INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - BARCELONA, SÎMBĂTĂ, 21:45, GSP.RO, TVR1, DOLCE1, DIGI1

Rău de spanioli! » Juventus pierde un titular important pentru finala cu Barcelona: are leziune musculară

Chiellini, aici în duelul cu Ronaldo din semifinale, este al doilea și la km parcurși la Juve, 126,5, după Lichtsteiner
Chiellini, aici în duelul cu Ronaldo din semifinale, este al doilea și la km parcurși la Juve, 126,5, după Lichtsteiner

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2015 00:00

A ieșit după 20 de minute în finala CE 2012 cu Furia Roja, iar acum lasă defensiva lui Juventus fără cel mai precis pasator. Allegri îl poate înlocui cu Barzagli, abia refăcut, sau Ogbonna ori chiar cu amîndoi!

O veste bună și una rea pentru Juventus. Cu trei zile înaintea finalei de la Berlin, Allegri l-a recuperat pe Barzagli, însă l-a pierdut pe Chiellini, astfel că BBC-ul pregătit de antrenorul bianconerilor pentru a bloca trioul MSN trebuie regîndit.

Campioana Italiei va evolua împotriva Barcelonei fără cel mai bun și mai precis pasator din actuala Ligă!

Giorgio s-a accidentat miercuri, iar verdictul medicilor nu i-a lăsat nici un fel de speranțe: leziune de primul grad la mușchiul solear al gambei stîngi. Nu s-a putut pregăti ieri, la testul decisiv, deci e out pentru mîine! E a doua finală ratată de fundașul de 30 de ani, tot contra unei echipe spaniole.

În 2012, tot din cauza unei probleme musculare, la pulpa stîngă, a ieșit după 20 de minute în duelul cu "naționala" iberică, învingătoare cu 4-0 contra Italiei la Euro.

Esențial în ambele sisteme, cu 3 sau 4 fundași, treiarul bianconero îi va ceda locul fie lui Barzagli, pe care Allegri intenționa să-l țină pe bancă pentru repriza a doua, fie lui Ogbonna.

Sau chiar amîndurora, în cazul în care Juve va adopta în finala cu Barca o strategie de a evolua închis, compact, fără a se expune contraatacurilor blaugrana.

"Va fi o problemă pentru Juve fără războinicul Chiellini, esențial în astfel de meciuri. Dar și Barzagli oferă solide garanții lui Allegri, care va găsi soluția cea mai potrivită în defensivă"
Dino Zoff, fost portar Juventus 1972-1983

3998de minute a jucat Chiellini în acest sezon. Este al patrulea în top la Juventus

837de pase a dat Chiellini în actuala Ligă, lider, cu 92 la sută procent de reușită!

Alergătorii de cursă lungă

Efortul depus de Juventus e fidel reflectat de cifrele sezonului. Primii șase în topul distanțelor parcurse de finaliste sînt bianconeri. Lichtsteiner domină de departe, "Expresul elvețian" avînd aproape 9 km "măcinați" peste marele absent Chiellini. Și Bonucci e în top 5.

Iar siguranța defensivă e asigurată și de Marchisio și Vidal (foto). Pînă și Tevez aleargă mai mult decît orice jucător al Barcelonei. Cu 1,4 km peste Neymar (112,5), brazilianul fiind primul blaugrana, întrecîndu-i pe Alba (111), Dani Alves (107,4) și Mascherano (109,5). Statistica se reflectă în media de 0,58 goluri/meci primite de Juve, a treia în actuala Ligă.

TOP 5 JUVE ÎN LIGĂ

1. Lichtsteiner 135,158*
2. Chiellini 126,5
3. Vidal 123,6
4. Marchisio 117,9
5. Bonucci 116,2
* Cifrele sînt exprimate în km parcurși.

"Nu respectă tradiția italiană"

Mascherano și-a pus în gardă colegii de la Barcelona, elogiindu-l pe conaționalul Tevez. "Juventus are spirit tipic italian, dar nu e o echipă tradițional italiană. Are mulți jucători talentați, care știu cum să atace și să-și diversifice acțiunile. Este mereu greu să-i bați pe italieni, foarte competitivi și excelent pregătiți tactic. Iar Tevez e un vîrf de careu magnific, căruia îi place să cîștige. Este făcut pentru astfel de partide", a mărturisit mijlocașul argentinian.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează