INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BARCELONA (AZI, 21:45, GSP.RO, DOLCE1, DIGI1)

Noua armă » Catalanii sînt tari la faze fixe: n-au mai primit de 3 luni gol după cornere sau lovituri libere!

Verratti, liliputanul lui PSG, 1,65 m, a înscris cu capul la Paris de lîngă Ter Stegen (1,89 m) şi Rakitici (1,84 m) // Foto: Reuters
Verratti, liliputanul lui PSG, 1,65 m, a înscris cu capul la Paris de lîngă Ter Stegen (1,89 m) şi Rakitici (1,84 m) // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 15 aprilie 2015 00:00

Media de înălţime a catalanilor a crescut, e 1,80 m acum. Şi Luis Enrique pregăteşte mult şi atent fazele fixe. În apărare, au mai cedat doar de 3 ori după asemenea momente statice din 30 septembrie.

"Piticii" nu mai sînt chiar pitici. Luis Enrique are în echipă 6 jucători de peste 1,80 m, exact media de înălţime a "11"-lui blaugrana (3 cm peste Barca lui Guardiola, în finala CL 2011). Şi un trident care asigură axul defensiv, Pique - Mathieu - Busquets, foarte înalt, de 1,90 m!

Detalii de care antrenorul catalan profită acum. Repetă mai mult fazele fixe şi ceea ce se face la antrenament are efect pe teren, în meciuri.

Din 30 septembrie 2014, de la 2-3 cu PSG la Paris, cînd s-au întrecut în erori în apărare, primind două goluri după momente statice (i-a depăşit la un corner Verratti, 1,65 m, cel mai mic jucător de pe gazon), ibericii n-au mai cedat deloc în Champions League în acţiuni similare.

Şi au mai încasat doar 3 goluri din faze fixe în toate competiţiile. Ultimul, pe 4 ianuarie, la 0-1 cu Sociedad. "De atunci, au trecut 3 luni şi 22 de partide, ceea ce demonstrează interesul staff-ului tehnic pentru corectarea greşelilor defensive", a comentat Mundo Deportivo.

În acelaşi timp, Barca a transformat aceste faze fixe în noua armă de atac: în ultimele 6 etape din Primera, catalanii au marcat de fiecare dată după lovituri libere sau cornere. Iar stoperul francez Mathieu a punctat de două ori decisiv, aducînd 6 puncte la 2-1 cu Real Madrid şi 1-0 cu Celta Vigo.

goluri barca

PSG, neînvinsă în Ligă la Paris

Chiar şi într-o situaţie extremă, fără Ibrahimovici, Verratti, suspendaţi, şi David Luiz, accidentat (Thiago Motta ar putea apărea din nou la PSG, deşi a suferit o ruptură musculară acum 10 zile), parizienii nu intră în panică.

S-au descurcat mereu bine în Parc des Princes împotriva Barcelonei. În 3 meciuri directe de Ligă jucate acasă, roş-albaştrii n-au pierdut niciodată în faţa catalanilor:

  • 2-1, pe 15 martie 1995 ("sferturi")
  • 2-2, pe 2 aprilie 2013 ("sferturi")
  • 3-2, pe 30 septembrie 2014 (grupe)

0,6este media golurilor pe meci primite de Barcelona în acest sezon în toate competiţiile (30 de goluri în 47 de partide)

 psg barcelona

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează