INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - MANCHESTER CITY

FOTO Splendoare în iarbă! Thriller cu reveniri și goluri superbe între Real și City, în „sferturile” UCL » Noul Clasic al fotbalului european a fost ca un foc de artificii în templul „Bernabeu”!

Real Madrid - Manchester City/ foto Imago Images +10   FOTO
Real Madrid - Manchester City/ foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2024 23:55 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 03:43

Real Madrid și Manchester City au remizat, scor 3-3, în prima manșă din „sferturile” Champions League. Totul se decide în Anglia, pe 17 aprilie.

Programul complet al „sferturilor” Ligii Campionilor 2023 - 2024

Real Madrid - Manchester City a devenit deja un Clasic al Ligii Campionilor, cu 10 episoade consumate în ultimul deceniu! Doar că marți seară, "Santiago Bernabeu" a fost teatrul primei confruntări între ultimele două regine ale Europei de la renovarea legendarului templu al fotbalului.

Pentru această ocazie specială amfitrionii s-au pregătit ca de o mare sărbătoare. Au tras acoperișul și au "îmbrăcat" întreaga asistență în alb. Iar tribunele pline ochi au afișat o scenografie la 360 de grade: "Măreție. Istoria pe care ai făcut-o, istoria care urmează a fi scrisă" a fost mesajul transmis de suporterii madridiști, aluzie la cele 14 cupe cu urechi mari așezate în vitrina los blancos.

Cod roșu la Londra! A plouat cu goluri în Arsenal - Bayern, „sfert” fantastic din Liga Campionilor
ARSENAL - BAYERN
Cod roșu la Londra! A plouat cu goluri în Arsenal - Bayern, „sfert” fantastic din Liga Campionilor

„Aproape imposibil să o elimini de două ori la rând pe Real Madrid!”

De partea cealaltă, campioana în exercițiu a continentului venea în capitala Spaniei cu avertismentul lansat de Pep Guardiola: "E aproape imposibil să o elimini pe Real Madrid de două ori la rând".

După 1-5 la general în ediția trecută, în semifinale, Carlo Ancelotti replica înaintea regalului de 5 stele: "Să câștigi cu Madridul nu este o fericire decât dacă ai cucerit trofee, altfel e o ușurare".

Când ajungi la 200 (două sute!) de meciuri ca antrenor în Ligă și ți-ai adjudecat titlul peste tot în Top 5 campionate ale Europei, miza nu poate fi decât o altă Ligă. Și ultima în formatul "redus".

Tchouameni va rata returul, Lunin a gafat nepermis de ușor

Surpriza la anunțarea formulelor de start a venit de la Guardiola, care l-a lăsat pe banca de rezerve pe De Bruyne, schimbând din 4-1-4-1 sistemul în 4-2-3-1, și a mizat pe Kovacic. Nu a fost o alegere tactică, ci o indispoziție a belgianului apărută subit (a și vomitat în pauză!). Dincolo, Ancelotti a pariat pe Tchouameni ca stoper, în dauna lui Nacho. Și pariul nu a părut a fi câștigător.

Pentru că după numai 35 de secunde, francezul a făcut un fault dur de "galben" (va rata returul, fiind suspendat), iar din lovitura liberă acordată, Lunin a fost surprins, impardonabil, de execuția vicleană a lui Bernardo Silva.

Real a pornit jocul de la 0-1! Ba chiar putea fi imediat și 0-2, dacă și Haaland îl învingea pe portarul ucrainean, căruia tocmai i s-a oferit prelungirea contractului.

Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
+6 FOTO

Două devieri norocoase au produs o remontada timpurie

În schimb s-a făcut 1-1, după un șut trimis de Camavinga din afara careului și o minge deviată în plasă de Ruben Dias. Nebunia din primul sfert de oră a fost completată de un contraatac incredibil, cu Rodrygo care s-a descurcat minunat în fața lui Akanji și a lui Ederson, cu o finalizare ca la biliard.

Remontada doar e specialitatea lui Real, însă nimeni nu se aștepta la astfel de scenariu și la o revenire în 119 secunde!

6 goluri și 8 pase decisiveare Vinicius Junior în cele 17 dueluri cu echipele din Premier League. Cu Manchester City, i-a servit pe Rodrygo și Valverde

Slăbiciunile lui City au apărut la contraatacurile blancos

Madridul a acceptat să cedeze "cetățenilor" posesia (62% în prima repriză), apărându-se însă agresiv și așteptând cel mai mic prilej de contraatac.

Și n-a lipsit mult ca Rodrygo să mai scuture o dată plasa porții lui Ortega, care s-a opus și unui șut al lui Vinicius Jr. De fiecare dată când City a pierdut mingea în terenul gazdelor, au apărut instant crevase în defensiva lui Guardiola.

Foden, bijuteria serii. Ce șut la vinclu de la 20 de metri!

Nu s-a schimbat aproape nimic la pauză. Haaland a rămas ascuns după adversari și pericolele mari au ocolit poarta lui Lunin. N-a fost același lucru în terenul oaspeților, unde Real și-a creat primele două oportunități de 3-1, ratate însă de Bellingham și de Camavinga. Era numai o impresie că focul de artificii s-a potolit.

Bombardamentul „cetățenilor” a întors din nou rezultatul

Riposta lui City s-a rezumat la două mingi expediate de Foden și Bernardo Silva pe direcția lui Lunin. Insistența de a încerca buturile de la distanță a primit recompensa printr-o reușită de colecție semnată Foden.

Omul momentului pentru City! Nici la 2-2 n-a schimbat Real registrul tactic și prudența etalată a fost speculată de "cetățeni", cu încă o execuție antologică, de data asta prin Gvardiol (primul gol pentru Man. City!), "rachetă" din colțul celălalt al careului. A doua remontada, acum însă în cinci minute.

Blockbuster de reclamă pentru un fotbal de pe altă planetă

Real s-a scuturat din pumnii încasați, odată cu schimbarea lui Kroos cu Modric. S-a dat semnalul trezirii și al depășirii șocului. A fost nevoie de al doilea assist al lui Vinicius pentru încă o capodoperă fotbalistică: șutul din voleu în cross, fără speranțe pentru Ederson.

3-3 și altă dovadă că orice e posibil când se duelează Madridul și City! Semifinalista se va decide miercuri, 17 aprilie, pe Etihad.

FINAL. Real Madrid - Manchester City 3-3

  • Pentru live și statistici, click AICI
  • Au marcat: Camavinga 12, Rodrygo 14, Valverde 77 / B. Silva 2, Foden 66, Gvardiol 70
  • Bernardo a deschis scorul cu un șut surprinzător din lovitură liberă, de la distanță. Lunin a stat greșit și a fost surprins. 10 minute mai târziu, Camavinga a egalat cu un șut deviat. După alte două minute, Rodrygo a marcat pe contraatac, șutul fiind ușor deviat de Akanji
  • City a întors în repriza a doua cu două goluri fabuloase. Foden a trimis în vinclu, apoi Gvardiol a tras perfect din afara careului, la colțul lung
  • A venit apoi rândul lui Valverde să marcheze un gol fantastic, din voleu, la colțul lung, Ortega a fost spectator

Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024
+6 FOTO

Real Madrid - Manchester City, echipe de start

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Tchouameni, Rudiger, Mendy - Camavinga, Kroos, Valverde - Bellingham - Rodrygo, Vinicius Jr
Rezerve: Kepa, Fran Garcia, Militao, Nacho, Modric, Joselu, Fran, Lucas Vazquez, Ceballos, Brahim, Guler
Antrenor: Carlo Ancelotti

Manchester City: Ortega - Akanji, Dias, Stones, Gvardiol - Rodri, Kovacic - Foden, Bernardo Silva, Grealish - Haaland
Rezerve: Ederson, Carson, S. Gomez, Rico, Nunes, Susoho, Bobb, Doku, De Bruyne, J. Alvarez
Antrenor: Pep Guardiola

  • Ancelotti a decis să îl titularizeze în centru apărării pe Tchouameni, mijlocaș central, deși pe bancă sunt Nacho și Militao
  • Pep Guardiola l-a lăsat pe Kevin de Bruyne pe bancă

Stadion: „Santiago Bernabeu”
Arbitru: Francois Letexier (Franța)

UPDATE. Măsuri luate de poliție înainte de Real - City

Imagini de impact de la „Santiago Bernabeu” » Amenințare teroristă, înainte de Real Madrid - Manchester City
Real Madrid - Manchester City
Imagini de impact de la „Santiago Bernabeu” » Amenințare teroristă, înainte de Real Madrid - Manchester City

UPDATE VIDEO. Imagini din vestiarul lui Real Madrid

UPDATE. Real Madrid a primit acceptul să joace cu acoperișul tras

Real Madrid a primit acceptul de la UEFA și meciul urmează să se joace cu acoperișul tras pe „Santiago Bernabeu”.

UPDATE. Amenințări de atacuri teroriste la Madrid

Ioan Andone, prezent la Madrid pentru a urmări meciul de pe „Santiago Bernabeu”, a declarat că a primit pe telefon alertă de atacuri teroriste.

„Am primit mesaj pe telefon că e amenințare de atacuri teroriste. Ne-au transmis să avem biletul și pe mail, și pe WhatsApp. Se va sta mult la intrare. Trebuie să merg cu o oră și jumătate înainte”, a declarat Ioan Andone la „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

VIDEO. Match Preview Real Madrid - Manchester City » Turul „sferturilor” Ligii Campionilor

VIDEO. Carlo Ancelotti, înaintea „sfertului” de șoc dintre Real Madrid și Manchester City: „Mă hrănesc cu stresul și presiunea!”

Mai puteți citi:

Răspuns în 5 cuvinte » Cum a reacționat Alibec în fața interesului lui Gigi Becali

Cristiano „a luat foc”! Gata să-l pocnească pe arbitru cu pumnul!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (49)
Dobermannul
Dobermannul  •  10 Aprilie 2024, 21:15
Postat de Hitech pe 10 Aprilie 2024, 20:09

Poate fi indusă ideea că unii din conducere ar susține prostiile lu Bocciu. Dacă se dovedește că-i așa, păi la Gherla cu ei. Pe de altă parte, nu am nimic cu FCSB, am un ghimpe contra lui Gigi, atât. Și sper că ai observat că nu comentez la meciurile lor. Nu mă bag, nu mă interesează. In rest, suntem oameni și ne mai necăjim. Seară bună.

Si apropo ce-ti poti dori daca iubesti fotbalul cu adevarat ca spectacol, asa cum unii iubesc teatrul, opera, baletul, filmul ...? Nu-mi pot dori altceva cred eu decat spectacole frumoase pe teren si civilizatie in triibuna asta indiferent al cui fan as fi. O seara buna si tie.

Dobermannul
Dobermannul  •  10 Aprilie 2024, 21:04
Postat de Hitech pe 10 Aprilie 2024, 20:09

Poate fi indusă ideea că unii din conducere ar susține prostiile lu Bocciu. Dacă se dovedește că-i așa, păi la Gherla cu ei. Pe de altă parte, nu am nimic cu FCSB, am un ghimpe contra lui Gigi, atât. Și sper că ai observat că nu comentez la meciurile lor. Nu mă bag, nu mă interesează. In rest, suntem oameni și ne mai necăjim. Seară bună.

Eu ca sa fiu liber nu mai sunt fan al niciunei echipe romanesti. Scriu mai mult despre echipa lui Becali ca asta este peste tot. Becali e un rau evident dar nu e singurul si nici cel mai mare in schimb este scos tap ispasitor de cei care vor sa devieze atentia de la felul cum au distrus fotbalul romanesc.

Hitech
Hitech  •  10 Aprilie 2024, 20:09
Postat de Dobermannul pe 10 Aprilie 2024, 19:05

Hai s-o dam pe decenta. Unde e decenta unui club care prin presedintele ei si investitorul majoritar sustin moral si fizic o galerie de infractori. Sa fiu bine inteles majoritatea rapidistilor sunt oameni civilizati, multi colegi, vecini si prieteni cu mine care vor sa mearga la stadion si sa-si apere echipa favorita cum am vazut aseara tribunele la meciul Real Madrid-Mancester City ... Iar apropo ca se leaga de mine unii nu-i problema fiecare cu opiniile lui. Eu nu ma jenez sa mi le afirm si sa suport consecintele lor.

Poate fi indusă ideea că unii din conducere ar susține prostiile lu Bocciu. Dacă se dovedește că-i așa, păi la Gherla cu ei. Pe de altă parte, nu am nimic cu FCSB, am un ghimpe contra lui Gigi, atât. Și sper că ai observat că nu comentez la meciurile lor. Nu mă bag, nu mă interesează. In rest, suntem oameni și ne mai necăjim. Seară bună.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează