INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LYON - BAYERN 0-3 (ÎN TUR 0-1)

Oh, oh, Olici! Rezervă în vară, croatul e acum golgeterul lui Bayern în Ligă

Ivica Olici, Olici, Bayern Munchen
Ivica Olici, Olici, Bayern Munchen

Articol de - Publicat joi, 29 aprilie 2010 00:00

Cînd a venit la Bayern, vara trecută, croatul era atacantul numărul 4. Acum e golgeterul echipei în Ligă, cu 7 reuşite

Anul trecut, cam tot pe vremea asta, Ivica Olici rata cu Hamburger SV calificarea în finala Europa League, dar se consola cu un contract pe 3 ani la Bayern. Şi spera că va reuşi să-şi croiască drum în primul unsprezece, deşi avea de luptat cu alţi trei atacanţi mai bine cotaţi decît el: Luca Toni, Miroslav Klose şi Mario Gomez, ultimul transferat pe 35 de milioane de euro!

Astăzi, după aproape un an, concluzia e că din relaţia Olici - Bayern au avut de pierdut numai contracandidaţii săi pe post. Toni a fost împrumutat în cele din urmă Romei, Klose şi Gomez fac cu rîndul pe bancă. Muncitor, modest şi eficace, croatul şi-a făcut treptat loc printre titulari şi a devenit pentru munchenezi ceea ce era Franz Roth în anii '70: Mister Europa Cup.

Olici are 7 goluri în Ligă, toate marcate în momente importante ale competiţiei: două în crucialul meci din grupe cu Juve (4-1), cel care a decis calificarea bavarezilor în "optimi",  cîte unul în confruntările din "sferturi" contra lui Manchester United şi hat-trick-ul din returul de marţi cu Lyon.

0 euro a costat-o pe Bayern transferul lui Olici de la Hamburg. Croatul a venit liber de contract

58 de milioane de euro i-au costat pe bavarezi, împreună, Mario Gomez, Miroslav Klose şi Luca Toni

Sesizat de asistent
Căpitanul francezilor, Cris, le datorează eliminarea suferită marţi şi asistenţilor "centralului" Busacca. După ce-a încasat primul "galben", brazilianul l-a aplaudat ironic pe arbitru, dar acesta n-a văzut. Cris a fost pîrît de către unul dintre ajutoarele elveţianului, care i-a relatat acestuia în cască reacţia lyonezului.

"Încă n-am cîştigat nimic"
Toată petrecerea bavarezilor după calificarea în finala de la Madrid n-a durat decît o oră. "Încă n-am cîştigat nimic", le-a spus jucătorilor antrenorul Van Gaal. Iar după ce-au luat masa şi-au ciocnit o cupă de şampanie, i-a expediat în camere: "Sîmbătă ne aşteaptă Bochum în campionat".

Soţia şi copiii în pericol
Anatoli Timoşciuk n-a făcut deplasarea la Lyon, deşi era prevăzut să joace titular. "Are probleme cu stomacul", a fost explicaţia oferită ziariştilor. Adevărul era însă altul. Însărcinată în 6 luni, cu doi gemeni, soţia ucraineanului a suferit complicaţii şi a trebuit să fie internată de urgenţă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  29 Aprilie 2010, 23:58

echipa de muncitori si nu "extraterestri". Bayern uber alles!

soad
soad  •  29 Aprilie 2010, 08:59

munca, oameni buni, munca nu vorbe. daca fotbalul s-ar juca pe vorbe romania ar fi campioana mondiala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează