INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - PARIS SAINT-GERMAIN 2-2 DUPĂ PRELUNGIRI (ÎN TUR 1-1)

Parisul eroic ameninţă Europa » Laurent Blanc, după eliminarea lui Chelsea: ”Vrem la masa celor mari!”

Parisul sărbătoreşte a 4-a calificare în
Parisul sărbătoreşte a 4-a calificare în "sferturile" Ligii. Golul lui Thiago Silva din prelungiri i-a făcut fericiţi pe roş-albaştri // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 13 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 20:58

Francezii trebuie să-l recupereze însă pe Ibrahimovici, care riscă două etape de suspendare. Dacă ar fi după Mourinho, UEFA ar putea repara greşeala arbitrului Kuipers, care a exagerat cu eliminarea suedezului.

Laurent Blanc nu e omul vorbelor mari. Dar miercuri seară şi-a permis o excepţie. La capătul a 120 de minute pline de dramatism, însă cu final fericit pentru francezi, antrenorul Parisului a pus punctul pe "i": "Vrem să fim unul dintre cluburile de top ale Europei! Vrem să stăm şi noi la masa celor mari!".

Stofă are. Dacă anul trecut, PSG încă eşua în faţa lui Chelsea (3-1, 0-2), miercuri a depăşit toate aşteptările. Cine i-ar mai fi dat vreo şansă după 1-1 în tur şi cel mai bun jucător, Ibrahimovici, eliminat în minutul 32 al manşei secunde? Cîţi ar fi crezut-o în stare să remonteze în inferioritate de la 0-1 şi mai apoi de la 1-2, în prelungiri?

Nevoia de Zlatan
Ca să se aşeze însă la masă cu bogaţii Europei, cum vor şeicii şi Blanc, parizienii au nevoie de Zlatan. Ceea ce cu englezii le-a reuşit chiar şi în lipsa lui, e greu de imaginat contra unui Real, Bayern sau Barcelona.

Eliminarea suedezului, pentru acel fault la Oscar, a fost exagerată. Nedreaptă. Lucru recunoscut inclusiv de managerul albaştrilor, Jose Mourinho: "«Ibra» e un tip onest. Mi-ar fi spus dacă se impunea cartonaşul roşu. N-a fost cazul şi de aceea sper că i se va permite să joace în «sferturi»". Mingea e acum în terenul UEFA.

Zlatan: "Parcă eram înconjurat de nişte copii"
Ibrahimovici nu s-a putut abţine să comenteze eliminarea sa de pe teren: "Nici nu ştiam dacă să mă enervez sau să încep să rîd. Cînd am văzut că arbitrul scoate cartonaşul roşu, mi-am zis: «Tipul nu ştie ce face!»". Suedezul nu i-a iertat nici pe adversari, care au făcut presiuni asupra lui Kuipers: "Cel mai ciudat a fost că toţi jucătorii lui Chelsea au venit în jurul meu. Mă simţeam înconjurat de o grămadă de copii".

Mourinho? Meschinio!
Jose Mourinho nu mai e demult acel tehnician care se pune scut în faţa jucătorilor săi. A demonstrat-o încă o dată, miercuri seară, după fluierul final: "Cînd o echipă ia două goluri în urma a două cornere nu merită să cîştige. Şi cînd nu poate rezista presiunii de a avea superioritate numerică merită să fie pedepsită. Sînt surprins de fragilitatea noastră mentală". Nici o vorbă, în schimb, despre vreo eventuală vină a sa pentru eliminare.

Ce-a vrut Terry?
Tocmai căpitanul lui Chelsea, Terry, i-a deschis drumul Parisului spre 2-2 şi spre calificare. La cornerul care a dus la înscrierea golului, Terry a interpretat greşit traiectoria balonului şi a ajuns să-l blocheze pe colegul Cahill, luîndu-l în braţe. Apoi a încercat să salveze situaţia, dar era prea tîrziu. Silva era deja în aer, reluînd balonul în plasă.

4 eliminări a suferit Ibrahimovici în carieră. Precedentele în 2005, 2006 şi 2012

"La pauză m-a surprins calmul jucătorilor mei, în condiţiile în care eram în inferioritate. Dar am simţit dorinţa lor. Erau gata să dea totul" (Laurent Blanc, antrenor Paris SG)

"Este cea mai bună performanţă pe care am văzut-o vreodată la o echipă aflată în inferioritate" (Wayne Rooney, atacant Man. United)

"N-a fost de «roşu» la Ibrahimovici. El chiar încearcă să-l protejeze pe Oscar! Iar reacţia jucătorilor lui Chelsea a fost jenantă. E în stilul echipelor lui Mourinho" (Jamie Carragher, fost internaţional englez)

"Depinde de voi, băieţi, pe ce loc vom sta la această masă a bogaţilor. E un moment de cotitură în istoria clubului nostru" (Laurent Blanc, antrenorul lui PSG, mesaj către jucătorii săi)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mixmax
mixmax  •  13 Martie 2015, 13:49
Postat de ottobraun pe 13 Martie 2015, 09:57

Urrinio ia invatat sa simuleze ,se arunca pe jos se vaieta ca niste virgine , forbalul este pentru masculi!

urrinio sepishainciocultau...cand nusekakainbotul tau de conchitta batutancap!

bobonzy
bobonzy  •  13 Martie 2015, 12:17

Sigur ca voi vreti....dar ei nu va vor...

ottobraun
ottobraun  •  13 Martie 2015, 09:57

Urrinio ia invatat sa simuleze ,se arunca pe jos se vaieta ca niste virgine , forbalul este pentru masculi!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează