INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA A / ŞAHTIOR - MAN UNITED, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1, LIVESCORE PE GSP.RO

"Sir Alex al Ucrainei" mai tare decît ploaia insulară » Lucescu nu a pierdut niciun meci acasă cu echipele din Anglia

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 01 octombrie 2013 22:11

Comparat cu Ferguson de presa britanică, Luce le-a înfruntat curajos la Doneţk pe Chelsea şi Arsenal. Ambele puteri s-au întors învinse la Londra.

Pentru jurnaliştii englezi, Mircea Lucescu este, la 68 de ani, imaginea din oglindă a lui Alex Ferguson, 71 de ani, omul cu 38 de competiţii cîştigate numai la Man. United.

"Lucescu e un Sir Alex al Ucrainei. Amîndoi sînt învingători în serie şi creatori de dinastii. Românul a cucerit 7 titluri de campion printre cele 18 trofee de la Şahtior, dintr-un total de 29 de cupe obţinute ca antrenor", a remarcat Daily Mirror.

"În Champions League, piscul fermecătorului său joc de pase de la Doneţk, generat de dragostea lui pentru fotbalul brazilian, a fost să atingă sferturile de finală în 2011".

A bătut campionii Europei
Un turneu în care Luce a întîmpinat fără frică puterile britanice.
- În toamna lui 2010, au venit pe Donbass "tunarii" lui Wenger de la Arsenal. Au plecat învinşi (1-2) într-o grupă dominată de Şahtior
- Fix doi ani mai tîrziu, i-au aruncat mănuşa starurile lui Chelsea, care tocmai fuseseră încoronate drept regii Europei, după finala Ligii cîştigată la penaltyuri împotriva lui Bayern. Şi albaştrii au pierdut (1-2) şi au fost retrogradaţi în Europa League.

Lucescu nu s-a înclinat niciodată la Doneţk în faţa unui adversar englez. Va rămîne neînvins şi după confruntarea cu "diavolii"?

"Pe Old Trafford ni s-a anulat un gol 100% valabil"
Lucescu retrăieşte dubla manşă cu Man. United din martie 1999, pe cînd era antrenor la Inter Milano. "Au trecut aproape 15 ani de cînd m-am întîlnit cu Alex Ferguson, în «sferturile» Ligii, şi nu e o amintire plăcută. În tur, pe Old Trafford, ni s-a anulat un gol sută la sută valabil, al lui Simeone, Schmeichel a apărat excelent şi am pierdut cu 2-0. În retur, la 1-0 pentru noi, n-am profitat de erorile lor. Ne-au egalat în ultimele minute".

109 meciuri în Champions League va avea Mircea Lucescu după confruntarea de azi cu Man. United

78 de goluri a înscris Şahtior în Ligă, exact cîte reuşite au împreună Rooney (29), Giggs (27) şi Van Persie (22)

"Pentru mine, Liga e un festival, o sărbătoare. Aştept fiecare meci cu bucurie şi nerăbdare" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

"Am adus la Doneţk echipe mari. Iat-o şi pe United, în premieră! Stau la rînd Real, Bayern şi Liverpool" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

"Dacă pierzi un jucător, echipa suferă. Dacă pierzi un grup de jucători, cum s-a întîmplat în 2013 la Şahtior, situaţia poate deveni critică" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

"Am analizat ultimele meciuri ale lui Manchester. Moyes nu şi-a stabilit coloana echipei şi schimbă mereu patru, cinci jucători. De aceea suferă United" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

589283-lucescu-vs-albion.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează