nou contract!"

Fanii nu mai cred nici ei în Wenger. Înaintea meciului, aceştia au organizat un marș, cerând explicit clubului să se despartă de managerul francez.

"Nu unui nou contract!", scria pe majoritatea bannerelor afișate. Iar pe stadion, la scorul de 1-2, ultrașii au început să-l fluiere pe Arsène și mulți au părăsit apoi tribunele, îndreptându-se spre casă.

"10-2! Baie de sânge pe Emirates. Arsenal a fost din nou umilită de un Bayern de 5 stele"
Daily Mail, tabloid englez

"Wenger, out! Acest 2-10 e dovada că ucide clubul și trebuie să plece. Arsenal, odihnește-te-n pace"
The Sun, tabloid englez

"Alex Ferguson și-a încheiat cariera cu un titlu. Păcat că Wenger sfârșește așa. Oricum, trebuie să-i fie clar: acesta e finalul!"
Daily Express, cotidian englez

"E a 7-a oară la rând când Arsenal iese în faza «optimilor», iar pentru trei din aceste eliminări de vină e Bayern. 2-10 nu e doar înfrângere, e o rușine"
The Guardian, cotidian englez

"Tunarii aveau nevoie de-o minune după 1-5 în tur. Dar au fost măcelăriți de Bayern"
Daily Star, tabloid englez

EȘECURILE CU BAYERN, CELE MAI DURE

Anul Scor cumulat Adversar Competiția
2017 2-10 Bayern (1-5, 1-5) Ligă
1960 4-8 Spartak Moscova (2-3, 2-5) Cupa UEFA
2016 1-5 Barcelona (0-2, 1-3) Ligă
1997 4-6 M'Gladbach (2-3, 2-3) Cupa UEFA

Arsenal - Bayern    1-5

  • Marcatori: Walcott 20 - Lewandowski 55 penalty, Robben 68, Douglas Costa 78, Vidal 80, 85
  • A arbitrat Tasos Sidiropoulos (Grecia)
  • Eliminat: Koscielny (53)    

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Oxlade-Chamberlain, G. Xhaka, Ramsey (72 Coquelin) - Walcott, Giroud (72 Lucas Perez), A. Sanchez (72 Özil). Antrenor: A. Wenger

BAYERN: Neuer - Rafinha, Hummels, Javi Martinez, Alaba - Vidal, Xabi Alonso - Robben (71 Douglas Costa), Thiago (79 Renato Sanches), Ribery (79 Kimmich) - Lewandowski. Antrenor: C. Ancelotti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează