INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STROMSGODSET - STEAUA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Miza dublei Stromsgodset - Steaua e uriaşă » Cine pierde e out din Europa! Echipele probabile

Odegaard, puștiul-minune de 15 ani, a fost solicitat de Bayern Munchen şi Manchester United pentru a se antrena cu grupele lor de juniori
Odegaard, puștiul-minune de 15 ani, a fost solicitat de Bayern Munchen şi Manchester United pentru a se antrena cu grupele lor de juniori

Articol de , - Publicat miercuri, 16 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 15 iulie 2014 21:22

Echipa eliminată nu va mai avea o altă şansă în Europa League, aşa cum se va întîmpla din turul următor cu echipele din Ligă, deci va părăsi definitiv competiţiile continentale.

E abia turul 2 preliminar. Grupele Champions League sînt foarte departe, dar chiar şi aşa, "dubla" care opune campioanele României şi Norvegiei are o miză colosală. Echipa care va fi eliminată va părăsi definitiv cupele europene în sezonul 2014-2015. Nu va mai avea şansa de a merge în Europa League.

Acest jolly-joker va exista, abia din turul următor, pentru formaţiile din Champions League: cine va pierde în turul 3 va merge în play-off-ul Europa League, iar cine va ieşi din play-off-ul UCL va intra direct în grupele EL.

Spre exemplu, acum 9 ani, cînd Steaua a fost eliminată în barajul Ligii chiar de campioana Norvegiei, Rosenborg, trupa din Ghencea n-a ieşit de tot din Europa, ci a ajuns în play-off-ul Cupei UEFA, s-a calificat în grupe, după care a ajuns extrem de departe, pînă în semifinale!

COMPARAŢIE ÎNTRE CELE DOUĂ ECHIPE

Ce are Steaua şi n-are Stromsgodset
1. Istorie: clubul norvegian e mai vechi, dar în cupele europene aproape că nu există. Are doar 20 de meciuri disputate, de peste 13 ori mai puţin ca Steaua, care a bifat 275 de partide. În plus, tradiţia Stelei conţine două trofee externe, plus o finală de Cupa Campionilor Europeni, disputarea Cupei Intercontinentale, semifinală de Cupa Campionilor, dar şi de Cupa UEFA.

2. Experienţă actuală: în lotul Stelei de acum sînt jucători cu foarte multe meciuri în cupele europene în tricoul roş-albastru. De exemplu, Latovlevici are 42 de jocuri, Cristi Tănase 39, iar Gardoş 29, în timp ce la Stromsgodset cel mai experimentat e portarul Adam Larsen, cu doar 5 jocuri.

Ce are Stromsgodset şi n-are Steaua
1. Un puşti-minune: Steaua s-a chinuit mulţi ani să scoată un tînăr de mare talent şi n-a reuşit. În schimb, Stromsgodset uimeşte întreaga Europă. Îl are pe Martin Odegaard, în vîrstă de 15 ani şi jumătate, cel mai tînăr debutant şi marcator din istoria campionatului norvegian, care are şanse mari să joace diseară. 17 ani şi 4 luni are cel mai tînăr stelist deplasat de Gâlcă pentru acest meci, Robert Vîlceanu, care însă are şanse mici să joace diseară.

6 jocuri a disputat Steaua împotriva echipelor norvegiene în cupele europene, avînd palmares pozitiv: 4 victorii, o remiză şi o înfrîngere

9 străini are campioana Norvegiei în lot: trei ghanezi, un ungur, un belgian, un danez, un portughez, un bosniac şi un american, în timp ce Steaua are numai 3: un lituanian, Arlauskis, un polonez, Szukala, şi unul din Insulele Capului Verde, Varela

25 e numărul antrenorilor care au condus Steaua în cupele europene în toată istoria sa, aici fiind inclus şi Gâlcă, el urmînd să debuteze diseară

231 e locul ocupat de Stromsgodset în clasamentul coeficienţilor UEFA pe ultimii 5 ani, în timp ce Steaua e pe locul 50

24,4 ani e media de vîrstă a jucătorilor din lotul lui Stromsgodset, Steaua fiind mai tînără la acest capitol, doar 23,5 ani

626533-strom-ste.jpg

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
inexistentus
inexistentus  •  16 Iulie 2014, 16:25

Slab portarul ala lituanian. Mai bine ar juca Cojocaru.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  16 Iulie 2014, 11:09

nimic cu nimic = 0 Oameni buni ,STEAUA joaca in turul 2 preliminar CHAMPIONS LEAGUE ... US 26 & UCL Groups

lucell
lucell  •  16 Iulie 2014, 11:00

Pe bune??Poti sa scrii un articol si sa spui ce AU norvegienii si sa treci ca atu PUSTI MINUNE un copil de 15 ani?:)))))) Ce bataie de joc a ajuns si presa sportiva.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează