INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - MANCHESTER CITY

Rafa Benitez i-a găsit două puncte slabe lui Manchester City, înaintea șocului cu Real Madrid

Rafa Benitez, fostul manager al lui Liverpool (2004-2010), foto: Imago
Rafa Benitez, fostul manager al lui Liverpool (2004-2010), foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 09:35 / Actualizat marti, 09 mai 2023 11:14

Rafa Benitez, fostul manager al lui Liverpool (2004-2010), crede că echipa lui Pep Guardiola poate fi surprinsă la momentele statice ale jocului și pe acțiuni în viteză, pe spații largi, purtate de Vinicius (22 de ani), Toni Kroos (33) și Karim Benzema (35). Real Madrid - Manchester City e prima semifinală a Ligii și turul se joacă marți pe „Bernabeu”, de la ora 22:00. 

  • Real Madrid - Manchester City se joacă azi, de la ora 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport;
  • Returul are loc pe 17 mai, la Manchester.

Dacă Wayne Rooney crede că Real Madrid va fi spulberată de Manchester City în „dubla” din semifinalele Ligii Campionilor, un alt fost campion european nu o vede pe campioana Angliei atât de puternică. 

Ba din contră, Rafa Benitez, câștigător al titlului continental cu Liverpool în 2004-2005, consideră că „cetățenii” au puncte slabe, pe care campioana lumii le poate specula. Tehnicianul de 63 de ani i-a oferit lui Carlo Ancelotti, într-un articol în Daily Mail, cheia spre poarta lui Ederson, făcând analiza jocului liderului din Premier League.

Imposibil de recunoscut » A „invadat” terenul și a plonjat pe gazonul ud, imediat după FCSB - Sepsi 3-1
FCSB - SEPSI 3-1
Imposibil de recunoscut » A „invadat” terenul și a plonjat pe gazonul ud, imediat după FCSB - Sepsi 3-1

Rafa Benitez despre slăbiciunile lui Manchester City: „Lasă spații în spate”

„În mod normal, Manchester City va deține posesia, pentru că are acest stil de fotbal. Iar când joci împotriva unei astfel de adversar, cu atâta posesie, trebuie să te aperi bine și să încerci să folosești contraatacul. Da, City e vulnerabilă la aceste contraatacuri rapide, pentru că fundașii ofensivi ai lui Guardiola lasă spații în spatele lor.

City are jucători dinamici și buni cu mingea, dar nu sunt masivi. Sunt buni și la duelurile aeriene, dar dacă folosești în teren doi-trei fotbaliști rapizi și tehnici ai șansa să le surprinzi defensiva avansată”, spune spaniolul, care e convins că «cetățenii» mai sunt vulnerabili și la fazele fixe, iar Ancelotti dispune de jucători capabili să-și impună plasamentul, detenta și schemele pentru a marca.

La ce trebuie să fie atentă Manchester City: Karim Benzema

„Când ești Real Madrid, ai și calitatea de a ține mingea, la fel cum poți juca și pe contraatac. Poți alterna și poți pune probleme. Cu Vinicius, Karim Benzema și Toni Kroos poți pasa mingea, dar și să faci presing. Și, dacă îl găsești pe Benzema liber între linii și pe Vinicius în spatele apărătorilor, ai ocazia să acționezi repede pe contraatac”, avertizează Benitez.

Daily Mail remarcă și faptul că Benzema a marcat ultimele 11 goluri în Ligă doar împotriva formațiilor engleze în ultimele două sezoane: cinci cu Chelsea, trei cu Man. City și trei cu Liverpool. 

Și că Toni Kroos este esențial la mijlocul terenului, germanul având cifre fantastice în această stagiune: 880 de atingeri, 782 de pase, cu 93,9% precizie, dintre care 458 în jumătatea adversă și 122 în ultima treime, capitole la care îl devansează pe Rodri: „Luka Modric s-ar putea să te omoare, dar Toni Kroos este cel care îi pasează mereu cuțitul”.

Manchester City trebuie să-l blocheze și pe Vinicius

Pe lângă stoparea lui Benzema din drumul spre gol și neutralizarea lui Kroos, Guardiola mai are o problemă: să-l blocheze și pe Vinicius. „Autor a două goluri cu Liverpool. extrema braziliană a încercat cele mai multe driblinguri în actuala Ligă (66) și la viteză în sprint nu l-a bătut decât Valverde (35 km/h). 

Stones și Walker sunt cei care vor căuta să-i reziste și să limiteze pagubele, ultimul având și viteză, 35,2 km/h în sprint. Vinicius poate exploata dispunerea ofensivă a lui City în teren, acționând pe spațiile oferite de fundași în bandă”.

14 Ligi ale Campionilora câștigat Real Madrid, în timp ce City n-are niciuna. Ancelotti a jucat 5 finale și a învins în 4, iar Guardiola are 3 finale și două trofee. Din 2011 însă, n-a mai triumfat

Arma lui Manchester City: Erling Haaland

Față de sezonul trecut, Guardiola are însă o armă redutabilă în plus. „Cu Erling, City are un om capabil să lege jocul în față, dar e mai periculos când îi oferi spații în spate, mai ales pe contraatac. Acum «cetățenii» au un vârf ce poate alerga în spatele fundașilor și să puncteze cu capul, deci dublă amenințare”, a punctat Benitez la capitolul atuuri pentru City.

Citește și: 

Overmars, declarații șocante după ce a suferit un atac cerebral: „Inima mea nu bate în proporție de 45%”

Partidă interzisă cardiacilor în Ligue 1 » Conduceau cu 4-1 în minutul 55, apoi au pierdut meciul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează