INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BARCELONA 2-3

L'Equipe n-a avut milă de vedetele PSG-ului, în frunte cu Mbappe: „Legat de picioare, nu s-a desprins de Kounde și Araujo!”

Kylian Mbappe, dărâmat după eșecul contra Barcelonei // foto: Guliver/gettyimages +7   FOTO
Kylian Mbappe, dărâmat după eșecul contra Barcelonei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat joi, 11 aprilie 2024 13:12 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 13:39

Cotidianul francez L'Equipe l-a notat cu 3 pe Kylian Mbappe pentru jocul acestuia în PSG - Barcelona 2-3, turul sferturilor de finală din Champions League.

Renumiți pentru exigența lor atunci când vine vorba despre notarea fotbaliștilor, jurnaliștii cotidianului francez L'Equipe nu au făcut rabat astăzi, după meciul dintre PSG și Barcelona, câștigat de catalani cu 3-2.

Scenariu-surpriză dacă FCSB va câștiga titlul: „Gigi Becali își face «damblaua», iar apoi va spune gata!”
FCSB
Scenariu-surpriză dacă FCSB va câștiga titlul: „Gigi Becali își face «damblaua», iar apoi va spune gata!”

Prestația lui Kylian Mbappe, numărul 1 din echipa francezilor, a lăsat de dorit miercuri seara, pe Parc des Princes. Mai ales că atacantul lui PSG se bătuse cu pumnii în piept înaintea meciului: „Este vremea pentru jucătorii mari. Sunt pregătit, și ca de obicei, nu mă voi ascunde!”.

Kylian Mbappe, nota 3 din partea L'Equipe după 2-3 cu Barcelona

Kylian a încheiat meciul cu zero șuturi pe poartă, un singur dribling reușit și 13 momente în care a pierdut mingea. Capăt de linie în toate acțiunile de atac ale gazdelor, Mbappe nu a fost menajat de cotidianul L'Equipe, care i-a acordat nota 3!

„Nu e nevoie să batem câmpii: atacantul lui PSG, atât de așteptat să strălucească, a ratat întâlnirea cu Barcelona. A părut legat de picioare și s-a încurcat prea mult în încercarea de a-i depăși pe Kounde și pe Araujo, dar nu s-a desprins din marcajul lor strict.

Pasele au fost lipsite de inspirație, n-a fost aproape deloc periculos în careul advers și deciziile lui au fost fără efecte pe tabela de marcaj”, au scris jurnaliștii L'Equipe despre Mbappe. Și Le Figaro l-a criticat pe Mbappe, pe care îl evaluează ca „plictisitor și foarte discret în prestația lui. N-a putut să facă diferența”.

Același calificativ i-a fost acordat și lui Marco Asensio, titularizat surprinzător de Luis Enrique, schimbat la pauză cu Bradley Barcola: „Utilizat într-un rol hibrid (9 fals cu mingea, mijlocaș stânga în apărare), s-a văzut doar pe faza defensivă. A trimis un șut în minutul 11, apoi a fost schimbat la pauză cu Barcola, care a oferit rapid viteză și dinamism”.

Trei a primit și portarul Gianluigi Donnarumma, găsit vinovat la toate cele 3 goluri ale catalanilor.

Cea mai mică notă i-a revenit, însă, stoperului brazilian Lucas Beraldo (20 de ani), notat cu 2 de L'Equipe!

Luis Enrique: „Nu am dubii că ne putem califica!”

În ciuda rezultatului de miercuri seara și a faptului că partida retur va avea loc la Barcelona, Luis Enrique, antrenorul parizienilor, s-a arătat încrezător că echipa lui poate întoarce soarta „dublei”.

„Nu am dubii că încă ne putem califica. Toată lumea speculează, dar noi, de exemplu, nu am pierdut în deplasare în campionat. Avem 6 zile să ne pregătim, golurile în deplasare nu mai valorează dublu, așa că înfruntarea este încă deschisă.

Nu am fost surprins de Barça, știu că avem de lucrat contra presingului sus, avem nevoie de jucători capabili să se apere la Lewandowski și Raphinha și trebuie să punem mai multă presiune ofensivă în Barcelona. Calificarea va fi decisă de micile detalii, trebuie să lucrăm la ele pentru meciul retur”, a comentat Luis Enrique.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește mai multe știri din Champions League:

PSG și Barcelona au boicotat televiziunea, după comentariul oribil făcut de mâna dreaptă a lui Simeone: „Dacă nu merg lucrurile cu fotbalul, ajunge cu mâna întinsă a semafor”
PSG - BARCELONA
PSG și Barcelona au boicotat televiziunea, după comentariul oribil făcut de mâna dreaptă a lui Simeone: „Dacă nu merg lucrurile cu fotbalul, ajunge cu mâna întinsă a semafor”
Atac la Luis Enrique, după eșecul cu Barcelona: „E ca oul Kinder Surprise, nu știi niciodată ce ascunde! La fel se întâmplă și cu echipa lui de start”
PSG - BARCELONA 2-3
Atac la Luis Enrique, după eșecul cu Barcelona: „E ca oul Kinder Surprise, nu știi niciodată ce ascunde! La fel se întâmplă și cu echipa lui de start”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Newman
Newman  •  11 Aprilie 2024, 14:19

Mbappe se plafoneaza daca ramane la PSG.Va devenii un fel ce Coman Fcsb.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează