INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - ANTWERP 5-0

Barcelona îi face meciurile ușoare! Radu Petrescu, notat de spanioli la fel ca Lewandowski, Gundogan și De Jong: „Mereu bine poziționat, arbitraj preventiv, jocul sub control”

Radu Petrescu, apreciat după Barcelona-Antwerp. Foto: Imago Images
Radu Petrescu, apreciat după Barcelona-Antwerp. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 12:24 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 12:24

Al doilea meci în grupele Ligii Campionilor al lui Radu Petrescu, ambele ale Barcelonei. După 4-2 la Viktoria Plzen, anul trecut, 5-0 cu Antwerp acum. Marca i-a dat două stele, precum celor mai multe vedete blaugrana. Doar Joao Felix (23 de ani) l-a depășit, cu 3 stele. Prestația lui a fost apreciată în Mundo Deportivo: „A ținut permanent meciul sub control cu un arbitraj preventiv”.

Radu Petrescu a debutat anul trecut în grupele Ligii Campionilor. Un meci ușor, Viktoria Plzen - Barcelona 2-4, din ultima etapă, când totul era decis. Catalanii erau pe locul 3 și retrogradau din Champions în Europa League, iar cehii rămâneau oricum pe poziția a patra. A arătat patru cartonașe galbene, unul gazdelor, trei oaspeților.

S-a stabilit unde se joacă Dinamo - Farul » Detalii despre bilete
DINAMO - FARUL
S-a stabilit unde se joacă Dinamo - Farul » Detalii despre bilete

Radu Petrescu, un singur avertisment în Barcelona - Antwerp: Gavi

Marți seară, după aproape un an, arbitrul a condus din nou Barcelona. Tot într-o confruntare lejeră, la startul seriilor, un duel care nu i-a pus deloc probleme echipei blaugrana, 5-0 după un joc cu 22-3 șuturi și 9-1 mingi pe poartă.

Nici „centralului” nu i-a fost greu. În vârstă de 40 de ani, Petrescu a dat un singur avertisment în Catalunya, în minutul 36, lui Gavi, care îl faultase pe Keita pentru a bloca un contraatac.

Radu Petrescu, notat de spanioli la fel ca Robert Lewandowski, Ilkay Gundogan și Frenkie de Jong

Într-o brigadă 100% Liga 1, inclusiv în camera video (Cătălin Popa VAR și Ovidiu Hațegan AVAR), arbitrul a primit două stele în Marca, la fel ca aproape toți jucătorii Barcelonei, inclusiv Lewandowski, De Jong și Gundogan. Mai mult decât Ter Stegen (o stea) și decât toți jucătorii de la Antwerp, o stea sau linie. Doar Joao Felix a fost peste Petrescu, trei stele.

Două stele a avut și în Mundo Deportivo, precum Gundogan și Ter Stegen. Joao Felix a fost MVP, cu patru stele.

Radu Petrescu, apreciat după Barcelona-Antwerp: „A avut un criteriu de sancționare uniform”

Într-o analiză apărută în MD și semnată de Barrenechea Montero, fost arbitru internațional, Petrescu a fost apreciat. 

„A fost mereu bine poziționat, aplicând corect avantajul în numeroase ocazii. Un criteriu de sancționare uniform, a făcut-o în zece ocazii cu Barcelona, de opt ori cu Antwerp. A avut dreptate în minutul 35, neacordând penalty la un posibil henț al lui Coulibaly, la fel de bine a decis și în minutul 78, din nou nu a dictat lovitură de pedeapsă la o mână în careu a unui fundaș al oaspeților”, a comentat Montero. 

Concluzia lui: „A ținut permanent meciul sub control cu un arbitraj preventiv. Un joc ușor, la care VAR nici nu a trebuit să intervină”.

Radu Petrescu, atent la performanțele blaugrana: Joao Felix, Robert Lewandowski, Lamine Yamal

„Centralul” mai mult a admirat performanțele jucătorilor de la Barcelona. Joao Felix, două goluri și o pasă decisivă. Lewandowski, o reușită, cea cu numărul 100 în cupele europene (92 în Ligă). 

Și Lamine Yamal, care l-a înlocuit pe Felix în minutul 68 și a devenit, la 16 ani și 68 de zile, cel mai tânăr debutant în Liga Campionilor din istoria baugrana, înaintea lui Ansu Fati (16 ani și 321 de zile). Întrecut doar de germanul Youssoufa Moukoko (Dortmund, 16 ani și 18 zile). 

Barcelona îi face meciurile ușoare! Radu Petrescu, notat de spanioli la fel ca Lewandowski, Gundogan și De Jong: „Mereu bine poziționat, arbitraj preventiv, jocul sub control”
Lamine Yamal, cel mai tânăr debutant în Liga Campionilor din istoria Barcelonei. Foto: Imago Images

Citește și:

Ce a făcut Tottenham pentru a se asigura că Harry Kane nu va ajunge niciodată la concurența din Premier League

De ce Rotaru trebuie să aducă URGENT un antrenor principal

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Septembrie 2023, 17:24
Postat de bebeto08 pe 20 Septembrie 2023, 17:00

Lati uitat pe jiji...

Bine, să-l trecem și pe Gigi, răul pervers.:))

bebeto08
bebeto08  •  20 Septembrie 2023, 17:02
Postat de bebeto08 pe 20 Septembrie 2023, 17:00

Lati uitat pe jiji...

Scuze,l-ati

bebeto08
bebeto08  •  20 Septembrie 2023, 17:00
Postat de cpt.ahab pe 20 Septembrie 2023, 13:57

Ca și în cazul lui Kovacs, prezența la meciurile internaționale îl face să uite conexiunile toxice, simpatiile, golăniile, aroganța, descoperind că poate să arbitreze și bine. Se întoarce în Liga lui Gino-Burleanu- Vassaras și-și revine la vechile metehne.

Lati uitat pe jiji...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează