INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OŢELUL - BENFICA 0-1

Plictisim lumea în Liga Campionilor » ZEROţelul

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2011 02:31

"Vulturii" Benficăi au demonstrat aseară că au la purtător know-how-ul fotbalului modern şi-au învins sec nişte gălăţeni enervant de timizi

Click aici pentru rezumat!

S-au măsurat ce s-au măsurat din priviri, peste măsură, Oţelul şi Benfica aseară, de i-a luat căscatul pe spectatorii din tribună. Vă daţi seama ce-a fost dacă primul şut pe poartă al unuia dintre cei 22 de jucători a fost abia în minutul 39:09, autor Saviola. Evrika! S-a găsit poarta! Însă zîmbetul s-a transformat în rictus, întrucît n-a mai trecut un minut şi Bruno Cesar a scuturat - o premieră pentru Naţional Arena - plasa porţii lui Grahovac. Pasa a fost măiastră, în stilul pe care l-am văzut în Liga 1 la Cătălin Munteanu, ca să fie şi dinamoviştii în grupele Champions...

Fineţuri şi dulceţuri
În rest, prima repriză a marcat multă civilizaţie în tribune, dar şi pe gazon. La Benfica s-au văzut multe glezne fine, la Oţelul încercări de a găsi un traseu spre poarta lui Artur, o cărare, ceva. Buş şi Antal erau să nimerească steagul de la corner, Ibeh nici n-a tras, nici n-a pasat, dar a mai trezit oamenii din tribune. Lusitanii au avut posesie zdrobitoare după primele 45 de minute, 67 la sută, dar nici ei nu s-au omorît cu firea în a dinamiza jocul. Ai noştri au condus la ofsaiduri. Şi, ca să le mai îndulcim amarul, vedeta Cardozo n-a mişcat în front, ce dacă are cotă cît tot primul 11 al Galaţiului la un loc?

Frustrant de mici
Evrika 2! Giurgiu (47) a tras primul şut spre poarta Benficăi, dar balonul s-a dus destul de mult pe lîngă. Spectatorii au aplaudat ca la gol. Grahovac a fost la post, a avut ceva de muncă, ca la şutul telefonat al lui Emerson (55). Cine a venit la meci a putut admira în voie stadionul, fiindcă meciul parcă a avut iz de divizie de pe la noi. Gălăţenii, ca tot românul de la Războiul de Independenţă încoace, au încercat să pustiască drumurile spre poarta proprie, s-au luptat, s-au zbătut, însă nu te poţi bate cu praştia, în iţari, cînd adversarul e racordat la tehnologia 2011.

Bravo, Filip!
S-a rupt stadionul! Filip (60:28) a găsit poarta! Şi-a găsit-o bine, de Artur n-a reţinut, respigînd în faţă, iar Antal a tras imediat la colţul scurt, portughezul ducînd mingea în corner. Grahovac (66) s-a remarcat la un şut cu cap trimis de Bruno Cesar. E bine că Viglianti (73) nu şi-a rupt piciorul cînd a încercat, isteţ, ce-i drept, să prindă un exterior de la 25 de metri. Şi Luisao, imediat, a arătat că s-a încălţat greşit. Am sperat pînă în ultima secundă să vedem primul gol românesc pe Naţional Arena, ghinion la "bomba" lui Frunză din prelungiri!, poate rapidiştii mîine seară...

65-35 a fost raportul posesiei aseară, în favoarea portughezilor

"Visăm să cîştigăm şi noi un punct, să demonstrăm că nu jucăm degeaba în competiţia asta. Atît putem deocamdată"
Sergiu Costin, căpitan Oţelul

Oţelul a pierdut pe "Naţional Arena" în faţa lui Benfica, scor 0-1, unicul gol al partidei fiind înscris de Bruno Cesar în minutul 41. VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA PARTIDĂ!

Grupa C
1. Basel 5-4 4p
2. Benfica 2-1 4p
3. Manchester 4-4 2p
4. Oţelul 1-3 0p
S-au jucat: Basel-Oţelul 2-1, Benfica-Manchester 1-1, Oţelul-Benfica 0-1, Manchester-Basel 3-3


Primul record pe Naţional Arena!
Căpitanul "vulturilor", brazilianul Luisao, 31 de ani, a intrat ieri seară în istoria clubului cu cei mai mulţi fani din lume, peste 14 milioane! Sud-americanul a bifat contra Oţelului jocul cu numărul 78 în cupele europene, toate pentru Benfica, unul mai mult decît legendarul căpitan al roş-albilor, Antonio Veloso. Podiumul este completat cu alte două nume sonore, Eusebio şi Nene, fiecare cu cîte 75 de meciuri. (Andrei Crăiţoiu)

Surpriza Skubici
Dorinel Munteanu a decis să-l titularizeze surprinzător împotriva lusitanilor pe slovenul Nejc Skubici (22 de ani). Fundaşul şi-a început cariera la Interblock Ljubljana în 2008, apoi a fost transferat la Oţelul. Tehnicianul campioanei a decis să-l foloseasă din primul minut după ce Cornel Rîpă nu a putut fi recuperat din cauza unor probleme musculare. Skubici a mai jucat pentru Oţelul Galaţi în două partide, integralist cu CS Mioveni (0-0), dar şi în meciul din Cupă cu Oltchim Rm. Vîlcea (3-1), unde a bifat doar 61 de minute. (Andrei Crăiţoiu)

Au spionat campionii
Steaua s-a întors aseară în Liga Campionilor! După ce a făcut o criză de nervi la finalul meciului cu Sportul, managerul general Mihai Stoica a dorit să demonstreze încă o dată că nu există nici un conflict între el şi antrenorul Ronny Levy. Cei doi s-au aflat în tribuna oficială alături de directorul sportiv Narcis Răducan. Cei trei au venit pentru a spiona Oţelul, în vederea confruntării directe de duminică, programată la Buzău. (Andrei Crăiţoiu)

Saviola, titular în meciul 100
Pentru Javier Saviola, partida de aseară a fost specială. Argentinianul a bifat jocul cu numărul 100 în tricoul Benficăi. Venit de la Real Madrid în 2009, atacantul sud-american s-a certat cu antrenorul Jorge Jesus, din cauză că nu mai e titular incontestabil. Tehnicianul a trecut totuşi peste acest conflict, măcar pentru meciul de la Bucureşti. Jucătorul e decis să plece din iarnă. (Andrei Crăiţoiu)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (84)
helyosa
helyosa  •  30 Septembrie 2011, 19:28
Postat de costy81gl pe 30 Septembrie 2011, 16:28

Hai sa mori tu....mai bine asteptai pana jucau miticii in Uefa inainte sa comentezi degeaba. Rezultatul Otelului in UCL pare acum mai bun in comparatie ce au facut Steua si mai ales Rapid in uefa...ce sa mai zic de Dinamo

vai cate modestie. Nu iti este rusina sa spui cand ai ) punce si nici macar nu jucati nimic? un singul sut pe poarta in meciul cu Benfica. Ar trebui sa taci, baltistilor si hotilor.

costy81gl
costy81gl  •  30 Septembrie 2011, 16:28
Postat de bogdanelibm pe 28 Septembrie 2011, 01:47

SI OTELU A DEMONSTRAT CA TITLU L-AU LUAT DUBIOS.

Hai sa mori tu....mai bine asteptai pana jucau miticii in Uefa inainte sa comentezi degeaba. Rezultatul Otelului in UCL pare acum mai bun in comparatie ce au facut Steua si mai ales Rapid in uefa...ce sa mai zic de Dinamo

catalinantoneanu
catalinantoneanu  •  30 Septembrie 2011, 13:58

si tu plictisesti lumea cu articolele tale da c/a/c/a/t ratatule...ca sa nu te plictisesti du-te sa-i s/u/g/i p/u/l/a albanezului ca el iti da material l/a/b/a/r/u/l/e...ia-te de mana cu Mache!

Vezi toate comentariile (84)
Comentează