INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR / SFERTURI / MAN. UNITED - AS ROMA 1-0 (ÎN TUR 2-0)

Şi dacă...

Articol de - Publicat joi, 10 aprilie 2008 00:00

De Rossi nu rata un penalty în prima repriză, calificarea se putea juca. Ratînd, i-a garantat lui Manchester semifinalele.

Calificarea, 90 la sută, se jucase săptămîna trecută, cînd Man. United trecuse triumfal de Roma chiar în Cetatea Eternă. Acel 2-0 îl liniştise pe Ferguson. Nu-şi făcea griji Sir Alex că ar fi putut pierde semifinalele Champions League.

De aceea, aseară, managerul lui Manchester a folosit o echipă cu atîtea rezerve. Iar Cristiano Ronaldo şi Rooney au stat lîngă el, pe bancă! Şi doar Rooney a intrat, în repriza a doua. A vrut să le dea o şansă de a apărea în Ligă în acest sezon şi altora, ca Pique sau Silvestre, ultimul de-abia refăcut după o gravă ruptură de ligamente încrucişate la genunchi.

A mai fost însă un moment care, încheiat altfel, ar fi încins puţin spiritele pe Old Trafford. L-ar fi forţat pe Ferguson să-l trezească şi pe fantasticul Ronaldo. Dar acel moment de tensiune a fost provocat de o greşeală de arbitru. În minutul 29, la un atac al Romei, Mancini a plonjat spectaculos în careu. Brazilianul s-a aruncat înainte ca Brown să-i atingă piciorul drept. Totuşi, "fluieraşul" norvegian Ovrebo a vrut să mai dea ceva piper acestui meci, dictînd penalty. De Rossi şi-a bătut joc şi de acest cadou, şi de această ultimă speranţă a squadrei giallo-rossa. A tras tare, peste poartă. Era, oficial, finalul Italiei în Ligă.

A urmat un joc pentru spectatori, frumos, rapid, cu faze la ambele porţi. Şi, ca să nu mai existe vreun dubiu asupra superiorităţii "diavolilor", Tevez a întors cuţitul în rana Romei, plonjînd superb şi marcînd golul victoriei. În final, în plină sărbătoare, a revenit şi Gary Neville, căpitanul roş-abilor. După 13 luni de pauză.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
 •  10 Aprilie 2008, 14:10

cine a scris acest articol n-are minte. cum poti sa spui ca De Rossi si-a batut joc de penalti. a ratat nu si-a batut joc. sincer eu cred ca De Rossi e un mare jucator, care n-are ce cauta la Roma.

 •  10 Aprilie 2008, 14:08

Ce a aratat Arsenal ma? Doar disperare, precipitare, imaturitate.... Alearga, paseaza frumos...DAR NU E ECHIPA MARE!!! Se vede imaturitatea, nu stiu sa gestioneze rezultatele... Pe cand United joaca frate... acolo vezi pe langa pase, sheme lucrate din plin la antrenamente, daruinta, vezi maturitate frate... (si ei au jucatori tot asa tineri, nu-i dif aici).. Ce putine goluri primeste united, cum gestioneaza fazele!!! ASTA E ECHIPA URIASA!!!

 •  10 Aprilie 2008, 13:13

Manchester e o echipa ca si restul . am mai spus singura care a jucat fotbal prin care a aratat ca merita sa castige anu asta CL e Arsenal , care din pacate a pierdut pe spinarea arbitrilor . unii sunt atat de absorbiti de dragostea pentru o echipa incat considera ca ei practica cel mai bun fotbal ... ei bine dragi fani manchester si liverpool mai deschideti si voi ochii . Roma nu a pus probleme ieri ?! nu stiu cum sa zic da a avut destule ocazii in prima repriza .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează