INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - MANCHESTER CITY, MARȚI, 21:45, GSP.RO, PROTV ȘI DOLCE 1

Repopulează stadioanele » Casele de bilete de la Arena Naţională au fost luate ieri cu asalt de fanii roş-albaştrilor

Articol de - Publicat luni, 15 august 2016 00:00

Scene incredibile ieri dimineaţă, în jurul Arenei Naţionale. Scene pe care fotbalul românesc începuse să le uite şi să le treacă doar la istorie.

Mulţime de oameni veniţi dis-de-dimineaţă la stadion pentru a se aşeza la coadă, în aşteptarea unui bilet la meci. La meciul Steaua - Manchester City, de mâine seară, 21:45, în play-off-ul Champions League.

Primii fani au ajuns de la ora 06:00! În condiţiile în care casele se deschideau la 12:00! Coada a început să prindă contur oră cu oră, iar unii dintre cei care au venit foarte devreme au apelat şi la o metodă originală: şi-au adus de acasă scaune, pe care au luat loc din când în când.

La miezul zilei, coada aproape că ajunsese la treptele stadionului. Adică pe o distanţă de 300-400 de metri. Şi se strânseseră cel puţin 1.000 de persoane. Aproape la fel de mulţi ca la ambele partide disputate sâmbătă în Liga 1, la Chiajna şi la Giurgiu.

Steaua a reuşit să readucă suporterii pe Arena Naţională în această vară. Vor fi peste 50.000 de ultrași mâine, după ce şi cu Sparta Praga audienţa a fost ridicată: circa 38.000 de spectatori!

Iar sâmbătă se anunţă din nou mare afluenţă: e Derby de România. Cu roş-albaştrii gazde! Şi Steaua a repopulat nu doar cel mai luxos şi mai mare stadion al ţării, dar şi arenele din provincie, unde a jucat până acum, au venit să o vadă pe vicecampioană. La Ovidiu, cu Viitorul, stadionul a fost plin, iar vineri, la Botoşani, în tribune au fost aproape 8.000 de spectatori.

Bişniţarii la dizabilităţi

Până să se deschidă casele s-a creat haos. Cum coada care se formase era foarte mare, unii au dorit să intre direct în faţă. Au fost reperaţi de jandarmi, care au intervenit şi au apelat la forţă pentru a-i scoate din rând. Unul dintre cei care pătrunseseră pe blat o făcuse chiar la casa destinată persoanelor cu dizabilităţi. A fost luat pe sus de un jandarm: "Ce cauţi tu, mă bişniţarule, la dizabilităţi?", i-a strigat şi l-a scos de acolo.

Azi nu se vând. Mâine, da!

Cele 5.500 de tichete puse ieri la case nu au fost epuizate. Cele rămase nu vor fi însă azi disponibile fiindcă s-a luat decizia să fie închise casele pe tot parcursul zilei. Mâine însă, fanii vor putea să cumpere ultimul stoc de tichete, în care se vor regăsi şi cele returnate din cele online, dar şi cota neacoperită de suporterii lui City.

Top 5 audienţe pe Arena Națională

Data Competiție Meciul Spectatori
16 oct 2012 prel CM 2014 România - Olanda 1-4 53.329
19 nov 2013 prel CM 2014 România - Grecia 1-1 53.174
09 mai 2012 Europa League Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-0 52.347
21 aug 2013 grupe UCL Steaua - Legia Varșovia 1-1 50.655
28 mai 2013 Liga 1 Steaua - FC Brașov 4-0 50.224

PROGRAMUL ECHIPELOR PÂNĂ LA MECI

AZI

  • 11:00 - antrenament oficial Steaua (baza de la Domnești)
  • 13:30 - conferință de presă Laurențiu Reghecampf (Arena Națională)
  • 17:30 - conferință de presă Pep Guardiola (Arena Națională)
  • 18:00 - antrenament oficial Man. City (Arena Națională)

MÂINE

  • 11:00 - antrenament Man. City (stadion Steaua)
  • 11:00 - antrenament Steaua (Baza de la Domneşti)

"N-am văzut niciun meci al Stelei până acum. De ce? În mintea mea a existat doar Sunderland, Sunderland, Sunderland și despre ce am avut de făcut în prima etapă de Premier League. De acum mă ocup şi de Steaua"
Pep Guardiola, antrenor Manchester City

Arbitrează un italian

UEFA vede meciul de la Bucureşti ca pe unul cu grad mare de risc şi a decis să meargă pe mâna unui arbitru cu experienţă internaţională. "Central" va fi italianul Daniele Orsato, care e de 7 ani pe lista FIFA şi care, alături de Rizzoli, a arbitrat derby-urile din Serie A în campionatul trecut. Orsato a condus 3 meciuri în Champions League în sezonul 2015-2016: Gent - Valencia 1-0 şi Real Madrid - Malmo 8-0, în grupe, apoi, PSV - Atletico Madrid 0-0, în "optimi". El va fi ajutat de asistenţii Riccardo Di Fiore și Lorenzo Manganelii, dar şi de adiţionalii Carmine Russo și Paolo Mazzoleni.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează