INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  APOEL NICOSIA - VIITORUL 4-0 (4-1 LA GENERAL)

FOTO+VIDEO // APOEL - Viitorul 4-0 » Aventura Viitorului în Liga Campionilor, oprită prematur » Calificarea a fost pierdută în 30 de minute

Foto: twitter.com/apoelfcofficial +2   FOTO
Foto: twitter.com/apoelfcofficial

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2017 22:35

Viitorul a fost eliminată de APOEL Nicosia din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. După ce campioana României s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, ciprioţii au câştigat meciul retur cu 4-0.

Echipa lui Gheorghe Hagi va evolua astfel în play-off-ul Europa League, unde ar putea întâlni unui dintre următorii adversari: Zenit St. Petersburg, Dinamo Kiev, Ajax, Athletic Bilbao, Fenerbahce, Sparta Praga, AC Milan, PSV Eindhoven, Viktoria Plzen, Salzburg, Brugge, Braga, Gent, PAOK Salonic, Ludogoreț, Krasnodar, BATE Borisov, Bordeaux, Everton, Young Boys, Legia Varșovia, Marseille sau Dinamo Zagreb.

Lista posibililor adversari se va definitiva în urma meciurilor de joi, iar tragerea la sorți a play-off-ului EL va avea loc vineri, liveTEXT pe GSP.RO de la ora 14:00.

Meciurile din play-off se vor disputa pe 17 şi 24 august.

APOEL Nicosia - Viitorul 4-0 (4-1 la general)
Au marcat: Carlao '54, Merkis '93, De Camargo '94, Efrem '105+1

Când joci la Real Madrid, la Barcelona şi la 6 turnee finale de Mondial şi European nu-ţi pot tremura genunchii la un meci la Nicosia. Chiar dacă aerul e irespirabil, Hagi nu poate avea emoţii.

Da, nu joacă el, dar echipa e construită după chipul şi asemănarea lui, iar elevii săi au tupeu să înceapă meciul în stil de mare echipă. Stând sus, într-un 4-4-2, cu Benzar şi Cicâldău mijlocaşi laterali, plus Chiţu şi Coman în faţa lor.

Bară Coman, ocazie Ţîru

Calificarea se poate închide după numai 150 de secunde. Coman şutează de la 20 de metri, mingea e deviată şi se opreşte în bară! Peste alte 4 minute, altă ocazie. Tot la poarta lui Waterman. Chiţu şi Ţîru nu-şi potrivesc paşii, astfel că din două semilufturi iese doar o situaţie de poartă, nu şi gol.

Ciprioţii sunt năuciţi de vivacitatea şi luciditatea oamenilor lui Hagi. Florinel Coman dansează lângă minge până când Carlao aproape că pică în fund, însă şutul şeptarului campioanei e blocat (19).

Waterman şi Râmniceanu, câte o intervenţie

Încep să conteze şi ciprioţii. E mult spus ciprioţi, în primul 11 al lui APOEL e un singur localnic. Acţiunile lor sunt însă lente şi previzibile, iar Marius Constantin şi Boli sunt prea puternici pentru De Camargo şi Aloneftis, care împreună au vreo 70 de ani! Râmniceanu se remarcă la singurul şut pe spaţiul porţi al gazdelor (28), după care finalul de repriză aparţine tot celor care ştiu mai mult fotbal şi pot să respire mai bine în cazanul fierbinte de la Nicosia.

Nedelcu prinde un şut bun, dar Waterman chiar e un portar de calitate (35). Pauză! E 0-0 şi e bine! Suntem în grafic. Suntem cu un picior în play-off! Dar mai sunt 45 de minute, iar fotbalul e mult prea imprevizibil încât să ne determine să punem şampania în frapieră.

4-1 pentru Viitorul a fost raportul ocaziilor de gol în prima repriză

Ce s-a întâmplat la pauză?

De la cabine nu ies aceleaşi echipe. Viitorul pare altă formaţie, schimbată în rău. APOEL e şi ea alta, schimbată în bine. Terenul se înclină înspre poarta lui Râmniceanu, care e supus unui adevărat "bombardament".

A scos două mingi grele (50 şi 64), însă nu s-a putut opune şi la lovitura de cap a lui Carlao, după un corner. Vinovat e Ţîru, care a fost dominat clar în duelul aerian de stoperul brazilian.

Oamenii lui Hagi pun tot mai des genunchii în pământ. Nu mai pot ţine de minge, nu mai pot recupera în terenul advers şi respiră tot mai sacadat. Iar ciprioţii îşi găsesc resurse nebănuite de energie.

Râmniceanu iese hazardat pe o minge înaltă, dar are mare noroc că balonul se scurge alături (72), după care o combinaţie năucitoare i-a creat lui APOEL o ocazie imensă: şut Ebecilio la 10 centimetri de bară (80).

6-0 pentru APOEL a fost raportul ocaziilor de gol în repriza a doua

Prelungiri de coşmar

Finalul celor 90 de minute se calmează. Ambele echipe aşteaptă prelungirile, dar mai ales cele 10 minute de pauză, pentru a-şi recăpăta pulsul. Doar ciprioţii revin la pulsul normal. Şi au un început fulminant.

După o fază ca la flipper, Merkis reia din drop şi balonul se catapultează sub transversala lui Râmniceanu. Viitorul se prăbuşeşte definitiv. După doar un minut, Constantin sare pe sub minge, iar De Camargo închide calificarea! E 3-0!

Intră şi Eric, care ar fi putut dinamita finalul prelungirilor, însă a ratat o ocazie monumentală, după care şi-a căutat scuze în decizia arbitrului de a nu dicta penalty! O fi fost fault, dar ratarea e nepermis de mare pentru calitatea unui brazilian!

Golul 4 al gazdelor a trimis definitiv la podea campioana României. O seară şi un meci care începuseră atât de bine şi de promiţător s-au încheiat cu un adevărat coşmar. Viaţa în Champions League e dură şi, deocamdată, copiii şi ceilalţi elevi ai lui Hagi sunt prea mici pentru războaie atât de mari! Din păcate! 

4-1 pentru APOEL a fost raportul situaţiilor de gol în prelungirile meciului

Diferenţă de vârstă şocantă: 7 ani!

Distribuţiile de start ale celor două echipe au produs câteva contraste greu de imaginat şi de regăsit la alte meciuri de la acest nivel în Champions League. Media de vârstă a lui APOEL a fost de 31,4 ani, în timp ce a Viitorului de numai 24,3 ani. Adică o diferenţă de peste 7 ani! În primul 11 al gazdelor, cel mai tânăr jucător a avut 27 de ani, iar nu mai puţin de 9 dintre ei au peste 30 de ani! În schimb, în trupa lui Hagi, un singur fotbalist, Marius Constantin, a trecut bariera celor 30 de ani, în timp ce Nedelcu, Cicâldău şi Florinel Coman sunt toţi sub 21 de ani! 

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

APOEL Nicosia: Waterman - Milanov, Rueda, Carlao, Lago - Bertoglio, Vinicius, Morais, Aloneftis - Vander, de Camargo
Rezerve: Pardo - Artymatas, Ebecilio, Efrem, Alexandrou, Oar, Merkis
Antrenor: Giorgos Donis

FC Viitorul: Rîmniceanu - Boli, Țîru, M. Constantin, Ganea - Benzar, Nedelcu, Lopez - Chițu, Coman, Cicâldău
Rezerve: Buzbuchi - Mladen, Herea, Ciobanu, Hodorogea, Eric, Dumitrescu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Aleksei Eskov (RUS) / Asistenți: Dmitri Mosyakin (RUS), Igor Demeshko (RUS) / Arbitru de rezervă: Kirill Levnikov (RUS)

Final de meci, ciprioții se impun cu 4-1 la general!
min.120: Eric trimite de la 20 de metri din lovitură liberă, dar Waterman respinge şi de această dată.
min.118:
Reacţie nervoasă a lui Herea, care intră într-un schimb de replici cu Milanov. Fotbalistul lui APOEL vede cartonaşul galben.
min.113:
Şutul din lovitură liberă al lui Ganea este respins de Waterman, iar portarul lui APOEL reţine ulterior şi mingea trimisă de Benzar, de la aproximativ 20 de metri.
min.110:
Viitorul pare resemnată cu pierderea calificării şi în ciuda faptului că are posesia, nu atacă periculos poarta lui Waterman. 
min.106: A început repriza a doua a prelungirilor.

min.105+1: GOL APOEL! Efrem majorează avantajul ciprioţilor cu un şut din careu, după ce Rîmniceanu a respins iniţial o minge trimisă de De Camargo.

 

Apoel - Viitorul 4-0! Efrem marchează în finalul primei reprize de prelungiri.

Posted by StirileTVR on Wednesday, 2 August 2017

min.103: Eric execută un corner pentru Viitorul, dar Waterman respinge.
min.98: Eric ratează incredibil!
Brazilianul a primit la marginea careului lui APOEL, dar a întârziat nepermis de mult şutul şi a fost blocat de apărătorii ciprioţilor!
min.95: Eric intră în locul lui Florinel Coman.
min.94: GOL APOEL!
Viitorul nu are timp să reacţioneze, iar De Camargo înscrie şi el, cu o lovitură de cap trimisă dintre doi apărători ai Viitorului.

 

Apoel - Viitorul 3-0! Ciprioţii marchează din nou, prin De Camargo, la doar un minut după ce îşi dublaseră avantajul.

Posted by StirileTVR on Wednesday, 2 August 2017

min.93: GOL APOEL! Merkis aduce APOEL în avantaj cu un şut din interiorul careului, la capătul unei faze în care apărătorii Viitorului au ratat în mai multe rânduri respingerea balonului din careul propriu. 

 

Gol Apoel! Ciprioţii conduc cu 2-0 pe Viitorul, după golul lui Merkis, din minutul 93 al prelungirilor.

Posted by StirileTVR on Wednesday, 2 August 2017

min.91: Start în prelungiri!

Se încheie timpul regulamentar! Urmează prelungirile.
min.90+3: Herea trece milimetric pe lângă egalare!
Nou-intratul din tabăra lui Hagi a trimis mingea puţin pe lângă poartă.
min.90: Trei minute de prelungire pentru acest meci.
min.89:
Lovitură liberă pentru Viitorul, excutată de Cristi Ganea. Şutul fundaşului este însă foarte slab şi trece pe lângă poartă.
min.88: Schimbare la APOEL:
Efrem intră în locul lui Vander.
min.82: Dublă schimbare la Viitorul:
Nedelcu este înlocuit de Mladen, iar Herea intră în locul lui Cicâldău.
min.79:
Ebecilio şutează puternic de la marginea careului de 16 metri, dar mingea trece pe lângă poarta lui Rîmniceanu, la capătul unei acţiuni în care apărarea Viitorului a fost complet depăşită de combinaţiile rapide ale ciprioţilor.
min.76:
Ganea încearcă un şut de la aproximativ 20 de metri, dar mingea trece pe lângă poartă.
min.73:
Rîmniceanu iese greşit din poartă, iar Ebecilio reia cu o lovitură de cap, dar mingea trece pe lângă poartă. Se înmulţesc ocaziile de gol la poarta Viitorului, iar jucătorii lui Hagi nu mai reuşesc să treacă de mijlocul terenului.
min.71:
Lago şutează periculos din interiorul careului de 16 metri, dar balonul trece pe lângă poartă.
min.67:
Ganea este la un pas de a trimite în proprie poartă o centrare venită de pe partea stângă. Din fericire, Rîmniceanu este atent şi reţine mingea.
min.64:
Rîmniceanu intervine salvator la şutul expediat de Ebecilio, iar mingea iese în corner.
min.59: O nouă ocazie pentru Viitorul!
Florinel Coman a primit o minge la aproximativ 20 de metri de poartă şi a pătruns în careu, dar se încurcă de un coechipier în apropierea porţii, iar ciprioţii îndepărtează pericolul.
min.56: Ocazie importantă pentru Viitorul!
Ţâru trimite balonul spre poartă cu o lovitură de cap, dar mingea trece puţin pe lângă. 
min.55:
Primă schimbare în tabăra ciprioţilor: Ebecilio intră în locul lui Aloneftis.
min.54: GOL APOEL! 
Carlao deschide scorul cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de pe partea dreaptă.

 

Apoel - Viitorul 1-0. Carlao a deschis scorul în minutul 53.

Posted by StirileTVR on Wednesday, 2 August 2017

min.50: Primă ocazie pentru APOEL! Rîmniceanu trimite în corner o minge şutată de Aloneftis la colţul scurt.
min.46: Start în repriza secundă!

min.45+1: Final de primă repriză!
min.40:
Cele două formaţii îşi dispută centrul terenului, fără a se apropia periculos de porţile adverse. 
min.34:
Şutul de la distanţă expediat de Nedelcu este deviat şi îi pune probleme serioase lui Waterman, care reuşeşte doar o respingere în faţă. Balonul este însă recuperat de ciprioţi la scurt timp după şi faza se stinge.
min.33:
Bertoglio trece de trei apărători ai Viitorului şi pătrunde pe cont propriu în careu, însă este oprit la timp de intervenţia precisă a lui Boli.
min.30:
Contraatac al Viitorului, purtat de Florinel Coman şi Cicâldău, dar cel din urmă a fost deposedat înainte să intre în careul ciprioţilor. 
min.28: Ocazie importantă a celor de la APOEL!
De Camargo a încercat să reia din faţa porţii, dar a fost încurcat de Ţâru, care a trimir balonul în corner.
min.24: 
Apărătorii Viitorului sunt foarte bine organizaţii şi nu le oferă spaţii ciprioţilor, care sunt nevoiţi să paseze departe de poarta lui Rîmniceanu. Acţiunile periculoase ale elevilor lui Hagi au venit în urma unor recuperări la mijlocul terenului.
min.18: Ratare Florinel Coman!
Atacantul Viitorului a scăpat singur cu portarul lui APOEL, dar a întârziat mult şutul şi Waterman a respins execuţia lui Coman.
min.12:
O primă acţiune periculoasă la poarta lui Rîmniceanu, dar şutul ciprioţilor nu nimereşte cadrul porţii.
min.7: O nouă ocazie pentru elevii lui Hagi!
Ţâru a reluat peste poartă din interiorul careului, la capătul unei faze la care fundaşii lui APOEL au întârziat respingerea mingii din careu, iar balonul a ajuns la mjlocaşul Viitorului.
min.3: Bară Viitorul!
Florinel Coman a şutat de marginea careului, dar balonul a fost deviat de goalkeeperul ciprioţilor în bară, iar apoi mingea a ieşit în corner.

 

Viitorul Constanţa a început în forţă meciul cu Apoel Nicosia. Florinel Coman a lovit bara în minutul 3 al partidei.

Posted by StirileTVR on Wednesday, 2 August 2017

min.1: Start de meci!

update 19:30

Fotbaliştii Viitorului au ieşit la încălzire, în fluierăturile fanilor prezenţi pe GSP Arena.

 

liveTEXT Jucătorii Viitorului au ieșit la încălzire înaintea meciului cu APOEL -->>> http://bit.ly/2u4yqcJ

Posted by Gazeta Sporturilor on Wednesday, 2 August 2017

 

3 înfrângeri
a înregistrat APOEL în ultimele 49 de meciuri disputate pe teren propriu în toate competiţiile

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (119)
merace
merace  •  04 August 2017, 02:28

dar nu inteleg! Daca Viitorul a fost eliminata. cum naiba mai are de luptat?

nightought
nightought  •  03 August 2017, 13:36
Postat de gado pe 03 August 2017, 09:44

echipa lui hagi joaca chinuit, la limita, la alibi... cand il vezi pe chitu cat de superficial este si cata lene are in el, cand lasa sa treaca mingiile pe langa el fara sa faca nici un efort in plus pentru a interveni chiar daca este in fata portii goale te apuca mila pentru el. Hagi a avut noroc ca a luat campionatul, dar nu poti trai doar cu noroc.. se lauda ca are sute de jucatori tineri foarte talentati, dar joaca cu herea, eric, marius constantin... faptul ca la pauza s-a intamplat "ceva" in vestiarul echipei si ca de acolo a iesit o alta echipa mult schimbata in rau .... aici se vede "harul" lui hagi ca antrenor ... cand ma gandesc ca multi il vad ca antrenor al nationalei in locul lui daum, nu inteleg cu ce s-a remarcat ... ca patron de club da - a creeat o academie si un club de fotbal ... dar ca antrenor ?

Ca antrenor a castigat campionatul cu o echipa de pusti ! Totul s-a facut cu banii proprii si cu munca sa ! Eu cred ca Hagi merita mult mai mult respect decat are in clipa actuala in fata multora dintre cei care nici macar nu l-au vazut jucand dar isi dau cu parerea ! Generatia lui pepsi expirat ! Sa ii vad eu pe Reghe sau Dica in stare sa castige un campionat fara sa aiba la dispozitie milioanele lui Gigi si transferurile celor mai buni jucatori si atunci o sa-i consider antrenori !

108992139590592
DM Bob  •  03 August 2017, 09:49

Chiar asa :ne bate CIPRU? Am spus dupa victoria la TAS ca Hagi va face de ras Romania! Cred ca stie acum care este adevarata Steaua adevarata CAMPIOANA.

Vezi toate comentariile (119)
Comentează