INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR - FC BARCELONA

Mircea Lucescu şi Raţ, în faţa marii provocări: Barcelona: "Există un Dumnezeu doar pentru cei mari?"

FC Barcelona - Shakhtar Donetsk (Fotomontaj: Dan Bucur)
FC Barcelona - Shakhtar Donetsk (Fotomontaj: Dan Bucur)

Articol de - Publicat sambata, 19 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 martie 2011 00:34

Aflînd viitorul adversar din Ligă, antrenorul lui Şahtior anunţă UEFA: "Sper ca Barcelona să nu mai fie ajutată ca în meciurile precedente cu noi! Acum, Barca n-a trecut încă de Şahtior"


Barcelona. Apoi, momente de suspans. Inima lui Mircea Lucescu bătea nebuneşte. Scăpase de Real, Chelsea şi Man. United. Dacă ar fi evitat şi Barca, iar Inter ar fi căzut cu trupa blaugrana, ar fi rămas Schalke pentru "sferturi". Şi, pe urmă, o semifinală cu Chelsea sau ManU. Însă englezul Gary Lineker spune clar: "Shakhtar Donetsk". Barcelona - Şahtior. Straşnică provocare.

În Ucraina, Lucescu era supărat, era dezamăgit şi uşor resemnat. "Nu vi s-a părut nimic surprinzător?", a întrebat antrenorul la sport.ro, sugerînd că toate cărţile sînt aruncate pentru a rămîne în semifinale 4 mari puteri: Real, Barca, Manchester sau Chelsea şi Inter. "Oricum, nu mi-am făcut iluzii că vom putea merge pînă la capăt în Ligă. Acum, nu se mai vrea să ajungă în finală două formaţii de aceeaşi natură". A continuat pentru presa ucraineană. Ironic: "Există un Dumnezeu doar pentru cei mari, care nu le permite să se întîlnească decît în finală?".

"Inteligenţă contra Messi"
Barcelona? "Presimţeam că ne vom duela din nou, dar în semifinale. Sper să nu se mai întîmple ca în precedentele meciuri. Le-am provocat probleme şi, ca să treacă de noi, spaniolii au avut mereu nevoie de ajutor!". În Supercupa Europei, cînd Luce a pierdut în prelungiri (0-1), şi în grupele Ligii, la 1-2 în 2008, "după lipsa totală de fair-play a catalanilor, care nu ne-au dat mingea înapoi la aut şi au învins în minutul 94". Totuşi, "Barca e o forţă în fotbal, arma ei e jocul, dar, prin inteligenţă, i-am putea opri pe Messi, Villa, Xavi şi Iniesta. Acum, Guardiola va fi şi el mult mai atent cu Şahtior, ştie la ce să se aştepte".

Şansa ucrainenilor: "Pentru noi, din Europa de Est, e o luptă permanentă să ieşim la suprafaţă, să confirmăm că jucăm şi aici la cel mai înalt nivel. Şi să ne continuăm ascensiunea". A punctat la final: "Dacă putem să cîştigăm, vom cîştiga. Imposibil nu e. Nu vrem să ne oprim, vom fi gata de luptă. Barca n-a trecut încă de Şahtior!".

"Barca nu se dopează"
Madridul a aruncat asupra Barcelonei suspiciunea dopajului, însă Lucescu neagă vehement: "Nici nu se poate pune problema. Barca nu se dopează. Succesul acestei echipe produce şi multă invidie". Antrenorul lui Şahtior a explicat: "Şi la noi, la Şahtior, au venit specialiştii şi ne-au testat de trei ori de la începutul anului. Ianuarie, februarie, martie".

Raţ: "Pare de nebătut, dar nu e"
După tragerea la sorţi, Răzvan Raţ a spus: "Barcelona pare de nebătut. Cea mai în formă, cea mai tare, cu cei mai buni jucători, dar nu e invincibilă. Cu siguranţă, avem şi noi şanse. Nu sînt decepţionat, sînt chiar optimist. Cred în steaua noastră. Ce-am avea de pierdut? Şi cine zice că trebuie să batem. Ne calificăm şi cu două egaluri, nu?". Colegul său Cigrinski, fost jucător al Barcelonei, e clar: "Să cîştigi în faţa echipei catalane e ca şi cum ai cuceri trofeul". Iar directorul executiv Serghei Palkin întreabă: "Dacă nu noi, atunci cine ar putea opri Barcelona?".


5,00 este cota lui Şahtior pentru a trece de "sferturi" (Barca are 1,14); la fel, are şansa cea mai mică pentru trofeu: 51,00 (Barca are 2,00); cotele sînt de la sporting.bet


"Sper ca sprijinul oferit granzilor să fi încetat, totul să se decidă în iarbă, iar rezultatul să reflecte confruntarea de pe teren. Nu ca la Real - Lyon, cînd Pepe a fost de trei ori iertat de eliminare"
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

"Nu e marea provocare a carierei mele. E doar un dublu meci foarte important, pentru că reprezentăm Europa de Est"
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

"Sînt două echipe cu stiluri de joc apropiate, ambele practică un fotbal ofensiv, iar Mircea a reuşit să aducă fotbalul total la Şahtior. Ucrainenii au o şansă bună, i-au mai învins pe spanioli. Barca nu e invincibilă"
Gigi Mulţescu, antrenor Sportul

CĂTĂLIN TOLONTAN DESPRE CONFRUNTAREA LUCESCU - BARCELONA

"Ţin cu Lucescu, dar Barcelona e singura echipă extraterestră din Europa. Iar Şahtior are probleme în apărare"
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua


346743-finala.jpg


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  05 Aprilie 2011, 16:15

Ce-au iesit oile cu invidia la inaintare frate! Vedeti-va voi de saivan si de Jiji si lasati-i pe altii sa faca performanta! Inchideti in continuare ochii in fata realitatii, povestiti ce fotbal juca Steaua acum 50 de ani si mirati-va ce mare jucator e Surdu si ce tehnic e Nicolita! Ti se face chiar mila cind vezi atitea suflete mici si meschine! Provincia nu e o chestiune de pozitie geografica ci de anacronism intelectual.

nesta18
nesta18  •  19 Martie 2011, 15:00

Shahtior oricum nu ar fi trecut mai departe nici daca pica cu:Inter,Chelsea, Real sau Man U.sa ne mai lase cu vrajala Il Luce,el spera sa pice cu Totenham sau Schalke(oricum tot cu sansa a 2-a ar fi pornit)Cum spune proverbul:"nemultumitului i se ia darul"trebuie sa tina cont ca anul acesta din cauza crizei financiare care a afectat si fotbalul a fost printre cele mai slabe sezoane de uefa champions league.ei au ajuns aici datorita fotbalului practicat,dar si datorita conjuncturi favorabile.

deco
deco  •  19 Martie 2011, 14:54

sa fim serios....daca s-ar fi masluit bilele, se puneau barca si real pe 2 parti separate de tablou, pentru ca asta ar fi finala ideala, avand in vedere forma acestor 2 formatii....Lucescu este un antrenor foarte bun, dar ca om lasa de dorit...la fel ca si Mourinho de altfel.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează