INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR - AS ROMA 3-0 (3-2 ÎN TUR)

VIDEO » MAESTRUL ŞI LIGA » Lucescu şi Răzvan Raţ au dus Şahtiorul în "sferturile" Ligii!

Mircea Lucescu (Şahtior Doneţk) +5   FOTO
Mircea Lucescu (Şahtior Doneţk)

Articol de - Publicat miercuri, 09 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 09 martie 2011 12:12

Lucescu a creat la Doneţk o combinaţie fantastică. A învins Roma de două ori, marcîndu-i şase goluri. Cu el şi cu Raţ, Şahtior e în premieră în "sferturile" Ligii! Tragerea la sorţi, pe 18 martie

VEZI REZUMATUL PARTIDEI ŞAHTIOR - AS ROMA 3-0!

Lucescu, un Sir român, a luminat Ucraina la -7 grade, propulsînd-o, alături de Raţ, pe Şahtior în "sferturile" Ligii Campionilor. După ce, atenţie!, a învins-o de două ori în optimile de finală pe AS Roma: 3-2 şi 2-0! Se poate mai mult? Da! Să ajungă în semifinale!

"Nimeni nu e mai bun ca noi. Nici măcar Barcelona". Luce crede ce spune. E convins că trupa lui tînără şi exuberantă, cu o medie de vîrstă a titularilor de 24,6 ani, poate să combine perspectiva sa raţională asupra realităţii cu supranaturalul jocului brazilienilor şi să iasă un realism magic încîntător. L-am văzut pe Olimpico în tur, într-un sfert de oră de vis cu hat-trick de pe Copacabana, l-am văzut şi aseară de cîteva ori. Graţie acestui realism magic, Şahtior a cîştigat 7 meciuri din opt în acest sezon de Champions League.

Citeşte editorialul lui Cătălin Tolontan despre calificarea lui Şahtior!

Joaca lui Willian
Dar Lucescu a lăsat Roma să atace mai mult la început. Deşi nu-i plăcea cînd Borriello sau Vucinici se apropia prea mult de poartă şi, neliniştit, îi certa pe ai săi. Îi cravaşează, îi împinge spre atac, şi sprintul lui Raţ prevesteşte golul. Willian se distrează cu Pizzaro, îl întoarce de două ori şi centrează în careul mic. Hubschman deviază sau nu, însă nu e important: l-a păcălit pe Doni, mingea a lovit bara şi s-a oprit în plasă. 1-0.

Şansa de la penalty
A urmat norocul lui Luce. La a doua încercare, italienii au avut penalty. Şi? Tot 1-0, pentru că Piatov i-a ghicit colţul lui Borriello în minutul 28. Apoi, înainte de pauză, Mexes a luat al doilea "galben", a fost eliminat şi s-a dus la vestiar mai devreme. A fost sfîrşitul Romei. Condusă şi cu un om în minus, era aproape imposibil să mai schimbe ceva.

Cristi Geambaşu: "Kakaia Champions League? Şahtior?"

Fericirea
După pauză, a fost meciul lui Şahtior, care a mai înscris de două ori. Willian a aflat că UEFA i-a trecut primul gol cehului Hubschman şi nu s-a lăsat pînă nu l-a bătut clar pe Doni. Un şut plasat perfect, aproape de vinclu, pe care nu l-ar fi parat nici doi de Doni. Era 2-0, 50.000 de oameni cîntau fericiţi pe Donbass Arena şi Şahtior era în "sferturi". Un singur om se agita, avertizîndu-i pe jucători să fie atenţi pînă la capăt: Mircea Lucescu. Şi a fost 3-0. A înscris şi Eduardo.


2 este cifra victoriilor lui Luce la Şahtior în faţa Romei pe teren propriu în Ligă: prima, 1-0 în 2006, gol Marica

5 milioane de euro a cîştigat Şahtior ca bonus de la UEFA pentru calificarea în "sferturi"


Avertismentul lui Webb
Ieri, înaintea meciului, arbitrul englez Howard Webb, care a condus finala CM 2010, a glumit cu jucătorii ambelor echipe. "Nu accept nici o verighetă, nici un inel. Dacă prind pe cineva în timpul partidei, există două variante: ori e înlocuit imediat, ori i se taie degetul", i-a avertizat rîzînd poliţistul din Rotherham (ridicat de Regina Elisabeta a II-a la rangul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic), care le-a mai spus: "Ştiu că azi e Ziua Femeii. Dacă vreţi să le dedicaţi vreun gol cu un mesaj scris pe tricou, puteţi să o faceţi, însă am grijă să luaţi şi un cartonaş galben".

Cadou pentru şefa Romei
Patronul lui Şahtior, Rinat Ahmetov (locul 148 mondial în topul Forbes, cu o avere de 5,2 miliarde de dolari), i-a pregătit pentru 8 martie un cadou special preşedintei Romei, Rosella Sensi. Întrebat ce îi oferă de Ziua Femeii, magnatul ucrainean le-a dezvăluit jurnaliştilor surpriza: "Calificarea lui Şahtior!". Nu a fost prea galant.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (21)
unmaker
unmaker  •  09 Martie 2011, 14:30

Bravo Şahtior

alpin
alpin  •  09 Martie 2011, 10:23

N-avem destule palarii sa le ridicam in fata lui Mircea Lucescu!!! Cand te gandesti ca mai exista prostelisti care aleg "cel mai bun antrenor roman" un Piturca, Ciorbanescu, Pirtzu... Lucescu e cel mai bun din lume!!! Moratti dixit!

nicco
nicco  •  09 Martie 2011, 10:16

Micea Lucescu si Razvan Rat? Da' cu brazilienii cum ramane? Parca M.Lucescu insusi spunea ca Sahtior este cea mai braziliana echipa din Europa!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează