INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC BASEL - OŢELUL 2-1

Oţelul a ratat startul în Liga Campionilor, dar a punctat la impresia artistică

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 15 septembrie 2011 00:58

Gălăţenii au jucat frumos, au avut şansa să plece cu punct din Elveţia, dar au capitulat din cauza erorilor copilăreşti din defensivă, în special ale lui Sălăgeanu


Galaţiul s-a adaptat greu rigorilor elveţiene la prima participare în Champions League. Pentru a se plia pe stilul strict, precis, dar şi foarte eficient al gazdelor, moldovenii au trebuit să sufere. Şi-au revenit, au jucat frumos şi puteau aduce un punct de la Basel dacă Sălăgeanu nu faulta imprudent în careu!

Elevii lui Dorinel credeau că pot transforma modulul 4-2-3-1 în oţel inoxidabil, mai ales că în minutele 2 şi 5 Giurgiu a oferit primele speranţe. Însă şuturile sale prea moi s-au oprit cuminţi în braţele lui Sommer. Relaxarea şi tracul Ligii au lovit crunt. Perendija a respins de parcă i-a fost drag de Alexander Frei, dar Grahovac s-a opus spectaculos la şutul atacantului. Apoi a fost de ajuns ca Sălăgeanu să se lase dus de fenta lui Streller. Atacantul a centrat, iar celălalt Frei, Fabien (39), a marcat cu capul din centrul careului! 1-0 şi a venit pauza.

Pena, ce minunăţie!
Dopaţi cu tupeu, românii s-au avîntat spre poarta gazdelor şi, după ce Ibeh (55) a tras frumos de la 18 metri, a fost rîndul lui Antal să dea naştere primului gol al oţelarilor în Champions League. Spiriduşul lui Dorinel a prins un voleu de la marginea careului, mingea respinsă de Sommer a ajuns la Pena, care, cu o "scăriţă" de cinci stele, a reuşit egalarea.

Şi, cînd totul se îndrepta spre o remiză mulţumitoare, Sălăgeanu a faultat imprudent în careu. "Roşu" şi penalty, pe care vedeta Frei, Alexander (84), l-a transformat fără emoţii. Echilibrul numeric s-a refăcut după eliminarea lui Huggel, Dorinel a forţat cu Viglianti şi Sorin Frunză, dar punctele au rămas la cei mai profesionişti, mai exacţi!

"Păcat, am trecut pe lîngă o şansă imensă! Elveţienii nu ne-au fost cu nimic superiori"
Marius Pena, atacant Oţelul

"Doamne, cît de aproape am fost de un rezultat mare! Sper să ne luăm revanşa în partidele următoare"
Gabi Paraschiv, atacant Oţelul

Susţinuţi de acasă
Laurenţiu Buş le-a transmis un mesaj de încurajare colegilor de la Oţelul, cu cîteva ore înaintea partidei. Mijlocaşul le-a dorit succes de pe contul său de Facebook. "Să le urăm cu toţii baftă multă băieţilor şi să facă o figură frumoasă! Mult succes Oţelul!", a scris Buş. Fotbalistul de 24 de ani s-a accidentat la ultimul antrenament din ţară şi a ratat deplasarea în Elveţia.

Bilete pentru Ligă
Clubul gălăţean a primit aprobarea din partea UEFA să dispute meciurile pe Naţional Arena şi au dat drumul la site-ul de unde pot fi procurate tichetele. Doritorii pot achiziţiona bilete pentru fiecare partidă sau abonamente pentru toate cele trei meciuri de pe site-ul www.bileteUCL.ro. În cazul achiziţionării abonamentelor, fanii vor beneficia de o reducere de 30%. Pînă în acest moment au fost cumpărate 15.000 de bilete!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (42)
iulian_luk
iulian_luk  •  16 Septembrie 2011, 23:28
Postat de hitchhiker pe 15 Septembrie 2011, 12:02

Otelul a jucat foarte bine. Sa pierzi cu doar 2-1 la Basel acasa este o performanta incredibila pentru moldoveni. Stiati care a fost cota Otelului sa bata la Basel? 6 a fost, una uriasa daca e sa luam in ansamblu meciul, pentru ca Otelul nu a fost chiar foarte departe de o victorie. Problema golaverajului este cea care se pune cu adevarat in tabara Otelului. Daca vor reusi sa-l tina cat mai strans atunci vom putea spune ca Otelul, chiar cu 0 puncte, au facut o figura frumoasa in UCL, cu lupte strasnice din care n-au iesit invingatori, dar macar au dat si ei o lovitura "lupului", pentru ca nu-i asa, ce farmec ar mai avea fotbalul fara goluri.

Bah fermecatule, sa iti fie rusine pentru comentariile tale cu tenta literara de santz. Urmaresc ambele site-uri (GSP, PROSPORT ) de ceva timp si nu am intalnit nici un galatean care sa vorbeasca de rau echipa CFR Cluj ori suporterii sai . Exceptand Otelul, eu personal prefer CFR Cluj inainea oricarei echipe din tara. Dar asta nu inseamna ca urasc sau detest celelalte combatante. Ar fi ilogic ! Cand o echipa are un insucces "rusinos" incerc sa dau vina pe "sres" si atat. Cu asta am spus multe (sper) .

mateuts37
mateuts37  •  15 Septembrie 2011, 18:24

cu ceva noroc si cu mai multa stiinta am fi invins Baselul si ne-am fi situat macar pentru 2 saptamani pe locul 1 in clasament, inaintea celebrelor MU si Benfica :) ar fi sunat frumos in fotografii nu? Otelul mai are sansa returului, cu cinditia sa invina Basselul, unde acestia sa nu mai scoata niciun punct in grupe! .. si sper nu fie doar un vis

domodo
domodo  •  15 Septembrie 2011, 13:07

eu cred ca tovarasii ziaristi au vazut alt meci!otelul a intilnit aseara "CEA MAI SLABA ECHIPA"din toate cupele europene!nu stiu ce cauta basel in CCE?poate au vindut 6-7 titulari,poate s-au drogat sau poate au baut matraguna !nu pot crede ca poate juca in CCE o echipa atit de slaba!daca otelul joaca tot asa cu celelalte echipe in 3 meciuri o sa ia 15 goluri!sper sa nu se intimple!!!!!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează