INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - MANCHESTER UTD 2-3

Manchester a învins pe AC Milan, revenind fantastic de la 0-1! "Clasic englezesc"

Wayne Rooney, Rooney, Manchester
Wayne Rooney, Rooney, Manchester

Articol de - Publicat miercuri, 17 februarie 2010 00:00

Manchester a pornit prost, dar a ucis fantomele trecutului, revenind fantastic. Rooney a rezolvat cu cinism calificarea în "sferturi" încă din tur

Manchester a triumfat aseară în thrillerul de pe "San Siro" (3-2) şi s-a apropiat deja de "sferturi". Premiera a fost posibilă datorită lui Rooney şi a erorilor excesive ale Milanului.

Milan s-a prăvălit ca un bombardier asupra ţintei, iar United a suferit rapid pagube. Cu complicitatea lui Carrick, ce a deviat pe colţul lung, Ronadinho l-a executat pe Van der Sar. Şocul i-a amorţit pe "diavolii" lui Ferguson, însă Antonini nu a prins colţul din poziţie ideală! Doar Rooney a încercat, timid şi singur, să-l surprindă pe Dida. Defensiva englezilor a oferit în continuare culoare. Huntelaar a trimis o diagonală imprecisă şi-n loc de 2-0 s-a făcut 1-1.

Şi nedrept. Antonini, care face întindere!, l-a pierdut pe Fletcher. Centrare. Scholes a armat dreptul, dar a luftat şi a trimis ciudat cu stîngul. Involuntar şi imparabil pentru Dida: bară-gol! Primul gol realizat de Manchester pe terenul Milanului, la a cincea vizită! Pauză.

ROONEY, CAP ŞI GOL
Şi după pauză, tot Milan a dat tonul ofensivei. Şi al ratărilor, cu Pato reluînd cu capul peste transversală şi Pirlo întînzindu-i toţi centimetrii lui Van der Sar din lovitură liberă. S-a repetat însă povestea din primul act. Iar centrare de pe dreapta, din nou gafă la marcaj (de data asta Bonera) şi Rooney a plasat mingea cu capul la colţ: 1-2. Fază aproape la indigo, puţin mai tîrziu. Acelaşi Wayne n-a mai întîrziat ca la aeroport şi a pus iar capul pentru 1-3. Celălalt "Diavol" părea mort. Nu şi îngropat. L-a trezit Leonardo, cu două mutări disperate.
Ronaldinho a mai inventat o pasă genială şi Seeedorf, penultimul intrat, a punctat cu o execuţie la fel de tehnică: 2-3. Finalul s-a aprins. Inzaghi, ultima schimbare, a trecut imediat pe lîngă 3-3, dar norocul l-a ţinut strîns în braţe pe Ferguson la asediul teribil al milanezilor.

AC MILAN - MANCHESTER UNITED    2-3
(Ronaldinho 3, Seedorf 85 - Scholes 36, Rooney 66, 74)
MILAN: Dida - Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini (38 Favalli) - Beckham (72 Seedorf), Pirlo, Ambrosini - Pato, Huntelaar (77 F. Inzaghi), Ronaldinho. Antr: Leonardo
MANCHESTER: Van der Sar - Rafael (90+3 Brown), Rio Ferdinand, Evans, Evra - Nani (65 Valencia), Fletcher, Carrick, Scholes, Park - Rooney. Antr: A. Ferguson
Eliminat: Carrick (90+3)
A arbitrat Olegario Benquerenca (Portugalia)

LYON - REAL MADRID    1-0
(Makoun 47)
LYON: Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Makoun, Toulalan, Pjanici (78 Kallstrom) - Govou, Lisandro Lopez (81 Gomis), Delgado (89 Bastos). Antr: C. Puel
REAL: Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo (46 Garay) - M. Diarra, Xabi Alonso, Granero - Higuain (64 Benzema), Kaka, C. Ronaldo. Antr: M. Pellegrini
A arbitrat Martin Atkinson (Anglia)
Celelalte partide vor avea loc astăzi, pe 23 şi 24 februarie. Returul se joacă pe 10, 11, 17 şi 18 martie.

EUROPA LEAGUE
"16"-imi, tur - aseară

Everton - Sporting Lisabona    2-1
(Pienaar 35, Distin 49 - Miguel Velos 87 penalty)
Celelalte partide se vor disputa joi.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
 •  18 Februarie 2010, 09:37

Celor care le-a placut jocul lui MAN UNITED impotriva MILAN-ului va invit sa va uitati la Curling feminin e la fel de palpitant ca si jocul enlezilor. Mingie lunga reloare spre poarta punct si de la capat. Daca fotbalul ar fi doar asa ar fi transmis doar la radio. Noroc ca mai exista un PIRLO un DINIHO un SEDORF un PATO.

 •  18 Februarie 2010, 08:33

A castigat echipa care a dat mai multe goluri. Fiecare echipa a dat cate un gol cu sansa ( al lui M.U. a fost cu forte mare sansa). Daca italieni ar avea un atacant ca Rooney , atunci ei ar fi castigat meciul . Dar l-au pierdut. Englezi au castigat meritat pt. ca au stiut sa dea goluri din ocaziile care le-au avut .Simplu.

 •  17 Februarie 2010, 19:08

Prestatia comentatorilor de la TVR, pe care din pudoare nu-i mai amintesc,a fost lamentabila. Postati in cor de partea Milanului se prosternau in admiratie revazand giumbuslucurile brazilienilor dar trecand neobservata eficienta si pragmatismul englezilor. Cum s-ar spune, tehnologie contra arta: 3-2.Penibilul a atins cote neimaginabile atunci cand a fost eliminat Carrick, identificat ca pierdere a diavolilor rosii irecuperabila pentru retur.Vom vedea!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează