INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - MANCHESTER CITY, MARȚI, 16 AUGUST, 21:45, GSP.RO, PROTV ȘI DOLCE 1

Ne vizitează antrenorul care a revoluţionat fotbalul » Guardiola va sosi la Bucureşti pentru prima dată de când a devenit antrenor

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2016 00:00

"Oriunde mă aflu, la orice oră, cu orice persoană, în orice împrejurare, nu pot să nu mă gândesc la fotbal mai mult de 20-30 de minute.

În acel an de pauză mi-am impus să fac asta şi tot n-am reuşit". E un pasaj din cartea "Herr Pep", scrisă de Marti Perarna şi care îi face un portret total lui Guardiola, antrenorul care probabil şi-a pus cel mai mult ştampila pe fotbalul ultimilor 10 ani. Şi care a reuşit să revoluţioneze, la fel cum a făcut mentorul său, Johan Cruyff, cu Barcelona, în anii '90.

A creat cea mai bună echipă din istorie

Cine ne va fi oaspete timp de 3 zile la jumătatea lunii august? Antrenorul care a inventat tiki-taka şi care a creat poate cea mai bună şi mai spectaculoasă echipă de club din toate timpurile: FC Barcelona. Timp de 4 ani la cârma acestei formaţii a subordonat tot ce înseamnă fotbalul european şi mondial la nivel de formaţii de club: 8 trofee interne plus 6 externe, dintre care două Champions League. Dincolo de trofee, Guardiola a ridicat la grad de artă ceea ce încercase Cruyff: posesia prelungită, lucru pe care Barcelona l-a făcut aproape perfect, din moment ce au existat meciuri în care posesia lui Xavi, Messi şi compania s-a apropiat şi de 80%.

Spania a dominat tot cu tiki-taka

Stilul lui Guardiola a fost preluat şi de către naţionala Spaniei, care începând din 2008 a făcut fix ce a reuşit şi Barcelona. Să nu aibă rival. European, Mondial, European, toate câştigate într-un interval de 4 ani, aceiaşi pe care Pep i-a petrecut pe Nou Camp. Nimic n-a fost întâmplător, iar Guardiola, ca şi Cruyff, Sacchi şi alţi mari antrenori, va rămâne pentru totdeauna, indiferent ce va mai reuşi de aici înainte, un inovator. Un perfecţionist. Acesta este omul care ne va vizita la Bucureşti! Pep Guardiola!

DECLARAŢIA ZILEI

"Cine e Guardiola? Nu a câştigat niciun trofeu european de când a plecat de la Barcelona"
Helmuth Duckadam, președinte imagine Steaua, pentru Mediafax

Guardiola, ca antrenor

La Barcelona, 2008-2012

  • 3 titluri de campioană
  • 2 Cupe ale Spaniei
  • 3 Supercupe ale Spaniei
  • 2 Champions League
  • 2 Supercupe ale Europei
  • 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor

La Bayern Munchen, 2013-2016

  • 3 titluri de campioană
  • 2 Cupe ale Germaniei
  • 1 Supercupa Europei
  • 1 Campionat Mondial al Cluburilor

38 de aniavea Guardiola în momentul în care a debutat în meseria de antrenor, în 2007 a fost numit "principal" la Barcelona B

Guardiola are 1-0 în duelul cu Reghe

În ianuarie 2015, atunci când era antrenor la Al Hilal, Laurențiu Reghecampf a jucat un amical de gală cu Bayern Munchen. Partida disputată la Riad a fost câștigată cu 4-1 de trupa condusă la acel moment de Guardiola. Nemţii conduceau la pauză cu 3-0 după golurile lui Dante, Schweinsteiger şi Lewandowski. După pauză s-au mai marcat două goluri, câte unul în fiecare poartă. Cu Mihai Pintilii integralist, Al Hilal a primit golul 4 de la Pizarro, însă a marcat şi ea golul de onoare în ultimul minut, prin Al Dosari.

MM s-a pozat cu Sagna la Mamaia

Vicecampionul european Bacary Sagna, 33 de ani, s-a aflat la Mamaia în iulie pentru o săptămână alături de mai mulți prieteni francezi. Stoica l-a întâlnit pe fundașul lui Manchester City și nu a ezitat să se fotografieze alături de acesta. "Am crezut că o stabiliserăm pentru faza grupelor", a scris MM la fotografia postată pe pagina de Facebook. Înainte de a se întoarce la echipa de club din vacanță, Sagna a vorbit laudativ despre Guardiola: "Este un antrenor faimos, foarte respectat și abia aștept să lucrez cu el. Pentru mine este unul dintre cei mai valoroși antrenori ai momentului și îmi voi da silința să învăț cât mai multe de la el".

Meciurile pe Dolce și ProTV

Începând din această fază a competiției, DolceSport și ProTV vor transmite meciurile din play-off. Dacă Dolce are drepturile de televizare în România pentru toate meciurile, postul din Pache poate transmite doar meciul echipei românești. Partida tur se va juca marți, 16 august, la București, iar returul pe 24 august, ambele meciuri fiind programate de la ora 21:45.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
1686525761599040
Mario Durm  •  06 August 2016, 14:02

Cam cat de pros7 poate sa fie Duckadam, asta e intrebarea? Ca limitat, stim cu totii ca e... Marele portar care s-a facut remarcat 10 minute intr-o finala, apoi a disparut complet... N-a castigat nimic Guardiola cu Bayern pe plan european dar mereu au ajuns in sferturi si semifinale... Totusi, e lipsa de bun simt. Tipic fecesebist. Baietii de la Sud si Nord oare de ce s-au lepadat de *** astea?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

papa_poulette
papa_poulette  •  06 August 2016, 11:09

Declaratia lui ***.. e comica :)))))))))) Ce inseamna sa fii *** unui cioban, ti se usuca de tot creierul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

its1134
its1134  •  06 August 2016, 10:56

@Andrei Crăiţoiu: Ne aduce și lumină oare, că văd că-l prezinți cau un semizeu ce va ateriza în junglă să învețe băștinașii cum să aprindă primul foc. Uite de asta ne văd alții și chiar suntem un popor de iobagi cu mentalitate se sclavi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează