INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPANIA

Real joacă azi cu APOEL pentru calificarea în semifinalele Ligii, liveTEXT PE GSP.RO de la 21.45 » Mourinho: "E bine să ai duşmani"

Mourinho se îndreaptă spre titlu în Spania şi va juca semifinalele Ligii cu Real // Foto: Reuters
Mourinho se îndreaptă spre titlu în Spania şi va juca semifinalele Ligii cu Real // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 04 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 aprilie 2012 00:23

Antrenorul lui Real Madrid spune că "atunci cînd ai tendinţa de a te relaxa, inamicii te ţin concentrat, pregătit mereu să dai totul".

Are 49 de ani şi nu mai puţin de 18 trofee în zece sezoane la Porto, Chelsea, Inter şi Real Madrid. Jose Mourinho e un profesor al fotbalului şi fiecare cuvînt al antrenorului lusitan e sorbit de asistenţă.

Corriere della Sera a fost ultimul cotidian care l-a provocat la un dialog pe marele tehnician portughez. Şi i-a aflat secretul menţinerii la înălţime: să ai mereu duşmani!

"În clipele de succes, cînd exista tendinţa de a te relaxa, e bine să ai inamici. Ei te ţin concentrat, pregătit mereu să dai totul", dezvăluie antrenorul lui Real Madrid, care se descrie într-un singur cuvînt: "Învingător".

"Ce înseamnă să fii special? Să cîştigi! Oamenii îi uită pe învinşi", afirmă Jose, explicînd: "De mic mi-am spus că totul în viaţă e o întrecere, chiar şi în lucrurile simple. Cînd eşti prins în competiţie, întotdeauna vrei să fii primul. M-am născut cu această calitate".

Cele 3 ambiţii ale lui Jose

1. Să fiu unicul antrenor care a cucerit Liga cu 3 echipe diferite (2004 - FC Porto; 2010 - Inter Milano)

2. Să fiu unicul care a cîştigat titlul în cele mai dificile campionate; Anglia, Italia şi Spania (Chelsea - 2005, 2006), Inter Milano (2009, 2010)

3. Să cuceresc un titlu cu "naţionala" Portugaliei

470796-caseta-liga-campionilor.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
tello
tello  •  04 Aprilie 2012, 10:41
Postat de alexhaiducu pe 04 Aprilie 2012, 10:32

cipriotii sau predat din tur!

Dar n-aveau ce sa faca...

alexhaiducu
alexhaiducu  •  04 Aprilie 2012, 10:32

cipriotii sau predat din tur!

steregr
steregr  •  04 Aprilie 2012, 10:13

adevaratul test in europa va fi meciul cu Bayern...cand treci de doua echipe de mana a treia a Ligii Campionilor increderea e mare, dar jucandu-se finala pe teren propriu cred ca Bayern va dori cu orice pret sa ajunga acolo...Real-Bayern este mult mai echilibrat fatza de Barca- probabil Chelsea...oricum, succes Barca

Vezi toate comentariile (3)
Comentează