INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - AS ROMA 1-2 (ÎN TUR 1-2)

Roma pentru Italia

Articol de GSP - Publicat joi, 06 martie 2008 00:00

Echipa capitolină a salvat onoarea campionilor mondiali în Liga Campionilor

Real Madrid a ajuns în cel mai important, poate, moment al sezonului în cea mai proastă conjunctură posibilă. Greu va fi de întîlnit în viitor o situaţie atît de dramatică.

La Roma a avut meciul în mînă, dar a pierdut în cele din urmă. Apoi au început să cadă jucătorii lui Schuster ca soldaţii pe front. Cel mai în formă, Robben, accidentat. Omul cu golul, Van Nistelrooy, accidentat. Cel mai important fundaş, referinţă în fazele fixe, Sergio Ramos, suspendat. Sneijder, alt mijlocaş de încredere, accidentat. Adăugaţi Robinho şi Pepe abia reveniţi din accidentările lor, adăugaţi Heinze cam în aceeaşi situaţie. Adăugaţi oboseala unui lot ce a tras din greu în ultimul meci de campionat, spre deosebire de Roma, care s-a cam odihnit. Şi, dacă mai vreţi, adăugaţi starea de iritare evidentă a lui Bernd Schuster, care s-a găsit să se lupte cu presa, irosindu-şi energia în conflicte minore şi pierzîndu-şi astfel inspiraţia. Spre exemplu, iată ce schimbare: îl scoate pe Diarra, dar îl introduce pe Drenthe, menţinîndu-i pe bancă pe Higuain şi Soldado, singurii marcatori.

Spalletti, ce inspiraţie!
Mai putem căuta, dar e suficient. S-a prins de asta şi Spalletti, singurul antrenor italian care, a declarat-o, urăşte catenaccio. Şi a mutat perfect: Totti retras la mijloc, unde fără Diarra era pîine de mîncat, şi introdus Vucinici, pe fondul accidentării lui Salgado, înlocuit cu total neexperimentatul Torres.

În context a venit şi eliminarea lui Pepe, provocată de Vucinici. Urmată imediat de deschiderea scorului. Centrare din dreapta Tonetto (Torres nu era pe acolo), cap din careu Tadei (Pepe era la duşuri). Pericolul însă nu trecuse pentru italieni, căci Real Madrid e letal atunci cînd nimeni nu-i dă vreo şansă. Şi mai ales în Liga Campionilor, unde Raul e deja o legendă. El a egalat, parcă din ofsaid totuşi, aducînd ceva speranţe pe "Bernabeu". Real a atacat cu jucătorii săi parcă multiplicîndu-se, dar Roma a rezistat. Mai mult, Vucinici, într-un fel eroul acestui retur, a marcat pentru o dublă victorie a Romei, ce salvează astfel onoarea Italiei în Ligă. Real Madrid în schimb e la a treia eliminare consecutivă în "optimi".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
 •  08 Martie 2008, 10:52

mai citeste o data articolul pe care l-ai scris si dupa aia,razi de tine.........

 •  07 Martie 2008, 14:16

Desi pareai un analist competent,de data asta ai facut-o lata!-ce "real n-a jucat"?;ce "schuster se cearta cu presa"?;ce "ROMA era odihnita ",cand GIALLOROSSI se lupta cu hotzii de la circonazionale?-JENANT--SA-TI INTRE BINE-N CAP:AS ROMA ESTE ECHIPA MOMENTULUI -ATAT IN ITALIA(unde-i furata copios) CAT SI-N EUROPA!!!!!!!-CREZI CA VA SCRIAM MESAJE PE BOOM ASA CA-S EXHIBITIONIST?-ROMA E MAGICA!-SPALLETTI E DEMENTIAL DE BUN!-AQUILANI-DDR-MEXES-VUCINIC-TOTTI-CICINHO-AMN

 •  07 Martie 2008, 01:20

Pai bine ma Niculescule asa se scrie un articol? Ai fost foarte subiectiv si sigur esti fan Real Madrid.As Roma a meritat pe deplin acest succes, aceasta calificare care m-a bucurat foarte mult.Pentru ca sunt un " as roman ".Auzi, cica "parca a fost offside".Pai a fost offside mare ala la raul.Asa si, nu mai ridicati voi atat in slavi echipele mari gen Real, Liverpool ca aici este vorba si de brand si multa publicitate care el ridica cota si nu e chiar cea reala...Roma - Arsenal ar fi o finala care ar dezamagi pe multi gen care vor numai Ronaldinho si Kaka dar ar fi o finala cu 2 echipe care vor juca cu mult suflet si vor face spectacol.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează