INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALĂ MAN. UNITED - CHELSEA

Moscova asediată!

Articol de - Publicat vineri, 02 mai 2008 00:00

O armată de peste 50.000 de fani insulari va invada capitala Rusiei pe 21 mai, la prima finală engleză din Champions League.

Alertă maximă. Pe 21 mai, co­hor­te de fani englezi vor fi la Mos­cova pentru ultimul act al Ligii Campionilor. Şi de aici, pro­ble­mele. Vize, bilete, hoteluri, se­cu­ri­tate şi nu doar atît. Toate pro­voa­că nelinişte. Cîteva zile, capitala Ru­siei va arăta ca o zonă sub asediu.

Vize expres

În premieră la o finală euro­pea­nă, va fi nevoie de vize de intrare în ţara gazdă. Miercuri dimineaţă, pri­ma­rul Mos­covei, Iuri Lujkov, a făcut o gre­şeală, anunţînd că su­por­te­ri­lor nu le trebuie viză: “Biletul şi pa­şa­por­tul, atît să aibă la ei”. Însă Mi­nis­­te­rul de Externe l-a contrazis ime­­­diat: “Fără viză nu pătrunde ni­meni în ţară”. UEFA a cal­mat spr­i­ri­tele: “Autorităţile ruse ne vor aju­ta. Grupurile organizate vor be­­­ne­ficia de o procedură sim­pli­fi­ca­tă şi rapidă, special pentru meci”.

De unde atîtea bilete?

Vor fi cel puţin 42.000 de apli­caţii pentru vize, dacă ne gîndim că Manchester şi Chelsea au asigurate cîte 21.000 de bilete care costă între 80 şi 200 de euro. Numai că vor fi peste 50.000 de insulari la Mos­co­va, cel puţin 10.000 urmînd să aler­ge să cum­pere un tichet la su­pra­preţ din cele vîndute pe Internet de forul continental pentru împă­ti­miţii de fotbal din lumea întreagă. “Dacă n-aveţi bilet la par­­tidă şi rezervare la hotel, nu v­eniţi!”, au fost aver­ti­zaţi fanaticii susţinători ai echi­pe­lor. Numai la Man. United au fost mai mult de 100.000 de cereri de ti­che­te. Şi cei care vor fi refuzaţi nu vor sta aca­să . Arena Lujniki, al cărei teren ar­ti­ficial va fi înlocuit acum cu un ga­zon natural, are doar 69.500 de locuri. Dintre care 17.000 sînt păstrate “familiei UEFA”.

Nu mai sînt paturi libere

Însă unde vor locui, cu ce vor veni? “Toate hotelurile sînt deja o­cu­­pate la Moscova. Între 19 şi 21 mai nu se mai găseşte nici un pat liber”, s-a comunicat, doar că, po­tri­vit Gazzettei dello Sport, vor fi mai mulţi străini decît locuri de cazare în capitala Rusiei. La fel, toate zbo­ru­ri­le spre Moscova sînt full. Iar su­por­te­rii caută soluţii de urgenţă. Cu tre­nul sau chiar să conducă 2.508 kilometri de la Londra.

Trupe de şoc

Şi ajungem la securitate. “Anul trecut, la Rusia - Anglia, mulţi dintre noi au fost atacaţi şi jefuiţi”, s-au plîns fanii britanici. Pentru a preveni orice incident, între fac­ţi­u­nile radicale ale celor două cluburi, dar şi între englezi şi localnici, po­li­ţia va disloca forţe impre­si­o­nante. “Aeroporturile, ho­t­e­lurile, zo­nele co­merciale, întreg oraşul va fi su­pra­vegheat atent de patrule 24 de ore din 24”, a declarat generalul Koz­lov, din Ministerul de Interne. Tot el a avertizat: “Poliţia va re­ac­ţi­o­na prompt la acţiunile su­por­terilor. Şi noi nu glumim. Vio­len­ţele vor fi tratate cu seve­ri­ta­te!”.

21 de mii de bilete vor primi Manchester şi Chelsea de la UEFA pentru grupurile lor de suporteri.

50 de mii de fani englezi vor fi la Moscova pe 21 mai.

1.300 de euro va costa o excursie în capitala Rusiei pentru un suporter insular.

100 de euro va plăti fiecare britanic pentru viza de intrare în Rusia.

150 de milioane de oameni vor urmări live, la TV, finala Champions League.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  02 Mai 2008, 11:14

Celulare placate cu aur 24K,haine de firma si candelabre swarovski pe w.w.w.exmedia.ro Intra si convinge-te acuma!!

 •  02 Mai 2008, 10:22

Si acum e o echipa de c.a.ca.t a romaniei si alumii!! sia tunci furau titlurile si jucatorii de la diverse echipe prin presiune!!! o echipa deidioti si oi! de steau nu sunt mandru!! de alte echipe romanesti da!

 •  02 Mai 2008, 08:16

Nimic deosebit:la finala CCE AC Milan-Steaua din 1989(cand Steaua era printre granzii Europei in 1985-89),100.000 de italieni au "migrat"(inclusiv pe mare)spre marea finala.Din pacate 4-0... A fost cea mai mare astfel de migratie poate din istoria fotbalului.Se uita asa de repede ? Desi sunt craiovean si mandru ca Univ.C-va le-a aratat drumul spre Europa si celor din Bucuresti,tin cu orice echipa din Romania cand reprezinta tara. Steaua era atunci o forta a Europei !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează