INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AKTOBE - STEAUA, MIERCURI, 18:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Revine Lucian Sînmărtean » Mijlocaşul revine în echipa Stelei pentru prima dată după conflictul cu Costel Gâlcă

Articol de - Publicat marti, 29 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 28 iulie 2014 20:14

”Pirlo din Ghencea” va fi titular împotriva lui Aktobe. Steaua încă nu ştie dacă se va baza şi pe Varela, absent în Giuleşti din cauza unei accidentări. Portughezului i s-a făcut rău şi a fost dus la spital, dar merge azi în Kazahstan


Costel Gâlcă schimbă din nou echipa de la o competiţie la alta. Merge în Kazahstan cu o formulă diferită de cea cu care a cîştigat în Giuleşti, în week-end. Pe hîrtie, formaţia care va juca în Kazahstan va fi mai bună decît "11"-le utilizat în victoria cu 3-1 contra Rapidului. Pentru că reintră Sînmărtean şi Varela, iar Chipciu va juca din start.

Prudenţă!
Pentru Lucian va fi primul joc din momentul în care a avut o ieşire faţă de Gâlcă, în timpul partidei cu Stromsgodset. Mijlocaşul s-a enervat că a fost înlocuit după o oră şi a plecat în vestiar fără măcar să privească spre banca tehnică. Cel mai probabil, Sînmărtean va evolua din nou în spatele vîrfului, în linia de trei mijlocaşi ofensivi, aşa cum a fost folosit şi în succesul cu 2-0 împotriva norvegienilor.

Play-makerul va avea doi "bodyguarzi", într-o formulă prudentă, pe Prepeliţă şi pe Lucian Filip. Iar Chipciu va fi vîrful. Keşeru s-a descurcat din nou bine în Giuleşti, aşa cum reuşise şi în jocul din Cupa Ligii împotriva Rapidului, dar Gâlcă l-a folosit în partida de sîmbătă tocmai fiindcă a calculat că nu va miza pe el în jocul din Champions League şi a căutat să-şi menajeze cîţiva fotbalişti importanţi pentru prima manşă a disputei cu Aktobe.

L-a accidentat aerul!
Gâlcă nu ştie sigur dacă îşi permite să alinieze apărarea clasică, fără să mai improvizeze ca în în competiţiile interne. Varela a suferit din pricina unor dureri de spate, a fost menajat sîmbătă şi rămîne incert pentru jocul de mîine seară. Lusitanului i s-a făcut rău şi a fost nevoie să fie transportat la spital! "Ne-am speriat cu toţii, nu ştiam ce se întîmplă cu el. A mers la Spitalul Militar şi acum se simte bine. Va fi în lotul deplasat pentru meci, însă nu e clar dacă va juca", a declarat Duckadam, preşedintele de imagine al clubului. Motivul accidentării e straniu: fotbalistul a dormit în noaptea de vineri spre sîmbătă cu aerul condiţionat setat pe o temperatură scăzută şi din cauza curentului rece s-a trezit bolnav! Variante de înlocuire a lui Varela: Aldea, un fundaş de doar 19 ani, sau retragerea lui Filip din linia mediană în centrul defensivei.

Ceilalţi trei apărători rămîn ficşi: Rîpă, Szukala şi Latovlevici. Antrenorul Stelei a descris-o pe Aktobe drept o formaţie tehnică şi periculoasă, aşa că şi distribuţia campioanei României va fi una prudentă, cu mai mulţi jucători defensivi decît au existat în fiecare dintre dublele manşe cu Stromsgodset.

Cum va arăta Steaua în Kazahstan:
Arlauskis - Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici - Prepeliţă, L. Filip - Ad. Popa, Sînmărtean, Tănase - Chipciu


Şi Aktobe a menajat jucători
Adversara Stelei a procedat la fel ca roş-albaştrii în meciul din etapa trecută a campionatului kazah. Aktobe a odihnit cîţiva dintre jucătorii de bază în deplasarea de la Irtiş, antepenultima clasată. Brazilienii Marcos Pizzelli şi Danilo Neco plus ucraineanul Antonov au început partida pe banca de rezerve. Lui Aktobe nu i-a fost la fel de simplu precum Stelei în Grant. Irtiş a condus cu 1-0 şi Aktobe abia a reuşit să egaleze pe final, gol Anderson Santana în minutul 79. Rivala campioanei României rămîne pe primul loc în clasament, cu un punct peste Kairat Alma Ata şi două puncte mai mult decît Astana.

Turul cu Aktobe pe Digi
DigiSport 1 va transmite miercuri, 30 iulie, în direct, de la ora 18:00, meciul dintre Aktobe şi Steaua, prima manşă din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Partida retur va avea loc pe 6 august, de la ora 20:30 pe Arena Naţională şi va fi transmisă în direct de ProTV. Indiferent de învingătoarea din această "dublă", ambele echipe vor mai juca în cupele europene. Învingătoarea va intra în play-off-ul Champions League, în timp ce învinsa va juca în barajul pentru accederea în grupele Europa League. Pentru manşa retur preţurile biletelor sînt de 15 lei la peluze, între 30 şi 60 de lei la tribuna a II-a şi de 40 de lei la tribuna I.

Sfaturi de la Cîrţu
Sorin Cîrţu, fost antrenor al Stelei, a vorbit la DolceSport despre problemele pe care le are campioana în acest moment: "La Steaua sînt probleme cu atacantul central, cel poziţional, care să fie acolo pe fazele de deschidere, pe demarcările lui Chipciu, Popa, jucătorii de combinaţie care vin din spate, ca Tănase sau Sîmărtean. E Keşeru acolo, dar el nu e chiar genul acesta de jucător. Momentan, Steaua nu are aşa ceva, cum era înainte Piovaccari. De multe ori s-a scos Reghe cu intrarea lui, trecînd pe altă exprimare tactică. Pentru deschiderea apărărilor ai nevoie de un atacant central".

Doar o victorie cu arbitrul turc
Huseyin Gocek a fost delegat de UEFA să arbitreze meciul de miercuri seară, asistenţi fiind Mustafa Eyisoy şi Orkun Aktaş. Partida de pe stadionul Tsentralniy, din Aktobe, va fi a 5-a întîlnire a "centralului" de 37 de ani cu fotbaliştii români, iar statistica e una echilibrată: o victorie în România - Luxemburg, 3-1, două egaluri în FC Copenhaga - Steaua şi Astra - Maccabi Haifa, ambele 1-1, şi o înfrîngere Metalist Harkov - Dinamo, scor 2-1. Cristi Tănase nu are amintiri prea plăcute cu arbitrul turc, fiind eliminat în minutul 48 în meciul contra danezilor de la Copenhaga.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (10)
thefisherking
thefisherking  •  29 Iulie 2014, 22:36
Postat de adrian.1984 pe 29 Iulie 2014, 11:22

Desfiintarea guvernului, patlamentului, UE, NATO su ONU. Desfiintarea OSCE, UNESCO, UEFA si FIFA. Desfiintarea Rusiei, Americii, Elvetiei, Frantei,....de fapt, desfiintarea Terrei. Infiintarea unei ligi cu o echipa si anume rossone.ro pe Marte. Mutarea ta acolo.... The end!

:))))

enough
enough  •  29 Iulie 2014, 16:05

Domnule Popescu, esti un cretin lobotomizat care scrii pentru cei asemenea tie. Iti doresc spor in ramura.

adrian.1984
adrian.1984  •  29 Iulie 2014, 11:22
Postat de rossone.ro pe 29 Iulie 2014, 10:18

1. Desfiintarea clubului Rapid care creeaza rasism in Romania 2. Desfiintarea clubului Dinamo ca sa nu mai zicem ca Politia are echipa 4.Infiintarea unui club civic fara feroviari si politisti in spetza ROSSONERO BUCURESTI 5.Steaua care reprezinta sistemul luptam contra ei prin definitie si culori noi fiind echipa civic-populara a marilor mase de suporteri (au Cupa Campionilor si SuperCupaEuropei, sunt pe undeva mostenitoarea lui Venus tot echipa sistemului armatei, sigurantei si puterii chiar avea simbol o stea)

Desfiintarea guvernului, patlamentului, UE, NATO su ONU. Desfiintarea OSCE, UNESCO, UEFA si FIFA. Desfiintarea Rusiei, Americii, Elvetiei, Frantei,....de fapt, desfiintarea Terrei. Infiintarea unei ligi cu o echipa si anume rossone.ro pe Marte. Mutarea ta acolo.... The end!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează