INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LEGIA, MIERCURI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Stanciu, Iancu şi Cristea se bat pe un loc de titular cu Legia » Cine are cele mai multe şanse să joace

Stanciu e favorit să fie titular cu Legia
Stanciu e favorit să fie titular cu Legia

Articol de , - Publicat marti, 20 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 19 august 2013 22:39

Fostul vasluian Stanciu e favorit să fie titular mîine seară, după evoluţiile bune din partidele cu Dinamo şi cu CFR.

Laurenţiu Reghecampf nu are prea multe semne de întrebare în ceea ce priveşte unsprezecele de start. Totuşi, plecarea lui Rusescu din vara aceasta l-a făcut să încerce pe postul lui mai multe variante. Reghe a mizat în spatele unicului vîrf pe Iancu, Stanciu, Cristea şi Tatu.

Ultimul e însă accidentat şi nu se află pe lista UEFA pentru "dubla" cu Legia Varşovia. Aşadar, tehnicianul din Ghencea mai are trei soluţii în centrul tridentului ofensiv.

Cristea, obosit, Iancu, rezerva lui Piovaccari
Cu toate că Iancu a strălucit în deplasarea de la Tbilisi, cînd a izbutit o "dublă", jucătorul adus de la Viitorul a dezamăgit în returul de la Bucureşti şi a ajuns pe bancă în derby-ul cu Dinamo.

În locul lui a intrat Cristea, însă "Prinţul" nu stă bine din punct de vedere fizic, iar evoluţia sa a fost modestă, aşa cum s-a întîmplat şi în partea a doua a meciului cu CFR. În schimb, Stanciu a evoluat foarte bine cu Dinamo, dar şi cu CFR Cluj, ceea ce-l face favorit la titularizare, chiar dacă "Prinţul" îi este superior din punctul de vedere al experienţei internaţionale.

În plus, Iancu, celălalt mijlocaş ofensiv la capacitate fizică optimă, e văzut de Reghecampf ca o alternativă pentru postul de vîrf, avînd în vedere că Nikolici e accidentat, iar Piovaccari, unicul vîrf valid din lot, nu poate evolua la un nivel fizic ridicat 90 de minute.

Certat pe teren, lăudat după meci
Un alt argument ce-l face pe Stanciu să spere că va începe din primul minut cu Legia, mîine seară, îl reprezintă discursul lui Reghecampf după meciul cu CFR.

Chiar dacă în timpul partidei i-a reproşat că nu face faza defensivă şi că nu-i ajută deloc pe cei doi mijlocaşi centrali, Bourceanu şi Pintilii, la finalul întîlnirii Reghe l-a lăudat pentru prestaţia lui: "Azi mi-a plăcut foarte mult Stanciu, a avut o atitudine bună şi a făcut un meci foarte reuşit. Aşa vreau să-l văd mereu".

E şi preferatul fanilor
Dintre cei trei, Stanciu, Iancu şi Cristea, suporterii Stelei l-au adoptat cel mai repede pe fostul vasluian. Acesta s-a apropiat de suporterii din Ghencea, impresionîndu-i prin atitudinea lui de pe gazon.

Ca un exemplu, în meciul cu CFR Cluj, cînd tabela arăta deja 3-0, înaintea unui corner al roş-albaştrilor, Stanciu s-a întors către suporteri, a strîns pumnii şi a ridicat mîinile în aer, cerîndu-le să-i încurajeze în continuare pentru a mai marca în poarta clujenilor.

Nicolae Stanciu, la DigiSport

... despre Legia: "Din ce am văzut şi ce ne-a zis Mister, Legia e mult mai puternică decît celelalte două echipe din tururile precedente şi ne aşteaptă o «dublă» dificilă. Returul e la ei şi vor avea şi fanii de partea lor. Noi sperăm să cîştigăm şi să luăm o opţiune importantă încă de la Bucureşti".

... despre meciul de mîine: "Cel mai important e să nu primim gol, dar depinde numai de noi şi de cum vom intra pe teren. Cu atitudinea de la ultimele meciuri şi dacă ne vom dărui vom reuşi să cîştigăm".

... despre calificarea în grupe: "Ar fi o performanţă pentru toţi jucătorii Stelei, nu doar pentru mine. E visul meu să joc în Liga Campionilor şi îmi doresc enorm să ajungem acolo".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
dan2010
dan2010  •  20 August 2013, 19:24

eu zic ca Nicusor are ceva ce nu a avut nici un jucator Roman pina la el. O sa fie peste Hagi, acum depinde de conjuctura si cum i-si alege el viata poate nu o sa joace la Real sau sa fie idol la turci, dar cum pimba si suteaza in minge e unic.....

speedy73
speedy73  •  20 August 2013, 15:34
Postat de ultraboss pe 20 August 2013, 15:27

Nicusor Stanciu nu o sa dea nicodata cate goluri a dat Rusescu din pozitia aia,Iancu ar tb jucat acolo.

de acord cu tine, in general. in mod particular, pt meciul de maine, prima optiune pt postul de al doilea varf trebuie sa fie stanciu. dintr-un singur motiv: in afara de italian, nu mai exista in lot nici un varf "de meserie". este foarte important sa ai o posibilitate de schimbare in cazul in care oboseste, sau pe care s-o folosesti ca sa fortezi atacul daca lucrurile nu merg bine. iar cel care intra trebuie sa fie odihnit. si numai iancu poate fi acela, de data asta

ultraboss
ultraboss  •  20 August 2013, 15:27

Nicusor Stanciu nu o sa dea nicodata cate goluri a dat Rusescu din pozitia aia,Iancu ar tb jucat acolo.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează