INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LUDOGOREŢ 1-0

Sofia chiar va fi roş-albastră! » Număr record de suporteri stelişti la returul cu Ludogoreţ

Articol de - Publicat joi, 21 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 21 august 2014 12:22

Aproximativ 10.000 de stelişti vor lua cu asalt capitala Bulgariei miercurea viitoare pentru returul din playoff-ul Ligii Campionilor.

Bulgarii speră să întoarcă rezultatul de la Bucureşti în retur, cînd meciul se va disputa la Sofia, pe arena "Vasil Levski". Totuşi, Ludogoreţ nu va beneficia prea mult de avantajul propriului teren.

Deoarece stadionul ei este prea mic şi nu întruneşte condiţiile necesare, UEFA nu i-a dat voie să dispute partidele la Razgrad. Astfel, campioana de la sud de Dunăre a fost nevoită să evolueze, în fazele superioare ale competiţiilor continentatle, pe arena din capitala Bulgariei, una care are 43.600 de locuri.

La fel s-a întîmplat şi anul trecut, dar n-a reuşit să aducă prea multă lume în tribune, avînd o medie de aproximativ 16.000 de spectatori pe meci. Mai mult, în play-off-ul Ligii Campionilor, în sezonul trecut, cînd Ludogoreţ a întîlnit-o pe Basel, în prima manşă, la Sofia, în tribune s-au aflat mai puţin de 12.000 de oameni. Cei mai mulţi spectatori au fost în "optimile" Europa League, cu Valencia, cînd toate biletele au fost vîndute!

Steaua a primit 2.200 de bilete pentru meciul retur de la Sofia. Românii speră să mai facă rost şi de alte tichete, care ar urma să fie procurate de membrii galeriei lui ŢSKA, şi să ajungă la 10.000 de fani.

Le-au dejucat planurile bulgarilor
Oficialii lui Ludogoreţ au decis să vîndă bilete doar celor care arată un act de identitate pentru a fi siguri că sînt cetăţeni bulgari. Astfel, steliştii nu ar fi putut să-şi cumpere singuri bilete de la case, acesta fiind motivul pentru care au apelat la aliaţi de la Sofia.

Nu l-ar umple nici dacă ar veni toţi
Oraşul Razgrad, casa lui Ludogoreţ, are o populaţie de aproximativ 33.000 de locuitori. În aceste condiţii, bulgarii n-ar reuşi să umple arena "Vasil Levski" nici dacă la meci ar fi toţi locuitorii din oraş. Marţi seara, pe Arena Naţională, au fost prezenţi 37.000 de oameni, mai mult decît găzduieşte Razgradul!

630839-suporteri-ludogoret.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
nicolas.p
nicolas.p  •  22 August 2014, 01:07

Vreau sa-l intreb pe cel care a scris articolul: in ce clasa esti?...ai facut niste comparatii naucitoare...foarte bine daca vor fi 10.000 de romani la meci ,dar sa compari un orasel cat Urziceniul cu capitala Romaniei ma face sa ma intreb daca nu ai prea multi ani prin scoala generala si i-ai socotit pe toti ca studii medii si superioare...dar cand jucau Urziceni si Otelul pe Arena Nationala cati spectatori au fost? si in afara de asta nu uita cati sustinatori are Steaua,care dupa estimari sunt un sfert din populatia Bulgariei...in rest ,fb daca nu au spectatori si vor fi ai nostrii foarte multi,poate ii scot lui Stoicikov acel"MAMALIGICHI" din cap...

mbdmbd
mbdmbd  •  21 August 2014, 16:09
Postat de ando89 pe 21 August 2014, 13:25

Foarte bine ca se coloreaza Sofia, au aia niste bloace darapanate si nezugravite de pe vremea lui Jivkov.

Cand ai fost ultima data in Sofia?:) E cel putin la fel de frumoasa ca si capitala noastra, s a investit MULT in Sofia.

mbdmbd
mbdmbd  •  21 August 2014, 16:07
Postat de conasu_boeru pe 21 August 2014, 14:41

".....bulgarii n-ar reuşi să umple arena "Vasil Levski" nici dacă la meci ar fi toţi locuitorii din oraş...." !!!! Mai CATALIN POPESCU, tu nu vezi ca te contrazici singur ??!! Pai cu Valencia de unde au venit mai baiatule, ....41 000 ??!! S-au imprumutat cu suporteri de la Plovdiv sau Sofia ? O echipa are suporteri numai in localitatea de unde provine ? In capul tau , da !!!

Autorul e sanatos si nu se contrazice, tu esti constant in contradictie cu logica si nici nu ai o minte prea stralucita:)

Vezi toate comentariile (56)
Comentează