INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO - BAYERN 1-0

Pep nu mai e profet în țara lui » Guardiola s-a întors cu buza umflată din toate deplasările cu Bayern în Spania

Saul șerpuiește spre gol printre
Saul șerpuiește spre gol printre "statuile" bavareze Bernat, Thiago și Alonso

Articol de - Publicat vineri, 29 aprilie 2016 00:00

Atletico l-a expediat pe Guardiola la Munchen cu buza umflată. Exact cum făcuseră și Real, în 2014, și Barcelona, anul trecut.

Mai este de jucat returul, într-adevăr. Dar la această oră, după două semifinale și jumătate de Ligă cu 4 eșecuri în 5 partide, Pep Guardiola, cel de pe banca lui Bayern, e corigent cu repetiție la "spaniolă".

N-a luat notă de trecere nici în fața Realului, în 2014 (0-1, 0-4), nici a Barcelonei, anul trecut (0-3, 3-2), și nici miercuri seară, în prima manșă cu Atletico (0-1). Altfel spus, Pep nu mai e profet în țara lui.

Strategii falimentare

Înaintea fiecăruia dintre amintitele războaie, Guardiola a venit cu o strategie-surpriză. Însă de fiecare dată a dat greș. Inclusiv acum, împotriva lui Simeone. A mizat pe toți spaniolii lui, Javi Martinez, Bernat, Thiago Alcantara, Xabi Alsonso. Și tocmai ei l-au trădat. La golul din minutul 11, Saul Niguez i-a lăsat în admirație cu driblingurile sale pe Bernat, Thiago și Xabi înainte de a trimite balonul în plasă.

" Muller, ca Messi"

Nemții sunt extrem de supărați că Thomas Muller, cel mai bun marcator al lui Bayern în deplasare (4 goluri), și Ribery au fost omiși dintre titulari. "Pep a greșit tactica", l-a pus la zid tabloidul Bild. Iar Beckenbauer și fostul antrenor Ottmar Hitzfeld insistă că Muller era vital: "Thomas e ca Messi pentru Barcelona. În meciurile importante nu trebuie să lipsească. Fără el alături nici Lewandowski nu și-a mai putut face jocul obișnuit".

"Furia în motivație"

Muller? "Sunt un pic dezamăgit că am intrat abia în final. Voi încerca să transform furia eșecului în motivație pentru returul de la Munchen", a punctat atacantul.

Țintuiți în iarbă

Jucătorii lui Bayern s-au plâns după meci, aproape fără excepție, de gazon. "N-a fost udat în prealabil și nici tuns, ceea ce i-a luat balonului din iuțime", a explicat căpitanul Lahm: "N-am putut pasa așa cum ne-am fi dorit".

Însă Guardiola, care-și exprimase și el îngrijorarea  înaintea partidei, știind că și Barcelona avusese parte de același tratament în "sferturi", s-a resemnat: "Gazonul e gazon. Trebuie să te adaptezi. Dacă UEFA îl acceptă așa, atunci și noi trebuie s-o facem".

"Gazonul din cauza căruia Pep și-a făcut atâtea griji s-a transformat într-o pădure din care jucătorii săi n-au știut să mai iasă"
AS, cotidian spaniol

"Fani ai simfoniilor lui Beethoven, nemții s-au pierdut miercuri într-un concert AC/DC. Ghitara lui Saul i-a făcut să tremure"
La Vanguardia, cotidian spaniol

"Atletico a dezactivat-o pe Bayern. Pep a văzut neputincios cum madrilenii au mușcat din jucătorii lui"
El Periodico, cotidian spaniol

"Cum poate fi bătută Bayern? Sunați-l pe Saul"
Daily Mail, tabloid englez

6calificări, din 9 eliminatorii, a reușit Atletico după un 1-0 în prima manșă. Bayern a mers mai departe în 5 din 7 situații în care a pierdut turul cu 1-0

7din ultimele opt semifinale de Ligă în care o echipă a învins cu 1-0 în tur s-au soldat cu calificarea acesteia

1-0în prima manșă a fost scorul perfect pentru ultimele trei echipe spaniole care au jucat contra unor formații nemțești. Au cîștigat apoi și returul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
padre_alex
padre_alex  •  29 Aprilie 2016, 10:27

Profet în patria lui? Exact, doar că invers! Zicala că nici un profet nu e primit bine în țara sa i se potrivește la fix lui Pep, care continuă să fie fix asta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close