INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AS ROMA - MANCHESTER UNITED 0-2

Sînge rece

Articol de - Publicat miercuri, 02 aprilie 2008 00:00

Cristiano Ronaldo şi Rooney au ucis Roma, iar United e ca şi calificată în semifinale

Nici prin cap nu i-ar fi trecut lui Alex Ferguson că va avea un meci atît de simplu pe Olimpico. Deşi omologul său de pe banca Romei, Spalletti, îl avertizase că nu-i va mai oferi cadouri, aşa cum se întîmplase la acel 1-7 de acum un an, pînă la urmă i-a pus pe tavă calificarea în semifinale. United n-a trebuit să facă decît strictul necesar pentru a-şi asigura o victorie confortabilă, 2-0, în perspectiva returului din 9 aprilie.

De ce Cristiano
Primul sfert de oră al întîlnirii a fost dominat de prudenţă. Nici un risc de ambele părţi, iar careurile, zone tabu. Un studiu prelungit, de parcă Roma ar fi încercat să se dumirească ce vrea Ferguson cu Anderson şi Ji Sung Park în teren, iar United să priceapă cum vor juca italienii în absenţa golgeterului Totti.

Primii au îndrăznit amfitrionii. Dar "capul" lui Panucci şi reluarea lui Vucinici s-au dus peste "transversala" lui Van der Sar. Replica englezilor? Ca şi inexistentă pînă în minutul 39, cînd Cristiano Ronaldo s-a hotărît să arate de ce e considerat la ora actuală cel mai bun jucător din lume. Şi l-a lăsat pe Doni fără replică la centrarea lui Scholes: 0-1. Roma ar fi putut egala imediat, prin Vucinici, însă muntenegreanul n-are clasa lui Totti.

"Naşul" Rooney
Capitolinii au intrat în partea a doua cu piciorul pe accelerator şi cu fundaşii Tonetto şi Panucci în careul advers. Amîndoi au ajuns în poziţii favorabile, însă realizările lor au fost de apărători. Cum se marchează le-au arătat tot "diavolii". De astă dată, "naşul" Rooney, care a ajuns la 4 goluri în cinci dispute cu Roma de-a lungul unui singur an. Şi putea fi mai rău, dacă Ronaldo, bară, sau Carick şi-ar fi reglat mai bine tirul.

Vidici, rupt
Singura pierdere înregistrată de Manchester United aseară a fost fundaşul Nemanja Vidici. Sîrbul s-a accidentat în minutul 34, în urma unui duel aerian cu "vîrful" Romei, Vucinici. Lovit uşor de muntenegrean, Vidici a aterizat prost, răsucindu-şi genunchiul şi obligîndu-l pe managerul Alex Ferguson să-l schimbe cu O'Shea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
 •  02 Aprilie 2008, 22:32

super gol Ronaldo

 •  02 Aprilie 2008, 22:29

hahahahahahahaha ! ce rad de astia cu glory man utd

 •  02 Aprilie 2008, 17:35

le-a dat o lectie de fotbal italienilor k erau prea increzatori in ei

Vezi toate comentariile (21)
Comentează