INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - PARTIZAN

Steaua expaților! Campioana a bifat cu Partizan o premieră: o formulă construită în principal din importuri

Articol de - Publicat joi, 30 iulie 2015 00:00

Rădoi a titularizat 6 stranieri, o situație în care roș-albaștrii nu s-au mai aflat. Becali a renunțat la proiectul unei echipe formate majoritar din români, atras mai mult de visul Champions League decît de naționalism

Alcenat, Varela, Breeveld, Muniru, Hamroun și Tade. Șase străini în echipa de start! Obiectivul verii, calificarea în grupele Champions League, a transformat-o pe Steaua. S-a dus planul pe care îl repeta Becali de cîte ori avea ocazia, construirea unei formații cu fotbaliști autohtoni. Patru dintre stranierii titularizați aseară au fost aduși în vara asta, un semn clar că Steaua a renunțat să mai țină cont de naționalitatea jucătorilor.

Puteau fi mai mulți!

O situație care va afecta "naționala". Pițurcă și Iordănescu s-au obișnuit de-a lungul celor mai recente campanii de calificare să se bazeze pe un nucleu important de fotbaliști ai Stelei. De data asta nu va mai fi cazul, pentru că nici campioana nu mai reprezintă un furnizor la fel de important. "Em am vrut să fac echipă cu români, ăsta era visul meu, dar nu prea mai sînt români de valoare. Ce să fac, dacă n-am cu cine?" e argumentul lui Becali.

Componența din partida cu Partizan, cu șase străini, a constituit o premieră pentru roș-albaștri. Rădoi utilizase cinci contra lui Trencin. Față de distribuția folosită împotriva slovacilor, au mai apărut Alcenat și Hamroun din start. Și a dispărut Guilherme, fundașul stînga obișnuit. Rădoi l-a lăsat pe bancă pe brazilian, fiindcă a considerat că Toșca prezintă mai multe garanții pentru faza de apărare.

"Important e că am avut cinci români, dar de valoare toți, asta contează! Chipciu, Papp și Popa sînt jucători de "națională", iar Toșca ar putea să-l înlocuiască pe Raț în echipa lui Iordănescu"
Gigi Becali, patron Steaua

"Vom mai aduce încă doi străini, vor veni joi la București. I-a cerut Rădoi, e un mijlocaș și mai e un atacant. Parcă din Armenia mi-a zis că sînt"
Gigi Becali, patron Steaua

"Speram ca Steaua să-și păstreze tradiția de a avea mai mulți români decît străini. Chiar vorbisem cu Gigi despre asta, dar presiunea calificării în grupe l-a convins să aducă mulți străini"
Anghel Iordănescu, selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
manty_one
manty_one  •  30 Iulie 2015, 18:20
Postat de anne1970_ar pe 30 Iulie 2015, 13:24

NU! Steaua are o echipa construita din rebuturile unor echipe obscure din Europa... E ca si cum ai vinde o rabla nereusita ca masina performanta. Abureli tip Becali-Radoi, doi neviovati in ale managementului fotbalului

la cati bani se invart in fotbalul romanesc ce ai vrea?

manty_one
manty_one  •  30 Iulie 2015, 18:19
Postat de valiza.epo pe 30 Iulie 2015, 12:49

FCSB a avut aseara cel putin zece straini pe teren. Straini de fotbal!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anne1970_ar
anne1970_ar  •  30 Iulie 2015, 13:24

NU! Steaua are o echipa construita din rebuturile unor echipe obscure din Europa... E ca si cum ai vinde o rabla nereusita ca masina performanta. Abureli tip Becali-Radoi, doi neviovati in ale managementului fotbalului

Vezi toate comentariile (8)
Comentează