INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - GENT 3-0

Mircea Lucescu, după calificarea în grupele Ligii: „Pentru acest meci m-au rugat să vin la Dinamo Kiev. Și am reușit”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 15:29 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 15:34

Antrenorul lui Dinamo Kiev a dezvăluit ce le-a spus jucătorilor săi înaintea confruntării cu Gent: ”Am muncit toți două luni pentru acest meci, e cel mai important, numai jocul ăsta contează”.

A râs Mircea Lucescu aflând că, la 75 de ani, e recordmanul de vârstă în Ligă, întrecându-l pe Jupp Heynckes. "Câți ani avea Heynckes? 72? Oho, am trei mai mult ca el", s-a amuzat antrenorul Kievului, fericit de această calificare: "Acesta era obiectivul de la început. Pentru asta m-au rugat să vin, au insistat să vin. Nu eram sigur că voi reuși, mai ales că, atunci când am sosit, am găsit aici opt titulari accidentați. Dar am reușit și e o mare bucurie".

„Îmi place capacitatea lor de a înțelege ce încerc eu să le ofer”

Tehnicianul dezvăluie ce le-a transmis jucătorilor săi înaintea returului cu Gent: „Am muncit toți două luni pentru acest meci, e cel mai important, numai jocul ăsta contează. Toate partidele pe care le-am disputat au fost o pregătire pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor”. Apreciază mult răspunsul primit de la fotbaliști în întreaga perioadă petrecută alături de ei. „Îmi place capacitatea lor de a înțelege ce încerc eu să le ofer”.

„Nu am fost eu prea norocos niciodată la trageri...”

„Il Luce” nu se gândește la tragerea la sorți de mâine. S-a întristat puțin: „Nu am fost eu prea norocos niciodată la trageri...”. Când i s-a spus că Serghei Rebrov, antrenorul ucrainean de la Ferencvaros, ar vrea să o întâlnească în grupe pe Dinamo Kiev, a spus că „în primul rând, îl felicit pe Rebrov pentru performanța cu Ferencvaros. Cât despre dorința lui, e normal. A jucat la Kiev, a antrenat la Kiev, oricine ar vrea să înfrunte fosta echipă”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

EXCLUSIV Șoc pe piața media! Meciul decisiv al lui CFR Cluj NU se vede la TV » Suma cerută de campioană

Prima uriașă pe care o va primi Lucescu pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (15)
394966434424757
Mihai Dinu  •  01 Octombrie 2020, 03:33

Despre turneele din America de Sud, cand in Europa era iarna, dar se inchega un colectiv, o echipa, la teatru,la muzee (cultura) spuse chiar si de un fost stelist-respect- Balint! Dar pe Litoral cu sotii sau prietene, dar despre cum pregatea viitorul meci cu biletele pentru fiecare jucator cu datele despre posibilii adversari si...gata, este 3:30 AM trec la ´orizontala'´, mai am multe de spus...respect, d-le MIRCEA LUCESCU!

394966434424757
Mihai Dinu  •  01 Octombrie 2020, 03:11

Oooffff! ce a mai facut Lucescu?! Doamne, cate...hai suscint: Galata? succese interne, dar...si europene, trece la Besiktas, o rivala si?...ia Camponatul Turciei si cu ea! Wow! Vreo asemanare cu provocarea de acum Sahtior - Dinamo K?! De Sahtior, 22 de trofee, trofee europene, este-cu Surkis (am zis bine?) este apologia fotbalistica a clubului! (Paranteza nu? cu un an inainte de Lucescu, Dinamo elimina Sahtior - cu un nume mare pe banca - din europene! ) Ce faci d-le Lucescu, mai contnuui, ca eu sunt epuizat si cred ca nu am spus decat 1 , 2, 3, %(!?) din realizari! Respect, d-le M.Lucescu si mandru ca sunt contemporan cu d-ta! P.S. D-lor ziaristi, aplecati va va rog, la anliza macar la felul cum d-l M.Lucescu a construit echipe (Corvinul, Dinamo, Sahtior,s.a.) cum a promovat jucatorii tineri (am pomenit de unii) dar acum imi amintesc de Raducioiu -mare talent in concurenta cu un alt mare jucator (Camataru) care in primii ani era introdus decat spre final de meci si minute progresive (ptr. a se acomoda cu echipa(?) pentru a nu ´supara´ titularii, pentru ritm de joc, pentru...tactica psihologica) precursor al datelor si mai ales al cifrelor! Voi ati spus (chiar interviu!) cu italianul care era pus sa noteze anumiti parametrii tehnici, deci un precursor al datelor tehnice, acum toate astea sunt mult mai facile ptr. ca este electronic (nu si in Romania ptr...ca ***trebuiesc tinuti sub control cu aprecielile si impresiileziaristilor!!!) Dar despre turneele din America de Su

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

394966434424757
Mihai Dinu  •  01 Octombrie 2020, 01:13

A continuat (si eu, nu va plictisesc,nu?) in Europa si cateva repere (dar ce importante!) Brescia: o echipa mica dar miraculoasa sub bagheta lui M.Lucescu intr un campionat de talia Italiei (citat al jurnalistilor italieni) are meritul (printre altele) de a l fi pregatit pe G.Hagi asa de bine incat ´regele´ a facut cel mai bun turneu final ( CM ´94 S.U.A ) A propos de turneu final CM ´94 SUA cati dintre voi ati auzit de "turneu final fabulos facut de G.Hagi, de golurile lui sau de golul lui Ilie Dumitrescu (initial a recunosut ca a vrut sa centreze!) sau de pierderea calificarii in semifinala de gafa lui Prunea si nu ca s a pierdut calificarea la ratarile de 11m.(nu vorbim ca de, au ratat 2 fosti stelisti si nu o spun ´rautacios´ ci constatativ!) si cati dintre voi stiti ca la acest turneu final Raducioiu cu cele 4(patru) goluri este recordmen absolut in istoria fotbalului romanesc cu golurile sale la un turneu final de CM? Doua cu aportul echipei, pase Hagi (obiectivitate,clar? ) dar doua exclusiv ale lui chiar in ´sferturi´ cu Suedia si pot spune ca datorita lui Raducioiu am ajuns la un pas de semifinala!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează