INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OŢELUL GALAŢI ÎN LIGĂ

Marius Stan îşi mobilizează echipa pentru Ligă: "Nu ne vom face de rîs"

Articol de - Publicat vineri, 26 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 26 august 2011 01:20

Dezamăgit că Oţelul nu e în grupă cu Barca şi Milan, pentru o reţetă financiară de vis, Marius Stan speră însă la un debut bun în Ligă. Şi aşteaptă "diavolul" din Manchester


Lume bună la Grimaldi Forum. Mari staruri ale fotbalului mondial, de pe vremuri sau actuale, costume scumpe, parfumuri fine, zîmbete şi relaxare. Aici a ajuns Marius Stan, iar preşedintele Oţelului se integra perfect în atmosferă. Voia tot ce avea mai puternic Liga Campionilor pentru echipa sa, din raţiuni financiare, cu Barcelona şi Milan capi de serie în primele urne, dar nu a ieşit chiar cum şi-a dorit. Are totuşi un nume uriaş în grupă. Nu Barca, nu Real, ci Manchester United. "Vinovat" este Paul Breitner, campion mondial în 1974 cu Germania, cel care fixa grupele pentru formaţiile extrase de celelalte vedete.

Cine ne-a propulsat în grupa C
Portughezul Luis Figo a tras bila cu Man. United din primul bol. Apoi, legendarul Bobby Charlton, probabil cel mai mare fotbalist din istoria "diavolilor roşii", a ales Benfica, Breitner aşezînd-o lîngă echipa englezului. A urmat Ruud Gullit, campion european cu Olanda şi dublu cîştigător al Cupei Campionilor cu Milan, care a păstrat Baselul pentru grupa C cu complicitatea aceluiaşi Beitner.

Cînd a venit urna a 4-a, ultima, a Oţelului, cea mai slabă dintre cele 32 de participante la grupele Champions League după coeficientul UEFA - pe care toţi o preferau printre adversare -, Marius Stan deja se gîndea la Seria H, cu Barcelona şi Milan. Neamţul Lothar Matthaus, campionul mondial din 1990, a vrut altceva. Şi el, şi Breitner. Matthaus s-a poticnit citind bileţelul cu numele campioanei noastre, "Otelul Galati", cu accentul pe ultima silabă la Galaţi. Compatriotul său a dat verdictul final: grupa C!

"Ce bine că jucăm primul meci cu Basel"
La cîteva minute după sfîrşitul ceremoniei, Marius Stan era destins. "Am zis şi înainte, aş fi preferat Barcelona şi Milan, deci grupa H, sau D, cu Real Madrid, Lyon şi Ajax. Ar fi fost o excelentă reţetă financiară", spune conducătorul gălăţenilor, care vede totuşi un avantaj în grupa C: "Baselul e o echipă abordabilă. Totuşi, la calificare nu-mi fac iluzii". Puţin timp mai tîrziu, după ce s-a stabilit şi programul grupei, Stan zîmbea: "E bine că debutăm în deplasare, şi cu Basel. Dacă ne întoarcem cu un rezultat bun, dacă batem Baselul, prindem curaj, continuăm cu alt moral. Şi umplem stadionul cu Benfica".


"Îmi pare rău pentru prietenii români, dar nu cred că Oţelul are vreo şansă în faţa Benficăi"
Luis Figo, fost internaţional portughez

Gullit: "N-am auzit de Oţelul"
După tragere, l-am abordat pe Ruud Gullit, întrebîndu-l ce şanse are Oţelul în grupa C, alături de Man. United, Benfica şi Basel. Cînd a auzit de ce eram eu interesat să aflu, olandezul, cîndva cu pletele prinse în zeci de codiţe, acum tuns perie, s-a amuzat ca un copil: "Îmi pare rău, dar n-am auzit de echipa asta? Oţelul? De unde vine? România? Ahh. Oricum, îi doresc succes".

"Prin Galaţi a trecut autorul lui Dracula"
În ultimul număr al revistei Champions, publicaţia Ligii Campionilor, Oţelul are o amplă prezentare. Dar nu lipseşte, nici aici, Contele Dracula. Pe lîngă pozele cu Giurgiu, cu Rîpă şi cu Dorinel Munteanu, ultimul făcînd baloane cu gumă de mestecat, se specifică în articol că a cîştigat la "masa verde" meciul cu Pandurii şi se spune că Bram Stoker, autorul romanului Dracula, a trecut prin portul Galaţi în 1897.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează