INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR - BARCELONA 0-1 (ÎN TUR 1-5)

Şahtior n-a reuşit nici măcar victoria de onoare cu Barcelona » Set şi meci

Foto:
Raţ, suspendat, nu mai era pe teren, nu mai putea greşi. Dar pe Messi nu avea cine să-l oprească. Şi mingea s-a mai oprit o dată în plasă
Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Raţ, suspendat, nu mai era pe teren, nu mai putea greşi. Dar pe Messi nu avea cine să-l oprească. Şi mingea s-a mai oprit o dată în plasă Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 13 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2011 11:27

Lucescu a sperat măcar într-o victorie, dar Barca l-a mai învins o dată. I-a dat cinci goluri în tur, încă unul la Doneţk. Şi Şahtior e la capăt de drum.
CLICK AICI PENTRU REZUMATUL PARTIDEI!


S-a încheiat visul lui Mircea Lucescu. A ţintit sus, prea sus, pentru că Şahtior nu poate mai mult în faţa Barcelonei. A mai pierdut o dată. De două ori în două meciuri. Şi a luat şase goluri. "Aceasta e cea mai bună echipă din lume. Ea va cîştiga Champions League", anunţa Lucescu. Barca e cea mai frumoasă. Dar vine Realul. Acolo va fi provocarea.

Toate mingile se lipesc de Valdes
Luce se agită ca un leu în cuşcă pe margine din primul minut. Vrea să bată, vrea să-l învingă pe Guardiola, să mai uite puţin de acel crud 1-5 din tur şi n-are stare. Dă sfaturi, le arată jucătorilor săi cum să paseze, îi îndeamnă mereu să atace... Aceasta e unica sa tactică la start: ofensiva.

Cînd are mingea, încearcă să surprindă Barcelona accelerînd. Ruperi de ritm şi combinaţii rapide în jumătatea catalană. Şi în minutul 9, inima antrenorului de 65 de ani îi bubuie în piept. Douglas Costa e singur cu Valdes, după o pasă genială a lui Jadson, dar finalizarea e la fel ca pe Camp Nou. Mingea se lipeşte de goalkeeperul blaugrana. Mereu. Mai tîrziu în prima repriză, încă de două ori. Cînd îl vede şi pe Jadson cum îl ia la ţintă pe Valdes, Lucescu loveşte aerul cu palma, dezamăgit, arătîndu-le secunzilor: "Numai pe portar, numai pe portar!".

Tiki-taka, tiki-taka. Apoi Messi, minunea
Şi iarăşi se epuizează energia portocaliilor după 25 de minute. Barca fură balonul şi nu îl mai dă înapoi. Tiki-taka, tiki-taka, de pe stînga pe dreapta şi invers, mereu cu Xavi nod de legătură. Se formează triunghiuri, careuri şi gazdele sînt doar spectatori. Dacă apare şi Messi, deja e prea mult. Pentru că Messi nu-ţi mai lasă nici o şansă. S-a distrat o dată cu apărarea ucraineană, însă a testat o "scăriţă". Nereuşită. Apoi, a plonjat spre careul lui Şahtior şi, înconjurat de trei rivali, a evitat în ultima clipă un tackling ucigaş şi imediat, într-o fracţiune de secundă, a tras. Plasă, gol, 0-1.

Au furat mingea
După pauză, Barca se supără şi mai ridică puţin posesia. Are 60 la sută. Sînt zeci de secunde pe fază în care oamenii lui Luce n-au nici o reacţie. Pînă cînd Messi se satură de prea multe pase şi driblează ca o cascadă. Hubschman se aruncă să-l agaţe disperat din spate, Işcenko se repede spre el, dar blochează numai aerul, acţiunea continuă, Messi nu trage, simulează şi îl deschide pe Afellay. Singur, şut, nu e 0-2. Piatov respinge acrobatic.

Luce resemnat
Lîngă bancă, Lucescu zîmbeşte trist. E resemnat. Nu mai iese la tuşă, nu mai ţipă la ai lui, nu le mai dă sfaturi... Furia s-a transformat în admiraţie... Doar priveşte, încîntat de magia jocului Barcelonei. Nici ocazia mare a lui Mhitarian nu-l mai mişcă. Însă un penalty tot cere, Willian e împiedicat pe linia de 16 metri blaugrana, iar arbitrul nu observă nimic. A fost chiar prea mult pentru Şahtior.

VEZI AICI ŞI REZUMATUL MECIULUI MANCHESTER UNITED - CHELSEA 2-1

ŞAHTIOR - FC BARCELONA 0-1, în tur 1-5
(Messi 43)
ŞAHTIOR: Piatov - Kobin, Işcenko, Rakiţki, Şevciuk - Hubschman (75 Fernandinho), Mhitarian - Douglas Costa (58 Eduardo), Jadson, Willian - Luiz Adriano (66 M. Moreno). Antr: M. Lucescu
BARCELONA: Valdes - Daniel Alves, Pique (70 G. Milito), Busquets, Adriano - Xavi (66 Pedro), Mascherano, S. Keita - Affelay, Messi, Villa (75 Jeffren). Antr: P. Guardiola
A arbitrat Florian Meyer (Germania)
În semifinală (26/27 aprilie - 3/4 mai), Barcelona o va înfrunta pe cîştigătoarea dintre Tottenham şi Real Madrid.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
nicco
nicco  •  13 Aprilie 2011, 14:22

Cred ca n-are de ce sa ne doara capul din cauza problemelor pe care le are Sahter si Ahmetov, si nici nu trebuie sa ne gandim ca Lucescu antreneaza din patriotism! El o face, ca toata lumea, pentru bani si pentru faima, asa incat ar trebui sa ne lase rece faptul ca e roman. Iar brazilienii lui sunt niste fotbalisti inca necopti, neinvatati cu relele din teren; de asta, desi fazele au tot curs si la Barcellona si la Donetk, au dat aiurea in minge si n-au marcat din situatii de miuta!

nicco
nicco  •  13 Aprilie 2011, 14:18
Postat de eridari pe 13 Aprilie 2011, 09:14

Transpune-te tu in locul lui Messi, si incearca sa gandesti ca un coleg iti vrea postul, si indiferent de metoda, te baga in spital, te nenoroceste, si iti lasa familia fara intretinatorul principal! Cum suna?

Ce spui tu miroase a golanie si a mitocanie! Din pacate multi sunt ca tine, de aia ne merge "bine" in toate! In alta ordine de idei, o echipa profesionista adevarata, cum e si Barcellona, nu se bazeaza pe un singur jucator si, in plus, atunci cand a disparut cate un jucator, a aparut altul la fel de bun sau mai bun. in concluzie: Barcellona e Barcellona si fara Messi, si fara Guardiola, si fara etc.....

catalinozaurusrex
catalinozaurusrex  •  13 Aprilie 2011, 09:33
Postat de eridari pe 13 Aprilie 2011, 09:14

Transpune-te tu in locul lui Messi, si incearca sa gandesti ca un coleg iti vrea postul, si indiferent de metoda, te baga in spital, te nenoroceste, si iti lasa familia fara intretinatorul principal! Cum suna?

Hai ca n-ar fi nici prima nici ultima data cand s-ar intampla asa. Adu-ti aminte ca mari fotbalisti au povestit la un moment dat ca... vrand-nevrand au facut-o si p-asta. ... Nu stiu de ce, dar am impresia ca Ahmetov ar fi fost de acord cu astfel de practici, ca doar este un fost comunist (si actual?), sovietic, crecut intr-un "climat" KGB-ist, etc, etc, etc...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează