INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO TBILISI - STEAUA, MARŢI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Observator român! » Supervizorul arbitrilor de la Dinamo Tbilisi-Steaua s-a născut la Baia Mare

Szekely în Ștefan cel Mare, asistent la Dinamo - Rapid 3-1
Szekely în Ștefan cel Mare, asistent la Dinamo - Rapid 3-1

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 28 iulie 2013 19:42

Ferenc Szekely vorbeşte perfect româneşte, iar în 2006 a făcut parte din brigada de la Dinamo - Rapid (3-1). ”Se cunoaşte bine şi cu MM Stoica”, spun surse din arbitrajul românesc.

Steliştii au parte de un observator-surpriză la partida din Georgia. E vorba despre supervizorul arbitrilor, Ferenc Szekely. El reprezintă Ungaria în scriptele UEFA, dar e român! Are 47 de ani, s-a născut la Baia Mare şi a plecat din ţară la scurt timp după Revoluţie, stabilindu-se la Budapesta.

A fost asistent internaţional în perioada 1998-2007, fiind prezent inclusiv la Mondialul din 2002 (Japonia/Coreea de Sud), unde a avut 4 delegări. A făcut parte inclusiv din brigada de la scandalosul Coreea de Sud - Italia (2-1, optimi de finală), cînd "centralul" ecuadorian Byron Moreno i-a distrus pe peninsulari: gol anulat nedrept lui Tomassi pentru ofsaid, eliminare forţată a lui Totti, un penalty inexistent oferit asiaticilor!

Tovarăşul lui Bela Kassai
În octombrie 2006, a fost la linie la derby-ul Dinamo - Rapid (3-1) din L1, fără probleme. "E prieten foarte bun cu secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, şi cu fostul asistent băimărean Zoltan Szekely", au explicat surse din arbitraj. Care au completat că Ferenc se cunoaşte bine şi cu managerul Stelei, Mihai Stoica!

8 delegări în Liga Campionilor a avut Szekely ca asistent în perioada 2001-2003: cel mai important meci a fost "sfertul" Bayern - Real Madrid (2-1, aprilie 2002)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
vladutz13
vladutz13  •  29 Iulie 2013, 10:01

Nu inteleg de ce e prezentata treaba asta ca veste buna, evident cu adaugirea: "se stie bine si cu Meme, spun sursele". Imediat sa bage in cap ideea ca o sa fie pe blat. In primul rand e doar observator asa ca.... nu are nicio autoritate. Si 2, cand naiba in istorie ne-a ajutat vreun maghiar pe noi??? iar aici e si mai mult, un maghiar transilvanean care a fugit din tara.

corectu
corectu  •  29 Iulie 2013, 08:31

Meciul e castigat!Ha!ha!ha!

cel_mic
cel_mic  •  29 Iulie 2013, 08:16

Tovarase jurnalist(?). Domnul Szekely Ferenc nu este romman(cu r mic).Nu a fost niciodata.Ca s-a nascut pe teritoriul actual al tarii numita romanica (iar cu r mic) este altceva.Ca avut cetatenie d'aia stii matale de care iar este altceva.Probabil ar trebui sa invatati diferenta dintre cetatenie si nationalitate!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează