INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - CHELSEA 2-2 (ÎN TUR 0-1)

Lacrimile copilului teribil » Cea mai tristă noapte pentru cel mai bun fotbalist al lumii: Leo Messi

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 aprilie 2012 22:52

După al treilea meci consecutiv fără gol, după multe ocazii irosite, după două bare şi un penalty ratat, Messi a plîns în braţele lui Drogba. A pierdut al 4-lea Balon de Aur la rînd

Torres tocmai a înscris. E 2-2. Meciul de pe "Camp Nou" cu Chelsea este pe ultimii metri. Messi e dezolat, trist, privind în gol fără speranţă, ca un puşti care pierde cel mai important joc al copilăriei. Îşi ascunde faţa în tricou, apoi îşi trece mîinile prin păr. Cînd aude fluierul turcului Cakir, se ghemuieşte pe gazon. Cîteva secunde, timpul pare că s-a oprit. Leo se ridică şi e îmbrăţişat de Drogba. Are lacrimi în ochi.

A făcut un sezon mare, încă unul, dar a cedat chiar înainte de sfîrşit. A marcat 63 de goluri în toate competiţiile, 41 în campionat, 14 în Ligă (record all-time egalat), a fost de atîtea ori MVP, şi totuşi, cu Chelsea şi cu Real Madrid a clacat. N-a mai înscris în ultimele trei meciuri, iar Barca lui n-a mai învins, pierzînd într-o săptămînă tot: finala Champions şi titlul în Spania.

8 penaltyuri a ratat Messi din cele 33 (aproape 25%) executate la Barcelona: 3 erori din 13 tentative în acest sezon

"Îi mulţumesc lui Leo"
Marţi seară, în faţa lui Chelsea, a ratat tot ce a avut. Două ocazii mari în prima repriză, o dată singur cu Cech, şi mai ales penaltyul din minutul 49. Cînd a tras tare, neobişnuit pentru el - în zilele bune, fentează şi plasează balonul calm, relaxat, pe colţul opus celui în care plonjează portarul - şi bara a dat interzis golului de 3-1. Apoi, spre final, a mai avut o bară. Ca un blestem, nu reuşeşte să puncteze împotriva lui Chelsea. 8 partide directe, 0 goluri. Şi numai o victorie catalană în aceste confruntări!

Toţi l-au încurajat. Iar Guardiola i-a vorbit ca un părinte: "Vreau să-i mulţumesc lui Leo, acum mai mult ca niciodată. Datorită lui am ajuns pînă aici. Admiraţia mea pentru el nu are limite. E un exemplu".

"Capul sus, Messi! Nu mai plînge! Nu e drept să fii trist după un asemenea moment. Ai făcut atît de multe pentru Barcelona"
Mundo Deportivo, cotidian catalan

3 meciuri de coşmar s-au strîns în 6 zile pentru trupa blaugrana: miercuri, 0-1 cu Chelsea, sîmbătă, 1-2 cu Real, marţi, 2-2 cu Chelsea

5 semifinale consecutive de Ligă a jucat Barcelona între 2008 şi 2012

13 trofee a adunat echipa catalană începînd din 2009

47 de şuturi la poartă a avut Barca în două meciuri jucate cu Chelsea; plus patru bare, plus un penalty ratat

S-a născut cu Chelsea, a apus cu Chelsea
Pe 6 mai 2009, Barcelona creaţia Guardiola ieşea la lumină. Puternic conturată, cu tiki-taka în ascensiune spre cucerirea Europei. În acea seară, Iniesta  a egalat la primul şut pe poartă pe "Stamford Bridge" în al treilea minut de prelungire. Era 1-1 (0-0 în tur) şi Barca o elimina pe Chelsea, calificîndu-se în finală. De atunci, a cîştigat de două ori Liga (2009 şi 2011, de fiecare dată cu Man. United). Dar a venit şi 24 aprilie 2012. Cînd catalanii lui Pep au apus în faţa aceleiaşi Chelsea, tot într-o semifinală de Ligă. Ca o închidere a cercului, golul decisiv a fost marcat de Torres în al doilea minut de prelungire.

Blaugrana eliminată de Inter II
O altă coincidenţă în acest retur cu Chelsea. A semănat foarte mult cu manşa secundă împotriva Interului lui Mourinho din semifinalele Ligii 2009-'10. Barca pierduse şi în tur (1-3), iar la revanşă italienii au rămas în 10 jucători din minutul 28 (Motta eliminat; marţi, Terry a primit "roşu"). Atunci, avea nevoie de două goluri, a punctat o dată (1-0). Acum, tot un 2-0 ar fi fost ideal. S-a terminat 2-2.

Guardiola: "În cîteva zile anunţ ce fac"
Toţi s-au întrebat ce se va întîmpla cu Pep Guardiola după această eliminare. Îşi va prelungi sau nu contractul cu Barca, după 4 ani extraordinari încheiaţi cu un eşec în semifinalele Ligii şi cu ratarea titlului în Spania? Antrenorul a dat răspunsul la conferinţă: "În cîteva zile voi anunţa ce am hotărît. Voi discuta cu preşedintele Rosell şi voi lua cea mai bună decizie pentru club".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
th3dog
th3dog  •  26 Aprilie 2012, 13:51

@cheques: corect, la supercupa Europei am vrut sa ma refer si eu, dar am scris gresit supercupa Spaniei s-a jucat anul trecut intr-adevar, dar e jucata dupa decernarea balonului de aur pt sezonul trecut deci teoretic ar trebui luata si ea in calcul da si fara ea, Messi e favorit la balon si anul asta

cheques
cheques  •  26 Aprilie 2012, 13:33
Postat de th3dog pe 26 Aprilie 2012, 11:14

"A pierdut al 4-lea Balon de Aur la rînd" de unde stii mai brainless ca l-a pierdut? probabil il lua Cristiano daca Realul se califica in finala CL si o si castiga, dar cum nu a facut-o, lucrurile se schimba total si Messi e iar in pole position pt al 4-lea balon de aur. Sa reamintesc ce a castigat Messi cu Barca anul asta? - supercupa Spaniei (in finala cu Realul lui Ronalado) 1-O pt Messi - campionatul mondial al cluburilor. 2-0 pt Messi (Ronaldo nu avea cum sa participe) - campionatul intern castigat de Real, Ronamldo puncteaza si el, 2-1 Messi - Cupa Spaniei, probabil o sa casige Barca, 3-1 Messi - titlul de golgheter in Spania inca se joaca, Ronaldo are doar 1 gol in f

nu uita de Supercupa Europei castigata cu Porto

th3dog
th3dog  •  26 Aprilie 2012, 12:19

van persie a facut un sezon fenomenal si merita titlul de cel mai bun jucator in Anglia.. din pacate nu e suficient pt balonul de aur, mai trebuiesc si trofee :) messi si cristiano il devanseaza clar pe van persie anul asta

Vezi toate comentariile (8)
Comentează